Kokoskaka

Nu var jag sugen att baka lite igen och idag blev det en saftig kokoskaka. Fantastiskt god :)
 
2 ägg
1,5 dl ICA stevia strö
150 g smält smör
0,5 dl vatten
1 påse flytande vaniljarom (Dr. Oetker)
1 tsk bakpulver
1,5 dl mandelmjöl
1 dl bakprotein eller bake pro
2 dl riven kokos + lite till formen
 
Ugn 175°C. Vispa ägg och stevia strö med elvisp. Tillsätt smält smör och vatten, vispa. Blanda ner alla torra ingredienser. "Bröa" en sockerkaksform med kokos och häll ner blandningen. Grädda i ca 30 min i mitten av ugnen. Känn efter med en potatissticka om kakan är klar (inget ska fastna på stickan).
 
Ät som den är eller som en bakelse med vispad grädde och bär.
 
 

 
 

Plocktorsdag

Det är så bra med plockmat när man inte kommer på vad man ska äta. Igår var en sån kväll när vi inte kunde bestämma oss. Men sen var det inga problem att bestämma vad vi skulle ha iaf.....vips så var korgen full med gottigheter :) Älskar LCHF...

 




Magic bullet coffee, MBC

Det snackas en hel del om magic bullet coffee just nu som har sitt ursprung från USA. Det är alltså kaffe med smör och kokosfett som man mixar i en magic bullet eller med stavmixer. När du mixar ihop allt blir det en krämig gräddig smak vilket gör att du kan skippa grädden i kaffet på morgonen (eller när du nu dricker ditt kaffe). Jag vet att det inte låter så frestande med smör i kaffet men det är faktiskt gott! 
Några tror att detta kaffe kan bidra till att man ersätter måltider med kaffet och då inte får i sig alla näringsämnen som kroppen behöver. Jag kan förstå deras oro men för min egen del tycker jag att det är en bra start på dagen att boosta kroppen med fett som gör att jag står mig mycket längre och att förbränningen kommer igång. Jag hoppas att man inte ser det som en bantningskur som man kör i några veckor för det är väl absolut inte tanken bakom magic bullet coffee!? Man måste äta!! Jag äter både lunch och middag efter en kopp magic bullet coffee så det är nog ingen fara för mig.
 
Monique Forslund blir intervjuad i radio om magic bullet coffee här:
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=233&artikel=5250040
 




Mumsfillibabba

Ursäkta för den otroligt dåliga och kladdiga bilden haha men det här är bara såååååå gott!!!! :D
Shiratakinudlar fettuccine med köttfärssås. Älskar shiratakinudlar! Vem behöver pasta? ;)
 




Cavalier - choklad sötad med stevia

Jag köpte en ask Cavalier seashells choklad också från lowcarbbutiken i malmö....59 spänn!!! Här får man vara lite snål och bara äta vid speciella tillfällen ;)
Det är 30,3 g kolhydrater per 100 g så det är ca 4 g kolhydrater per seashell. Det kan man unna sig ibland tycker jag :)
 




Malmö och lowcarbbutiken

Idag var jag och Carina till lowcarbbutiken i Malmö (alltså inte lchfbutiken.se som endast har kontor där). Tyvärr blev utbudet en besvikelse då det vi åkte dit för att köpa var slut (shiratakinudlarna och bagerina) men tjejen som jobbade där var jättetrevlig och vi fick svar på våra frågor. Jag visste t.ex inte att alla bagerinamixar görs direkt i butiken och paketeras sedan i fina förpackningar med etiketter. Bagerinamixarna är alltså lowcarbbutikens egna! Det fanns lite bagerina iaf som vi köpte med oss och ska provbaka ikväll. Hoppas att resultatet blir bra för då kommer vi garanterat beställa mer :) Beställer man för över 500:- får man frakten gratis och det blir inga problem för oss ;)
 




Baconlindad kycklingfilé med sweet baby raysås

Igår lagade min sambo mat och det bjöds på baconlindad kycklingfilé med sweet baby raysås. Det är massa socker i sweet baby ray men den är så himla god så lite gör ingenting nån gång ibland :)
 
Såsen gjordes på "fonden" som blev i ugnsformen efter att kycklingen penslats med sweet baby ray och tillagats i ugnen efter stekning. Tillsätt grädde och salta och peppra lite.
 
 


Föreläsning om LCHF och Träning

Det här klippet är väldigt bra och lärorikt! Jonas Berqvist förklarar varför det går utmärkt att träna, prestera och få goda resultat på lågkolhydratskost. Jag har hans bok "LCHF & TRÄNING"....har inte läst ut den än men det är mycket intressant!
 
