Lyxig korvgratäng

Falukorven ser man oftast i det klassiska recepten falukorv i ugn, korvstroganoff m.m. Därför tänkte jag prova på att lyxa till den lite :) Förhoppningsvis blir den så bra som jag hoppades på och att man nu kan servera falukorv till lite festligare tillfällen!
4 pers
800 g falukorv
500 g rättika
1 stor gul lök
1,5 dl creme fraiche
200 g philadelphia
4 dl vispgrädde
4 dl riven smakrik ost (t.ex cheddar)
1 st vitlök solo
Salt
Svartpeppar
Lökpulver
Ugn 175°C.
Hacka korven i kuber och stekt en stund kryddat med lökpulver och peppar.
Skiva rättikan i små stavar, finhacka löken, blanda runt i en bunke med salt och peppar. Häll i korven.
Blanda creme fraiche, philadelphia, grädde och hälften av den rivna osten i en annan bunke. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
Häll rättika-korven i en ugnssäkerform och fördela över såsen. Se till att det blandas lite med rättikan. Tillaga gratängen i nedre delen av ugnen så den inte bränns.
Ta ut formen efter ca 30 minuter och rör lite i gratängen så allt blandar sig.
När rättikan känns mjuk (efter ca 1-1,5 tim totalt!) lägger du på den sista osten och gratinerar gratängen till osten fått fin färg.
Avnjut denna lyxiga korvgratäng tillsammans med en sallad.

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0