Rättikagratäng

Något jag verkligen saknar är potatisgratäng med massa vitlök!! Men man tager vad man haver (eller helt enkelt får äta) så ikväll har jag gjort en rättikagratäng :)
4-6 personer
700 g rättika
5 dl vispgrädde
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
Riven ost
Salt
Peppar
Sätt ugen på 225°C. Skiva rättikan precis som när du gör vanlig potatisgratäng. Hacka löken och skala vitlöken. Varva rättika, lök, pressad vitlök, salt och peppar i en ugnssäker form. Jag la lite riven ost mellan åxå för att få det lite krämigare. Häll på grädden och toppa med riven ost. Gratängen är färdig när rättikan är mjuk ca 60 min. Om osten får för mycket färg kan du lägga över folie. För att korta ner tiden i ugnen kan man förkoka rättikan i vatten en stund men risken är då att den blir vattnig.
Rättikagratängen serverade vi med fläskfilé, ryggbiff, tomater och bea :)


Hemmaträning

Idag var det tänkt att jag skulle prova ett nytt pass på SATS men jag fick inte tag i min träningskompis så jag körde hemmaträning istället. Töntigt kanske att inte gå dit själv men det är roligare att vara två å sen när det är första gången så känns det bättre att ha nån bredvid som man känner å fråga.
Min hemmaträning ser ut ungefär så här:
  • 10 min orbitrek som uppvärmning
  • Mage (sneda och raka crunchers)
  • Rygglyft
  • Utfall
  • Knäböj
  • Baksida lår (höftlyft)
  • Armhävningar
  • Övre ryggen, skuldror (gummiband)
  • Axlar (gummiband)
  • Biceps
  • Triceps
Kör igenom hela programmet med x-antal rep. (kanske inte exakt i den här ordningen) Vila ca 2 min för att sedan köra igenom programmet en gång till.
Man kan annars välja att köra baksida en dag och framsida en annan dag.
Imorgon blir det ingen hemmaträning för då är det dags för PT-träning igen :)
Startar nog dagen med en prommenad innan jag ska fixa naglarna. Lite lyx får man ha mitt i veckan tycker jag ;) Det är verkligen på tiden för de är bra långa nu.
Maten idag blev rester från helgen, laxsoppa :) Och när jag kom hem från jobbet hyvlade jag lite ost direkt vid spisen...gottigott :)
Lite skönhetssömn på det här så....
Godnatt godnatt :)


Måndag igen...vi börjar med frukost :)

Frukost bestående av två frökex med philadelphia toppat med purjolök och kesella med hallon och blåbär :)
Frökexen har jag gjort av en mix från lchfbutiken. De är så himla goda och perfekta att ha till ostbrickan, mellanmål på jobbet, till soppan, frukost....m.m. Nästa gång ska jag prova att göra dem själv och lägga till nån ingrediens....mixtra lite... så får vi se hur resultatet blir då ;)


Veckan som gått

Tänkte summera den här veckans träning och lite kost för att se hur jag har skött mig :S
Måndag: Spinningpass + Corepass. Fläskkotlett med sallad och bea.
Tisdag: Långprommenad + Crosstraining med PT. Kassler i ugn med sallad.
Onsdag: Vila från träning p.g.a sån j***vla träningsvärk!!! Kräftskiva (kräftor, räkor, majo, aioli, grönsaker, ostar, frökex)
Torsdag: Crosstraining med PT. Skinka och purjolökspaj med sallad och creme fraiche.
Fredag: Fredag heeeela dagen :D
Lördag: Skulle åkt till västkusten men regnade och åskade som tusan så blev hemma och tyvärr ingen träning :( Laxsoppa.
Söndag: Öppna varv (båtmässa) på västkusten. Detta tog hela dagen och ca 7 tim sittandes i bil men vi sprang igenom Freeport i Kungsbacka på vägen hem, räknas det? :P
Summa summarum.....jag började bra men helgen förstörde min klapp på axeln!
Jaja, jag är inte mer än människa....
Vi kör imorn igen! :)