 


Bagerina

Jag och några tjejer på jobbet planerar att åka till Malmö och besöka lowcarbbutiken som finns där. Gick in på deras hemsida och fick syn på de här nyheterna :)
 
          
 
Det här var bara några exempel...finns mer på hemsidan. 
Jag tycker att det är roligt att det kommer mer LCHF-produkter och de här är alltså färdiga mixar som man bara blandar med ägg och kesella (det skiljer sig nog mellan de olika sorterna...ska läsa mer på förpackningen när jag kommer dit)
Det går även att beställa direkt från hemidan så bor ni inte i närheten går det bra ändå :) 
Mixarna kostar mellan 25-49 kr.
 
Jag återkommer med resultat senare såklart :)
 

 

Danmark och Tyskland

Sent igår rullade vi in i Helsingborg. Det har varit en mycket bra vecka i Danmark och Tyskland. Snackar nästan flytande tyska nu ;) haha nej inte direkt men det är roligt å se hur snabbt man snappar upp ord och lär sig förstå andra språk.
 
Danmark för mig är typ Helsingör och Köpenhamn (har varit i Aalborg åxå med fotbollen) men inte kunde jag tro att det skulle vara så fantastiskt vackert!!! Kameran gick varm kan jag säga :) 
En annan sak som jag blev glatt överraskad över är att danskar kan vara väldigt trevliga och serviceinriktade. På vårt hotell (kro) i Nymindegab var det kanon! Väldigt trevlig personal och frukosttanten sprang som en liten vessla för att borden skulle vara fulla med frukost hela tiden :)
    
    
 
Tyskarna var också väldigt trevliga men de har lite problem med engelskan. Det är oroväckande när ungdomar inte vet hur man säger 1,50 € ens.
 
Shit pommes frites vilken enorm "tallrik" min sambo fick in när han beställde schnitzel XXL i Tyskland (han var hungrig och tänkte att det va kul å beställa den största de hade). Det var alltså ingen tallrik utan ett stort uppläggningsfat i silver!!! Andra besökare på restaurangen kom fram och tittade och beundrade Jons mat haha :D
Två gigantiska schnitzlar och maaassa pommes. Inte nog med det...till maten fick jon även en skål med sallad som skulle räcka till 4 pers i normala fall....haha ja det var en upplevelse måste jag säga! :D
 
Jag har ändå haft ganska tur med vädret tycker jag, inte massa regn som tyvärr har varit hela sommaren. Igår när vi skulle åka hem från Tyskland var det 34 grader och jag höll på att flyta bort. Vi hade bestämt att vi skulle besöka en strand som låg 3 mil från vårt hotell. Tydligen hade alla andra också tänk åka till den stranden för vi köade (med köade menar jag att stå helt still till att köra 10km/tim) i 2,7 mil!!!! En sträcka som skulle ta ca 20 min tog nästan 3 timmar!!!!! Varmt som fan var det.....en motor kokade så då tog det ju lite extra tid eftersom den började koka mitt i bilkön...stackars dem!
Jaja när vi väl kom fram och äntligen skulle få lägga sig och sola och bada var det tjockt på stranden....och det var ingen liten strand. Hahaha det här är inte sant tänkte vi och gick och la oss på gräset bakom stranden i 30 min för att sedan tröttna på allt och åka till Puttgarden Border shop för inhandling av lite alkohol istället ;)
    
    
    

 

Källarförråden...

Godmorgon kära ni :)
 
Det verkar som att vi får lägenheten i Västerås såld tillslut och idag är vi här för att tömma källarföråden (proppfulla!) Hur kan man samla på sig så mycket? Det värsta är att i Helsingborg har vi lyckats fylla nästan ett till  stort förråd :S 
Vi tar inte med oss allt till Helsingborg (får inte plats) så vi ska hyra ett förråd och magasinera våra grejer till dess att vi rör på oss (vet inte när). Tråkigt att vi får lägga ut pengar på att förvara gamla saker men flyttar man till en annan stad för ett tag blir det så. Det blir iaf billigare än att ha en tom lägenhet som står och kostar pengar hela tiden. Vi har hyrt ut den förut men det ska ändå bli skönt att slippa tänka på allt omkring den.....fast det kommer bli jobbigt...första lägenheten ju! :( Mycket roligt har vi haft där, massa underbara minnen.
 
Oj oj, nu är det dags att åka!
 
Ha en fin dag!
Puss och Kram


Ber om ursäkt....

