Plankstek med kycklingfilé

Ikväll är det lite fest eftersom det är fotboll så då äter vi plankstek med kycklingfilé!
Istället för potatismos har vi blomkålsduchesse :)

2 plankor

2 kycklingfiléer
1 tomat
2 champinjoner
Cantadou vitlöksost
6 sparris (grön)
2 skivor bacon
Salt och peppar

Blomkålsduchesse:

1 stort blomkålshuvud
2 msk smör (riktigt smör)
2 msk philadelphia
1 dl riven västerbottenost
1 äggula
Salt och vitpeppar

Börja med att olja in plankorna med rapsolja och ställ in i ugnen på 250°C några minuter.
Dela blomkålen i buketter och skölj i durkslag.
Koka sedan blomkålen i saltat vatten tillsammans med en köttbuljongtärning i ca 15 min.
Under tiden steker du kycklingfiléerna.
Linda in sparrisen med bacon tre och tre och stek sedan lite snabbt för att få en krispig yta.
När blomkålen kokat färdigt häller du bort vattnet och ställer tillbaka kastrullen på plattan (som är avstängd) så blomkålen får "torka" på eftervärme. Håll koll så det inte bränner fast.
Sedan häller du i smör, philadelphia och västerbottenost. Mixa allt med en stavmixer till en jämn smet.
Dela tomaten i två halvor, salta och lägg på lite västerbottenost.
Gröp ur champinjonerna och fyll med vitlöksost (cantadou), toppa med västerbottenost.
Placera ut allt där du vill ha det och spritsa sedan ut blomkålsduchessen längs kanterna.
Sätt på grillen på ugnen och ställ in plankorna i den övre delen i ca 15 min.
Klicka sedan på din favoritbea och njut av en fantastiskt god plankstek!

***GRATTIS SVERIGE TILL 5-0 SEGERN MOT FINLAND!!!!***







Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0