Paj med rökt skinka och purjolök

Hade massa rökt skinka i kylen som jag ville bli av med så jag slängde ihop en paj :)
 
4 pers
 
ca 300 g rökt skinka ("påläggsskinka")
1 purjolök (långsmal)
4 äggulor
4 dl vispgrädde
ca 3 dl riven ost (så att det täcker hela pajformen)
salt
peppar
muskot
 
Sätt ugnen på 200°C. Skölj och hacka purjolöken. Skär skinkan i strimlor eller fyrkanter och stek i smör tillsammans med purjolöken. Vispa ihop äggulorna och grädden och krydda med salt, peppar och muskot. Fördela skinkan och purjolöken i en pajform och strö över den rivna osten. Häll över äggstanningen och grädda mitt i ugnen till äggstanningen har "stannat" ca 40 min.
 
Servera med blandsallad och creme fraiche
 
 


Träningsvärk!!

Å herregud va jag känner av träningen igår med min PT. I morse var det inte så farligt men nu...oj oj oj!! å värre lär det väl bli imorn......då är det dags för en ny PT-timme :) Det är så roligt å jag tar verkligen ut mig helt. Jag tränar tisdagar och torsdagar med PT och då behöver jag vila på onsdagen för man är verkligen helt slut. Visst kan jag gå en prommenad å så men inget gym. Idag hann jag inte med någon prommenad tyvärr för jag har jobbat och sedan varit på kräftskiva med underbara tjejer från jobbet :) Får väl ta med allt skratt som lite träning för magen spändes iaf ;)
Nu ska jag glo i nya IKEA-katalogen....kom idag!! :D En brevbärares mardröm ;)


Ledig och fint väder :)

Idag är jag ledig och kan ni tänka er...det är fint väder :D
Har varit på en långprommenad med Sara i ca 1,5 tim. Vi gick inte jääättefort men vi gick iaf å jag blev svettig så det räknas ;) När vi var ute gick vi förbi en liten torghandel på söder med massa frukt och grönt. Fattar inte varför jag inte gått dit tidigare, jättebilliga grönsaker ju!! Jag å Sara bestämde oss för att gå dit senare idag och shoppa lite ;)
Igår blev det dubbelpass med spinning och core :) Passen var på 30 min var så det var perfekt!
Ikväll är det träning med min PT igen....har haft en lång semester så d ska bli riktigt kul att svettas på riktigt :)
Nu ska jag laga nåt gott till lunch, har massa skinka jag måste bli av med så d får bli nå sånt.


Träääning!!

Äntligen är man igång på riktigt med träningen igen :) Träffade min PT idag för att prata mål och upplägg. Berättade om 100-dagarsutmaningen och han tyckte att det lät bra :) bra för motivationen om inte annat! Känner mig riktigt peppad nu kan jag säga. Semestern har varit underbar och det har varit skönt att inte tänka på träning men som sagt...riktigt skönt att komma igång och ha nån som skriker på mig :) Kommer bli bättre träningsuppdateringar nu åxå å inte bara en massa mat :P
Halkade in på www.kolhydrater.ifokus.se idag och läste om en man vid namn Tommy Runesson som har gått ner 89kg med LCHF. Wow!!! Gå gärna in och se filmklippet när Kostdoktorn - Andreas Eenfeldt intervjuar Tommy :)

 


Knäckefrö

För ett tag sen köpte jag denna knäckefrömix från www.lchfbutiken.se och äntligen fick jag tummen ur och "bakade" dem! Väldigt lätta att göra, tillsätt endast två ägg och 1,5dl vatten å rör ihop. Allt står på påsen.
En påse blir ca 25st kex och kostar 49:-, inte så farligt tycker jag. Endast 0,35 kolhydrater/kex :D
Suuuupergoda!!! Nu har jag egna kex när d bjuds på ostbricka ;)

Frulle :)

Älskar min nya, lilla, söta, rosa stekpanna och min söta, lilla, rosa slev :)
1 pers

1 ägg
1 champinjon (färsk)
1/2 liten gul lök
4 skivor rökt skinka (jag hade pärssons tunna skivor)
Stek ägget.
Hacka chmpinjonen, löken och skinkan och stek.
Servera med bea :P
Enkel och god frukost med både protein och fett.

