Julfirande i Västerås

Äntligen är man här...julmat, julklappar, julgranar å tomtar....massa mys :)
Det är lite mer snö här i Västerås än i Helsingborg ;)


Fotbollsträning, taco å mer julstök

Igår kunde jag återigen vara med på fotbollsträningen efter säkert 4 veckors frånvaro....wiiiiie va roligt det är!!! :D
Eftersom jag aldrig riktigt kommer in i laget har jag inte vågat trycka till i närkamper å så men igår gjorde jag d. Det gick lite snett i en nickduell så jag å en lagkamrat är en bula rikare! Jag i bakhuvudet å hon i pannan....men de lägger sig nog innan jul, stackars henne annars ;(

När jag kom hem hade Jonis gjort tacopaj, mums!! Lycko mig :)

Jag är lite stel idag efter träningen men d finns saker att göra hemma så ingen rast å ingen ro!! Jag har slagit in julklappar på morgonen å nu ska hag göra tomteskum fudge :) Det är så långt bort från LCHF som det bara går (socker, socker å lite mer socker) men jag har iaf riktigt smör i ;)
Receptet finns på oändligt många bloggar men jag lägger ut det här också (trots icke-lchf)!

Ha en mysig torsdag å kör försiktigt!
Puss å kram


Julstök

Är ni klara med alla julklappar å pynt? Jag sa att jag skulle pynta mitt hem som aldrig förr eftersom min jul blir en aningen annorlunda i år (får inte ledigt på jobbet å familjen är över 50 mil bort!!) Har nu bestämt att åka direkt när jag slutar kl 14....är väl framme ca 21.00 beroende på trafik å väglag....firar julafton först på jobbet å sen i bilen....kul jul!!!

Jag vet inte vad jag sysslat med men det är inte pyntat iaf å jag har ingen julkänsla alls :( Jag måste göra min saffranssill iaf (receptet klippte jag ut från ett ICA maxiblad för 100 år sedan).
Dags att slå in de julklapparna som är inköpta å i helgen får vi göra ett sista ryck på väla så de sista blir klara!

Ha en skön tisdag!
Kram på er :)


Efter ett PT-pass...

Efter ett PT-pass är jag alltid så jävla taggad!!!!
När vi började köra igen i September efter ett låååångt sommaruppehåll hade vi ett test som betyder att jag skulle göra ett visst antal repetioner av ett x antal övningar på så kort tid som möjligt. Då fick jag tiden 32,40 min vilket jag ändå var ganska nöjd med (trodde jag skulle hålla på hela timmen nämligen). Vi mätte även midja och rumpa (berättar inte måtten där hehe). Idag var det dags för nytt test (utan förvarning) :S
Min träning har varit under all kretik och jag har slarvat så mycket med maten så gissa om jag var nervös inför dagens test!! Trodde inte jag hade förbättrat mig ett dugg. Till min stora förvåning har jag ändå lyckats minska 2 cm i midjan och 3 cm på rumpan (inga superresultat men ändå en minskning!) Hör och häpna....dagens tid slutade på 16 min!!!! Jag har alltså förbättrat mig sjukt mycket trots dålig träning. Det trodde jag aldrig! Klappar mig sjäv på axeln, duktig tjej! ;)
 
 

 

Fyllda, gratinerade tomater

När man är här inne och bloggar så får man tips om andra bloggar i en spalt till höger. Igår fick jag syn på läckra tomater som jag ville prova att göra själv. Super enkelt och jättegott!
Idén kommer från hennes blogg såklart (som jag inte kommer ihåg vad den hette) men jag har tagit bort och lagt till lite så jag fick dem som jag ville ha dem :) Ost på toppen var ett tillägg....ost är ju gott ;)
Jag serverade tomathalvorna som tillbehör till kött och bea.
 
2 tomater
Basilika (jag hade bara fryst hemma)
Finhackad gul lök
Pressad vitlök
Salt
Peppar
Riven ost (jag hade cheddar)
 
Ugn 225°C.
Dela och gröp ur tomaterna. Hacka tomatgröpet och blanda alla ingredienser i en skål. Fyll sedan tomaterna. Toppa med riven ost och gratinera i ugnen till osten fått en gyllene färg.
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Köttfärslåda med pepparrotsost

Jag har inte bloggat på ett tag nu och det beror på att jag har haft annat i huvudet och även besök av mina föräldrar (inget LCHF då inte hehe). Nu kör jag på som vanligt igen och ska försöka inspirera och bli inspirerad själv också.
I förrgår köpte jag köttfärs med kort datum och igår tillagade jag allt på samma kväll (lika bra så är det gjort). Det blev en köttfärssås till kvällsmat, tacofärs till imorgon och en köttfärslåda med pepparrotsost till matlåda idag som en vän tipsade mig om.
 
Ca 600 g köttfärs
2 gula lökar
1/2 litet vitkålshuvud
200 g creme bonjour pepparrotsost
1 tomat
Riven ost
Salt
Peppar
 
Ugn 200°C.
Hacka lök och vitkål och stek tillsammans med köttfärsen. Salta och peppra.
Varva köttfärs och pepparrotsost 2 ggr i en ugnsform. Börja med köttfärs och avsluta med pepparrotsost. Skiva en tomat och fördela ut över köttfärslådan. Toppa med riven ost och tillaga i ugnen till osten smält och fått fin färg.