Dagarna bara flyger förbi...

Det är helt sjukt va dagarna bara flyger förbi! Jag hinner inte med mig själv. Bloggen har också blivit lidande tyvärr. Julen var bra med massa god mat! Skrev förut att jag skulle äta precis vad jag ville.....och det har jag gjort! Men nu är det dags att ta tag i saker och ting....bort med kolhydraterna så man kommer ner på fettförbränning igen för såhär kan vi inte ha det! ;) Även fast jag åt massa gott så har jag konstigt nog inte gått upp i vikt. Jag har absolut gått upp i vätska men det försvinner snabbt med träning och minimalt med kolhydrater. Många som äter LCHF vill inte ha kolhydrater och kan aldrig tänka sig att gå tillbaka till kaffebröd och pasta m.m men jag tycker fortfarande att det är gott så ibland bara måste jag få fuska. Jag vet att jag får ont i magen och blir helt uppblåst men jag vet även att det går snabbt att komma tillbaka så jag unnar mig när jag känner för det (vid stora helger m.m) Efter nyår börjar jag träna med min PT igen men jag ska inte ligga på latsidan den här veckan. Jag ska nog hinna med att träna tre ggr iaf med början i kväll! Det blir styrka styrka styrka!! Nu ska jag fundera ut vad vi ska äta på nyårsafton. Det blir iaf LCHF har vi bestämt. Har ni några förslag? (Av nån anledning kan jag inte göra mellanrum och styckeavdelningar!!?? så det får bli lite drygt att läsa till jag fattar vad jag gör för fel)

Bloggeliblogg

Ååååh va dålig jag är på att blogga!!! Blir inte så mycket kreativitet i köket i allt julstök...äter mest ute eller bara nåt som inte är värt att blogga om. Kan väl skriva vad vi åt ikväll iaf.... Tacokyckling :) med sallad, crème fraîche och tacosås...mums!
Jag har blivit lite frälst i frysta köpköttbullar...inte bra eftersom d innehåller mycket kolhydrater...men de är ju så goda å smidigt att bara steka på en påse å äta framför tv:n ;)

Ikväll (snart) ska jag träna med min PT. Han har väl lagt upp ett grispass som vanligt e jag rädd :S men d ska bli skönt att röra på sig efter en helg och vecka som började utan röst och hosta= ingen träning!

Inte långt kvar till julafton :) Har ni köpt alla julklappar? Jag måste gå igenom mina för jag har noll koll på vem som har fått vad just nu. Allt ska fixas i helgen!! Även däckbyte (!!!!) jag vet att det är böter men det har lixom inte blivit av :S ....dåligt av oss!

Nu ska jag ta en köttbulle ;)
Puss å Kram


Flytande ägg från Kronägg

Nu finns ägg på dunk :) Vet inte om det är så bra eftersom det innehåller lite E-nummer och annat för att det ska hålla. Öppnad förp klarar sig i ca 28 dagar står det.....då lär man ha i lite skit :S
För dem som ändå slänger i sig massa E-nummer, light och annat trams :P kan det här vara en kanongrej! Det är ju väldigt smidigt ändå. 1 dl flytande ägg motsvarar ca 2 ägg. Finns både endast vitan och hela ägget.


Mjuk pepparkaka LCHF

Mjuk pepparkaka gör min mormor varje jul och det är så gott! Denna LCHF-variant är en bra ersättare när man inte äter kolhydrater och är gott med lite lingongrädde till (vispad grädde med lågkalori lingonsylt).
1 kaka
2 ägg
0,5 dl sukrin + en knivsudd stevia
150 g smör
0,5 dl vatten
2 msk lågkalori lingonsylt
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl Bake Pro
1 tsk bakpulver
2 msk peparkakskrydda
Ugn 175°C. Smält smöret. "Bröa" en sockerkaksform med kokosflingor. Vispa ägg, sukrin och stevia poröst med elvisp. Häll ner det smälta smöret, vatten och lingonsylten och vispa. Blanda alla torra ingredienser (jag häller allt i en fryspåse och knådar runt) och vispa ner i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 min.