Kantarell och köttfärsfylld paprika

Ja då blev d som jag tänkte. Jag fyllde några paprikor med köttfärs :)
ca 4 pers
3 röda spetspaprikor
400 g köttfärs
1/2 gul lök
Gula kantareller (så mycket du vill eller har)
1/2 Svampbuljong
Paprikapulver
Bryn köttfärsen. Hacka löken och tillsätt och bryn tillsammans med kantarellerna (förvällda).
Smula ner buljongen och krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.
Dela paprikorna, kärna ur och tillsätt fyllningen. Toppa med favoritosten (västerbotten :P)
Gratinera i ugnen på 200°C  till osten får färg.
Serveras tillsammans med sallad och en klick creme fraiche.
Smaklig spis!


Tvätta å städa - meningen med livet?

Idag har det varit en sån "måstedag". Linsundersökning, handla mat, fixa tvätten, röja och dammsuga m.m. Tur att jag köpte med mig en red bull hem så jag får nåt kul idag :P Ne men solen har strålat från å till åxå så det är härligt. Sommaren får gärna stanna huuur länge den vill :)
Har köpt massa köttfärs som jag tänkte hitta på nå kul med. Tror jag ska fylla några paprikor med massa gott i å gratinera dem i ugnen sen. Det blir väl gott? :)
Ska försöka hålla nere kolhydraterna så mycket som det går nu ett tag så man ser nå resultat. Då är kanske inte paprika det bästa alternativet men det är ju så gott.
Igår började jag och min sambo glo på Prison Break igen....man kan inte sluta titta!! Har man inte sett den serien så bör man nog se den, SÅ bra!! :D
Jaja, plikten kallar!



Köttfärssoppa med sting

Det här är den godaste köttfärssoppan jag har ätit och det är nästan inga kolisar. Grundreceptet finns på www.matklubben.se
 
4 pers
 
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g köttfärs
1 morot
1 burk champinjoner
3 dl vispgrädde
1 msk sambal oelek
Paprikapulver
 
Häll vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningen. Skala vitlöken och hacka gula löken i större bitar. Skala och skär moroten i stora bitar. Lägg allt i kastrullen och koka upp. Tillsätt köttfärsen och finfördela den i kastrullen. Skumma av soppan och koka till köttfärsen är genomkokt. Ta därefter bort morötterna (mycket kolhydrater, endast för smakens skull). Häll i champinjoner, grädde och sambal. Krydda sedan med paprikapulver efter smak. Låt puttra och servera sedan soppan som den är.
 

 






"Kan jag kan du"

Den här boken kan jag varmt rekommendera. Charlotte delar med sig av enkla övningar och ett hemträningsprogram som hennes PT la upp för henne. Förutom träning får du ta del av skönhetstips och några lättlagade recept (GI). Har du den här boken har du allt du behöver (förutom redskapen) för att komma i form och må bra.
Det är verkligen roligt att bläddra i boken för det är så fina bilder och man blir inspirerad till tusen!
Så spring iväg till närmsta bokhandel och köp den :)
Jag tänker använd mig av dessa övningar under min 100-dagarsutmaning!


