Lax med spenat och rödlöksås

Här kommer laxen som Klara Desser lagade på Hem och Villamässan i Malmö. Jag har lagat den så som jag kommer ihåg den och det blev supergott!! :)
Ca 3-4 pers
4 laxfiléer
2 rödlökar
200 g bladspenat
5 dl creme fraiche
1 citron
Vitvinsvinäger (Wingborgs)
Salt
Peppar
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull (salta vattnet). Dela filéerna i mindre kuber. När vattnet kokat upp stänger du av plattan och drar av kastrullen. Lägg ner laxen och låt "koka på eftervärmen" medan du gör såsen.
Strimla löken och stek med en rejäl klick smör tillsammans med bladspenaten. Det blir väldigt mycktet spenat i början men den krymper av värmen. Tillsätt creme fraiche, rivet skal av 1 citron, saften av 1/2 citron, en skvätt vitvinsvinäger och salta och peppra efter smak. Låt det småputtra.
Häll av vattnet och lägg upp laxen på tallrikar. Häll över såsen och njut!


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0