Myshelg :)

I fredags kom mina föräldrar på besök till Helsingborg :) Mamma har länge velat uppleva Fredriksdals julmarknad och i år tog väntan slut :)
Mamma och pappa firade bröllopsdag så helgen började med att vi (jag, Jon-sambo, mamma och pappa) gick ut och åt jääääättegod mat på Helsing mat & bar här i Helsingborg. Kan verkligen rekommendera er att gå dit och äta om ni bor här eller bara är på besök. Just nu har de en julmeny som passade oss perfekt. Vi smakade av varandra och allt var supergott!! Detta åt vi :)
Förrätt: VITLÖKSBRÖD
Fyrkornsbröd stekt i vitlökssmör
Huvudrätt: HELSINGS OXFILÉTOAST MED HEMGJORD BEARNAISESÅS
Med friterad klyftpotatis (jag och mamma)
HUSETS PEPPARSTEK PÅ OXFILÉ
Med krämig grönpepparsås och klassisk potatisgratäng (Jon och pappa)
Dessert: HALLON- OCH FLÄDERBLOMSPANNACOTTA MED MYNTAHONUNG
Ni kan ju gissa om det var gott!!!!
Sedan gick vi hem genom den julbelysta staden.
I lördags regnade och stormade Helsingborg så någon julmarkad blev det inte! Istället gick vi ner på stan och åt smarriga mackor på Ebbas fik. De har underbart goda pajer och kakor så vi slog till på något sött efter maten också....OJ va mätta vi blev....deras storlek på kakor är ju inte svenska direkt ;)
Eftersom det hade stormat en hel del förra veckan ville pappa gå till hamnen för att se vad "orkanen" hade ställt till med så vi drog upp våra jackor, på med luvorna och gick i regn och storm till hamnen....pappa ville ju sååå gärna :)
Efter en blöt dag och lite shopping i Höganäs passade det bra med kinamat till kvällen, mycket skratt och en bra film (Country strong).....ja vi åt ju massa gott till filmen såklart :P
Söndag och lite sovmorgon behövde vi alla. Efter en stadig brunch med allt du kan tänka dig (sill, köttbullar, prinskorv, bacon, ägg, äggröra, rödbetssallad, rökt fläskfilé från Ängsö i Västerås, två sorters bröd, grönsaker, leverpastej, smörgåsgurka, skinka, ost.....har jag glömt nåt?) så gick vi till Fredriksdal och intog julmarknaden! :) Såå fint och mysigt trots barmark. Mamma och pappa var mer än nöjda när vi kom hem igen.
Ingen rast, ingen ro.....bara hem för att lämna allt vi köpt på julmarknaden och ner på stan för att se ljusshowen på Dunkers. Det var fint men jag tycker det var mycket bättre när den var på Kärnan!
Mamma hade blivit lovad tacos den här helgen men eftersom vi var så mätta (efter brunch och lite gott på marknaden) slog vi på dumburken en stund.....(trodde inte det var sant att jag låg och åt ostbågar och godis men när man väl har börjat äta kolhydrater så går det inte att sluta!!!)....meeeen 21.30 började det att kurra i magen så då var det dags för tacos (familjen knäpp haha!!) gott gott gott var det :)
Tråkiga måndag igen och mamma och pappa ska åka tillbaka till Västerås :( Vi kramas, vinkar hejdå och säger att det snart är jul (då åker vi till Västerås). Med tunga steg går jag upp för trappan och låser upp dörren.....lägenheten ekar tomt! Konstigt hur allt bara är helt tyst från att ha vart fart och fullt av liv. Min blick möts av den tomma juiceförpackningen som pappa så gärna ville ha till brunchen.....att en juiceförpackning kan ha förmågan att väcka minnen och att tårar rinner trodde jag inte. Jag är kanske knäpp och konstig men jag är känslig och det är jobbigt att skiljas från sina föräldrar även om det bara är för en stund.
Nu är vardagen här igen och dagarna rullar på. Snart är det jul och jag längtar efter janssons frestelse!!! Jag komer nog äta ihjäl mig av julmaten :)
Det finns massor att äta på julbordet när man äter LCHF men jag tänker äta allt jag vill och känner för.
Ta hand om er och må så gott
Puss & Kram


Dålig uppdatering

Hej och hå :)
Jag har haft mina föräldrar på besök i helgen så det har inte blivit något bloggande. Vi har haft fullt upp och jag tänkte skriva lite om min helg imorgon....
Idag snöade det för första gången här i Helsingborg (vad jag har sett iaf)!! Å va roligt....men tyvärr så stannade det inte länge :( Det är så varmt här så flingorna smälte så fort de nådde marken. Så kan det vara men jag fick några snöbilder iaf ;)
Jag sa hejdå till mina föräldrar för ca en timme sedan och usch va jobbigt det var :( Nu är det dags att göra sig klar för jobbet.....kvällen är räddad....nooot!! Skulle hellre krypa ner i sängen och tycka synd om mig själv.
Meeeen så blir det inte....ut i rusket me mig!
Ha en bra måndag :)


Kylskåpsrensning

Man tager vad man haver :) Detta blev en trevlig "grekisk sallad" med pepparsalami.
Sallad
Gurka
Tomat
Pepparsalami
Fetaost
Vitlöksoliver
Vitlökssås (Icas egna)