Kräftkväll

Då har jag äntligen ätit kräftor för första gången i år. Tyvärr så tröttnar jag så fort på att skala så jag äter mest av allt annat ;)
Eftersom vi inte äter bröd och kex tog vi fram lite annat gott....räkor, oliver, pepparsalami i kuber, oststavar, brie, vitlöksost, ostchips, sambalmajo och vitlöksmajo (hur enkelt som helst, bara blanda i lite sambal oelek och pressa i en vitlöksklyfta i majonnäs så har du två nya smaker av majonnäs).
Ett glas vin eller två får man åxå ta ;)


Lite krasslig :(

Jag har varit så trött d senaste dagarna och som grädde på moset fick jag en förkylning åxå. Jag kan därmed erkänna att starten på dessa 100 dagar har inte varit fantastisk :( Ska ladda batterierna ikväll med en lite kräftor och annat gott men jag hoppar nog hatten ;)
I träningsväg har det alltså varit rätt lugnt....ingen kondition utan bara lite fria vikter hemma i vardagsrummet. Jag hoppas att jag ska komma igång och träna med min PT nästa vecka, då kommer det gå framåt!
Tråkigt inlägg, jag vet! men jag är ledig i helgen så vi får se vad vi ska äta får gott då :P
Har köpt lax så det är mycket möjligt att det blir nå sånt. Då får jag prova min nya laxkrydda åxå :)
Kommer garanterat en kräftbild senare hehe :D
Puss och Kram


Det var den här dagen d :)

Idag har jag varit hos optikern för att fixa nya linser (kan inte träna utan linser) ;) Tänkte ta bilen men eftersom det inte regnade och jag är med i 100-dagarsutmaningen så tog jag istället en rask promenad :)
När jag skulle gå hem igen regnade det så då blev det till att småspringa :)
Annars har jag i träningsväg...
  • Orbitrek 10 min.
  • Biceps curl
  • Axlar med gummiband
  • Sit ups
Det fick räcka så för idag ;)
Börjar tidigt imorn sååå... Natti Natti :)


LCHF-burgare med coleslaw

Det här är ett perfekt substitut för snabbmat....även om d nu inte går så snabbt ;)
4st hamburgare à 100g

ca 400g köttfärs
1 ägg
1 ½ msk bbq-krydda från www.lchfbutiken.se
Salt och Peppar
4st salladsblad
Lägg köttfärsen i en bunke. Knäck i ett ägg och krydda med bbq-krydda, lite salt och peppar.
Blanda allt med en gaffel så kryddorna och ägget fördelas väl.
Dela köttfärsen och platta till dem. Vi använder oss av Sagaforms "hamburgerpress" och då plattas dem till fint :)
Stek på medelvärme. Ha gärna något av tyngd på så de inte drar ihop sig.
Lägg upp salladsbladen på tallrikar och placera de färdigstekta hamburgarna i mitten.
Lägg sedan på valfritt tillbehör  t.ex. ost, sallad, tomat, lök, hamburgerdressing, majonnäs :)
Till detta serverade vi hemmagjord coleslaw som jag har på recept här på bloggen. Välj recept i kategorin.








Coleslaw

Grundreceptet på coleslaw är från början en amerikansk sallad men variationerna har ingen ände :)
Tänkte dela med mig av min grund och sedan ge tips på andra ingredienser.
Vitkål
Liiite morot (mycket kolhydrater)
Rödlök
Majonnäs
Creme fraiche
Salt och Peppar
Dela vitkålshuvudet och hyvla sedan längs med vitkålen med en osthyvel så det blir långa fina strimmor.
Riv moroten med ett rivjärn på grövsta eller hyvla den och skär i tunna strimlor.
Skär rödlöken i tunna halvringar.
Blanda runt allt så det fördelar sig.
Klicka i majonnäs och creme fraiche så mycket som du vill.
Salta och peppra efter smak.
Låt stå i kylen och gotta till sig :)
Tips på andra smaker:
  • Sambal oelek (en het variant)
  • Vitlök
  • Saffran
  • Curry
  • Färska örter
  • Matigare sallad med hackade kryddiga korvar
  • Pizzasallad
Ta helt enkelt d du tycker om och prova dig fram :)


Då var man igång :)

