Sillinläggning LCHF

Snart är det påsk och då äter vi massa gott. Det är inte svårt att äta påskmat enligt LCHF.....ägg, prinskorv, sill, köttbullar, lax, omelett med en god stuvning, jansson på rättika eller fänkål.....finns massor att äta :D
Jag köpte 5-minuterssill men tror att jag lägger in själv från grunden ändå. Receptet kommer från lchfbutiken
2 burkar urvattnade sillfiléer
3 msk 12% ättika
2 dl vatten
15 gram stevrix
1/2 påse Santa Maria Sillkrydda
1 liten rödlök
Koka upp vatten, ättika och Stevrix. Låt lagen kallna helt. Skiva rödlöken och lägg i den + kryddorna och de hela sillfiléerna. Låt sillen dra i lagen minst ett dygn i kylen.
Detta är alltså grunden och sedan kan du blanda till din egen favoritsill som t.ex skärgårdsill, senap limesill, vitlökssill m.m
Till en krämig sill blandar du hälften-hälften av creme fraiche och majonnäs. Tillsätt sedan "smaksättningen" och sillen.

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0