Jag slänger in ett "jag ber om ursäkt" inlägg nu mitt i semestern. Det blir mycket flängande och inte många stunder vid datorn. Jag vet att man kan blogga via mobilen men jag får inte till det nå bra. Jag kör instagram istället och det blir mycket valfri mat just nu så det känns inte heller passande att blogga om eller vad säger ni ;)

När semestern är slut och vardagen kommer blir bloggen som vanligt igen, jag lovar! Då är det slut på lata dagar och tillbaka till blod, svett och tårar på gymmet.

Nu ska jag ut i solen :)

Ha d så bra allihopa! Puss och Kram



Nämen titta här :)

Vilken glad överraskning jag fick när jag bläddrade i min favorittidning idag :) Ett erbjudande jag bara inte kan missa! Det gör ju inget att man får en mascara och läppglans från make up store också ;)
 


Lövbiff fylld med philadelphia och torkad ramslök

Jag och mamma delade på en påse torkad ramslök när vi var på matmarknaden i malmö förra helgen. Igår blandade jag ihop philadelphia och ramslök och fyllde lövbiff som vi skulle ha till kvällsmat med det. Jättegott! som Tina Nordström hade sagt ;)
 
1 burk philadelphia
1 msk torkad ramslök
Salt
Chilipeppar
 
Lövbiff
Salt
Peppar
 
Blanda alla ingredienser och bred på ett lager på lövbiffen och vänd ihop. Salta och peppra lövbiffen på båda sidor och stek. 
 
Jag kan tänka mig att "philadelphiafyllningen" är jättegod på bröd också!
 
 

 
 

Billigare än läsk!

Jag och min sambo dricker enorma mängder pepsi max och det är varken hälsosamt eller billigt! Men vi har tagit tag i pengabiten iaf och blandar naturellt kolsyrat vatten med fun light och just nu är favoriten helt klart Fun light Elderflower Lemon. Den är bara tillfällig tyvärr men jag hoppas den stannar länge!
Det blir billigare än läsk faktiskt (beroende på vad man köper för märke såklart) och det finns heller inte många lightläsksorter att välja mellan så det här är väl toppen ;)
 
Vi har en soda streem men får aldrig tummen ur att åka och byta kolsyrepatronen och sen tycker jag den är lite läskig sen jag fick reda på att nån hade dött av att det blev för högt tryck och exploderade. Så jag nöjer mig med kolsyrat vatten på flaska och fun light ett tag till ;)
 


Superfyndat Odd Molly och billig oregano

Igår följde jag med min sambo till Kalmar som resesällskap för han skulle jobba där över dagen. Tänkte att jag kunde lika gärna sola där som hemma....men det blåste och var kallt så det blev shopping istället ;) Jag fyndade bl.a en blus/klänning från Odd Molly och jag fyndade rejält!! Det stod 1499:- på prislappen och 50%, helt ok och den vill jag ha tänkte jag. När jag sedan gick in och provade den såg jag att det saknades en hälla till en av knapparna och frågade om det gick att göra nåt med priset eftersom varan inte var ok (jag hade redan planerat hur jag skulle lösa problemet med hällan när jag kom hem hehe). Jag fick istället 60% vilket jag gick med på :) Jag köpte en annan klänning också och tänkte inte så mycket på vad slutsumman blev utan betalade och gick ut från butiken. Kollade senare på kvittot och såg till min stora glädje att blusen från Odd Molly kostade 999:- och sen 60% på det, alltså 399,60:- Fy tusan vad jag kan fynda!! ;D
 
Kan även tipsa er om ett bra ställe att köpa oregano och andra kryddor på. Jag köpte två påsar oregano, 2x60g, på TGR (en butik med massa roliga saker, typ som lagerhaus) för 30:- På ICA får du betala nästan 40:- för 28g!! Eftersom jag använder väldigt mycket oregano (i köttfärssåsen, på ostchips m.m) så blir det dyrt i längden. TGR har andra kryddor också och oavsett storlek på påse kostar det 2 för 30:-
TGR finns i Stockholm och neråt i Sverige. Gå in här och se om TGR finns i din stad.
 
Jag älskar dödskallar och måste bara visa vilken fin isbitsform jag köpte igår (även denna på TGR).
 
 
 
 
 
 


Hur funkar alkohol ihop med LCHF?

Under sommaren och semestern dricker vi allt lite mer alkohol än vanligt. Det är mysigt att ta ett glas vin eller två på balkongen eller uteplatsen och gärna ett glas till maten också. Man unnar sig lite mer och lite oftare helt enkelt.  Frågan många ställer sig är vad som är bäst att dricka när man inte äter kolhydrater?
 
Kostdoktorn har sammanfattat hur mycket kolhydrater det är i olika typer av alkohol och varför vi kan dricka starksprit och torra viner men inte öl.