Slog upp mina blå idag med en 7jäkla inställning! Det här ska gå vägen :)
Det är skönt att man har lite träningsredskap hemma så man inte behöver gå till gymmet varje dag. Köpte en orbitrek på blocket förra året tror jag att det var....tyvärr fick min sambo rätt, den har varit stand in som klädhängare :( Men nu ska det bli ändring på d!! Jag ska stå på den där j*ävla maskinen varje dag, om det så bara blir 10min så ska jag iaf använda den!!
Vi har egentligen allt man behöver för att kunna träna hela kroppen, mycket kan man även göra med egen vikt.
Hantlar med olika vikter, gummiband, boll, matta, orbitrek....behöver man nåt mer? Motivation såklart! Men den hoppas jag att jag har fått nu.
Återkommer ikväll med uppdateringar om hur dagen har gått och ett recept på kvällens mat, LCHF-BURGARE :)


100 dagar!

Det här är helt Räkans förtjänst www.healthyprawn.blogspot.com
Jag ska delta i en 100-dagarsutmaning som innebär att jag i 100 dagar ska sätta fokus på min träning och hälsa. Eftersom jag redan äter enligt LCHF och tränar (har haft uppehåll under semestern) så vill jag med den här utmaningen gå in lite exta för att få min drömkropp!
Nu kör vi!! :D


Måndagsmys

Lite måndagsmys måste man få ha :) En bra film och lite gott gott.


Kycklingsallad med vitlökssås

Det här en av d bästa salladerna jag vet. Så enkel och så j*vla god!! :)
Detta behöver du:
4 pers (eller 2 pers och två matlådor :P)
4 kycklngfiléer
Santa Marias kebabkrydda
Sallad
Gurka
Tomat
Gul lök
Strimla eller skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med kebabkryddan och stek sedan kycklingen. När kycklingen är genomstekt drar du av stekpannan från plattan och låter det svalna lite medan du hackar sallad, gurka, tomat och lök.
Vitlökssås

2dl creme fraiche
3/4msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
Santa Marias italienska salladskrydda
Vatten
Blanda creme fraiche, majonnäs, italienska salladskrydda och pressa i vitlöken. Späd sedan med vatten till önskad konsistens. (jag vill inte ha allt för tjock)
Klart! :)
Detta blir typ som en kycklingkebabsallad så servera gärna några fefferoni till.

Pizza :)

Detta receptet hittade vi för länge sedan på lchfrecept.com och kallas för Pam´s LCHF Pizza. Jag har bara skrivit om lite och använt lite andra produkter men måtten ska vara exakt kopia ;)

Botten

120 g philadelphia
4 ägg 
1,8 dl vispgrädde
0,6 dl parmesan (eller annan smakrik ost)
1 matsked italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.

4,8 dl riven ost (riv gärna egen istället för att köpa, billigare och färre kolhydrater)

Tomatsås

0,7 burk krossade tomater (eller köp euro shopper hela skalade och mosa i en mixer, färre kolhydrater)
Kryddor efter smak, (jag hade oregano, salt, peppar)
1 grönsaksbuljongstärning

Låt koka upp och svalna lite.

Topping

Använd vad ni gillar bäst. 
På bilden har jag:
1 förpackning färdigstrimlad skinka (liten förpackning)
1 stor burk skivade champinjoner
Strimlad gul lök
Riven ost


Gör så här
Ugnen 175°.

Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).

Vispa ihop philadelphia och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt. 
Blanda sedan i resten av den rivna osten (4,8dl). 

Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten. 

Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.

Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.

När botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen. Ställ in pizzan i ugnen på 200°
i fem minuter (till osten smält).
Ta fram låt svalna lite. Skär upp och njut.
Jag tycker det är gott att lägga på lite ruccola och toppa med bea :)                                                                                                            

Inte bästa bilden. Taget i min matlåda men det är iaf två bitar pizza ;)
Inte bästa bilden. Taget i min matlåda men det är iaf två bitar pizza ;)

Trötter

Jag har varit lite trött d senaste dagarna....försov mig i Lördags till jobbet, vaknade 08.50 och började 09.15!!! Panik kan jag lova...har nog aldrig gjort mig klar så snabbt och då har jag längre hår nu åxå som ska borstas ;) Jag stämplade iaf in prick 09.15 så jag får vara nöjd :)
På kvällen var jag å några maxibrudar hem till en kollega på inflyttningsfest. Oj va mat hon hade gjort och gott var det :) Grillade kycklingspett med tzatziki och en annan vitlöksdressing, sallad, potatissallad och bröd (åt inte jag). Mums fillibabba :) Det var en jättemysig kväll med massa skratt! :D Vi e galna på maxi ;)
Helgen är över och ny vecka börjar imorgon, nya tag!
Har ätit gott med LCHF och helgens recept kommer upp imorgon för nu är jag så trött att jag knappt håller ögonen öppna.
Puss och gonatt zzZZzzZZz

Roquefortfylld kycklingfilé inlindad i serranoskinka :)

Här kommer ett recept från min käre vän Tommy som jag nu delar med mig till er. Han bor i Spanien så det var svårt att få spansk serranoskinka men när jag var på Hemköp hittade jag Hemköps egna spanska serranoskinka så jag får lita på att den är bra ;)
Istället för vanligt ris hade jag blomkålsris.
Varsågoda och njut!
2 pers
2 kycklingfiléer
100g roquefortost
4st skivor serranoskinka
2dl creme fraiche
2dl vispgrädde
½ hönsbuljongtärning
Dragon
Salt och peppar
Blomkålsris
Smör
1 blomkålshuvud
50g sockerärtor
½ hönsbuljongtärning
Salt och peppar
Sätt ugnen på 180º varmluft eller 200° vanlig ugn.
Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med hälften av roquefortosten (50g).
Linda serranoskinkan runt de fyllda kycklingfiléerna så den blir "hel" igen. Vi använde steksnöre också för att få det att hålla ihop bättre (man kan även ta tandpetare).
Stek fileérna så de får en fin yta. Under tiden tar du fram en ugnssäker form och blandar creme fraiche, grädde, smulad hönsbuljong, dragon och salt och peppar. Lägg sedan ner kycklingfiléerna i såsen och stek färdigt i ugnen i ca 30 min.
Riv blomkålshuvudet i ett rivjärn på det grövsta.
Stek i rikligt med smör (blomkål drar åt sig ganska mycket)
Sedan kryddar du med salt, peppar och smular ner hönsbuljongtärningen.
Skär sockerärtorna i mindre bitar och vänd ner i blomkålsriset.
Vispa igenom såsen lite och servera sedan rätten med en trevlig sallad.
Smaklig måltid :)

Chokladbollar :)

Nu står chokladbollarna i kylen. Receptet är hämtat ifrån en av dem bloggar jag följer varje dag www.healthyprawn.blogspot.com
Jag gjorde inte helt efter receptet men nästan.
Här kommer min variant.
100g smör (osaltat)
100g kokos (ica eco)
1 msk kakao
3/4 tsk arraksarom (Dr. Oetker)
En skvätt flytande sötningsmedel
Lite vaniljpulver (liten glasburk, ekologiskt)
Detta blir ca 15st chokladbollar.
Gör precis som du gör med vanliga chokladbollar, knåda ihop allt och rulla sedan bollar :) Jag valde att rulla runt dem i kokos men man kan även ha krossade nötter eller vad man nu vill.

God morgon!

