Förkylningstider :(

Just nu är vi inne i tråkiga förkylningstider och även vinterkräksjukan bankar på dörren :( Då är det viktigt att få i sig mycket c-vitamin och allt nyttigt du kan tänka dig!
Man tror ju att apelsin och citron m.m. är berikade med så mycket c-vitamin men faktum är att röd och gul paprika innehåller 400% mer c-vitamin än apelsin och citron*!!! Om man äter bara skalet av apelsinen och citronen får man i sig lite mer c-vitamin men ändå inte mer än paprika....och hur gott är det att äta skalet på en apelsin eller citron???!! Så alla ni som tänker " LCHF? nej jag kan inte vara utan mina frukter där alla c-vitaminer finns"....ni kan tänka om....t.o.m grön paprika och broccoli är bättre än apelsin och citron ;)
Som sagt behöver vi massa nyttigt i dessa tider.....kanske kan ni prova på denna blandning till frukostyoghurten.....kanel, gurkmeja och ingefära :) massa nyttigt och gott!!
  • Kanel. När det kommer till en rejäl antioxidantboostare så vinner kanelen i hästlängder. Kanel har ett flertal nyttiga antioxidanter och bara två gram av kanelens antioxidanthalt sägs motsvara cirka 1,3 kg färska tomater. Kanel kan vidare sägas vara en superkrydda då det kommer till många hälsosamma effekter. Kanel har en god inverkan på tarmfloran och ser till att blodsockret ligger på en jämn nivå. Kanel är en lite ängel för diabetessjuka, dess egenskaper har en positiv inverkan på insulinet. För mindre insulin behövs när blodsockret är stabilt och om insulinet, som är fettbildande, minskar så minskar också risken för hjärt-kärlsjukdomar och diabetes typ 2.
  • Gurkmeja innehåller ämnet curkumin, vilket verkar förebyggande mot tjocktarmscancer. Gurkmeja är också antiinflammatorisk och innehåller många antioxidanter. Eftersom gurkmeja har båda de sistnämna egenskaperna så verkar det också virushämmande. Gurkmeja har vidare positiv inverkan på diabetes, allergier och alzheimer.
  • Ingefära innehåller också mycket antioxidanter vilket stärker ditt immunförsvar och innehåller ämnet zerumbon, som sägs ha en förebyggande effekt mot cancer. Ingefäran har sedan länge varit känd för ett billigt och bra åksjukemedel och har du lätt för att bli åksjuk så kan det vara värt att testa boosta med lite ingefära innan du sätter dig i ett fordon. Ingefära sägs också kunna reglera blodsockret och har visat sig verka antiinflammatoriskt, med positiva effekter på ledstelhet och olika typer av ledsmärtor. Vidare ökar ingefäran värmen och energiförbrukningen i kroppen, vilket kan göra att du minskar i vikt.**
http://c-vitamin.se/livsmedel.php
** www.dietguiden.com/tag/antioxidanter
Det här var allt så länge.
Hoppas ni håller er friska och krya...ta hand om er :)


Kommentarer
Andreas

Förkylningar är inge roligt. Kan rekommendera gurkmejan som har många fina egenskaper

2011-12-04 00:44:29
URL: http://www.gurkmeja.nu

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0