Jag har det för jävla bra just nu! Sitter på min balkong i morgonsolen och bara myser. Visst är det underbart att äta frulle på balkongen eller i trädgården för den som är lyckligt lottad :) Man får ta vara på lediga dagar när det är sol för snart kommer hösten med STORMsteg. Skrev STORM med stora bokstäver för här i Helsingborg blåser det väldigt mycket under höst och vinter. Håll i hatten lixom ;)
Jaja den dagen den sorgen, åter till min härliga morgon...På menyn står det ägg med majo och salt och en skål med fetaost som ligger i en kryddad olja (skulle kunna äta hur mycket som helst av d, så jävla gott) mao protein och feeett ;) Jag behöver energi idag för det är mycket som ska göras. Tänkte göra chokladbollar. Blir de goda tackar jag gudarna för hur gott är det inte med chokladbollar? å så får jag äta det!! :D
Innan jag satte mig här gjorde jag en sats med västeråsgurkor. Hade inget recept utan höftade bara lite så vi får se om de duger.
Nu ska jag lata mig lite till i solen innan jag tar tag i mina sysslor.
Puss & Kram

Tacopaj :)

Igår gjorde vi tacopaj och den blev supergod! Har ett gammalt recept som jag älskar men gjorde en annan pajdeg så det skulle vara LCHF. Detta är till ca 6-8 personer så om du inte vill ha så mycket tar du bara hälften av allt såklart.
Ni bara måste prova det här receptet! :)
 
Pajdeg
 
300g mandelmjöl (från lchfbutiken.se)
100g bake pro (kan köpas i hälsobutiker)
150g smör
En skvätt vatten
 
Smält smöret och knåda sedan ihop alla ingredienser.
Tryck ut pajdegen i en form och låt förgrädda ca 5 min på 175°.
Mandelmjöl får lättare färg än vanligt mjöl så du kan behöva täcka pajdegen med folie efter en stund.
 
Ca 800g köttfärs
1 stor hackd gul lök
2dl santa maria tackokrydda (massa kolhydrater i den så komponera gärna en egen med spiskummin, salt, parikapulver, lökpulver och chilipulver)
 
Fylning
  • 4dl creme fraiche
  • 4st vitlöksklyftor
  • 10msk santa maria garlic salsa (ca en burk)
  • 4dl riven ost
  • salt och peppar
tomat och paprika
 
Stek köttfärsen med den hackade löken. Krydda med tacokryddan. Häll i lite vatten och låt det stå och gotta till sig medan du gör fyllningen.
Blanda creme fraiche, pressade vitlöksklyftor, salsa, riven ost, salt och peppar i en bunke.
Fyll pajskalet med köttfärs och häll sedan över fyllningen.
Skär några ringar paprika och tomat att lägga överst. Toppa med lite riven ost och in i ugnen till den har fått fin färg, ca 25-30 min.
För att inte kanterna ska bli brända kan du täcka dem med folie efter ett tag.
 
Servera med sallad, salsa och creme fraiche.

Första dagen

Det är dags att komma tillbaka från semesterbubblan. Första dagen är alltid värst men trots all ångest igår känns det ganska bra. Även fast jag inte kan gå upp precis när jag vill eller bila genom halva Sverige bara för att jag känner för det just nu så är det helt ok. Jag försöker tänka på allt roligt jag fått vara med om och vad som väntar mig nu. Första dagen efter semestern brukar kännas som en nystart precis som nyår. Jag planerar (älskar att planera!) vad jag ska göra, sätter upp små mål jag vill nå under hösten. Jag är så taggad att köra igång med LCHF igen efter en mycket kolhydratrik semesterkost. Tittade på gamla LCHFbilder igår och gud vad jag saknar bacon!
Ställde mig på vågen i morse och jag har gått upp tre kilo på semestern. Tycker inte det är så farligt med tanke på vad jag har ätit :S Och mycket är nog vätska också. Som sagt, semestern är över och nu tar vi nya tag!
Ville koppla bort jobbet helt under semestern så jag har inte handlat på ICA MAXI Helsingborg en enda gång på tre veckor så det ska bli riktigt roligt att träffa alla underbara kollegor igen :)
Nu ska jag koka ägg och steka ett paket bacon, mmmmums!! :)