Då kör vi!!!

Imorgon börjar min vän Madde nåt som kallas Fitness Fighten och detta håller på från första mars till sista, en månad alltså! Jag hakar på men jag registrerar mig inte på sidan.....jag har en PT, äter LCHF och tränar redan rätt mycket tycker jag så varför ska jag betala ytterligare pengar för något jag redan har?  ;)
För mig kommer detta innebära träning träning träning och verkligen äta bra. Jag är ganska duktig på att äta läkerol och nötter men tänkte nu under den här månaden låta bli!!
Jag börjar dagen med omega-3 och en matsked kokosfett för att sätta fart på fettförbränningen direkt på morgonen.
Frukost äter jag såklart åxå...
Lunchen ska bli mitt största och viktigaste mål på dagen!
Kvällsmaten får inte bli för sen och inte för mycket mat.
Kolhydrater (de få jag äter) ska ätas till frukost och/eller lunch (då förbränner jag dem under dagen).
Jag ska sätta ihop en grym playlist som får mig att kräma ur det sista jag har kvar!! Musik är det bästa som finns när man tränar.....det gör SÅ mycket att ha favoritmusiken som peppar i lurarna!!! Nästan lika bra som att ha en PT som skriker KOM IGEN NU, 2 TILL!!!!!
Är det någon som hakar på? ;)
Kanon, då kör vi!!!


Duktiga jag ;)

Tröttare än tröttast kliver jag upp 06.05 idag för att träna bodypump kl 06.45!! Jag måste klappa mig själv på axeln när jag tränar så tidigt. Vi som var där på passet fick extra beröm av instruktören för det var tydligen många som bokat men alltså ångrat sig och bokat av. Då kändes det extra bra att just jag var där och lyfte skrot ;)
Nu är jag lite mör i kroppen och kommer säkert känna av det ännu mer ikväll men just nu tänkte jag åka och handla så har jag d gjort innan jag ska jobba ikväll iaf.
Imorn är det PT-pass igen....härligt :) Måste bygga muskler, måste bränna fett eftersom det visade sig på testet jag gjorde i måndags att jag har samma fett% som testet innan....GAAAAAAAHH!!!!! Helt galen blev jag. Arg och besviken på mig själv.....men men det är bara att ta nya tag!
Puss och Kram


Semlefrukost :)

Det blev semlor över när jag bakade så i lördags blev det semlefrukost :) Jag värmde lite gammeldags mjölk och smaksatte med stevia och kanel. Det är ju såhär man ska äta semla enligt mig ;) Saftigt och gott!!


Tacoskal LCHF

Vi äter väldigt mycket tacos hemma hos oss och det blir alltid tacosallad (vilket är väldigt gott!). Jag provade att göra tacoskal av ost i helgen och det blev riktigt bra :) Enda nackdelen är väl att man inte får på så mycket köttfärs och grönsaker i skal så nästa gång ska jag göra båtar (tubs) istället.
Hyvla eller riv ost och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. "Grädda" i ugnen 200°C till osten smält och fått fin färg. Ta ut och häng direkt osten över något runt, t.ex en slev med långt runt skaft, och låt osten stelna.


Bountybollar LCHF

Det här receptet kommer från boken Bakglädje med LCHF.
Jag har lagt till stevia för att få bort bismaken från sukrinet och gjorde bollar istället för kvadrater annars har jag nog inte ändrat nåt ;)
HUUUR GODA SOM HELST!!!!!
Ca 35 st bollar
50 g kokosfett
1 dl sukrin
1 krm stevia
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjölk (Santa Maria)
200 g kokos
150 g mörk choklad (minst 70%)
Smält kokosfett, sukrin och stevia och rör om. Tillsätt grädde, kokosmjölk och kokos, låt sjuda. Blanda runt allt och låt sedan stå i kylen minst en (1) timme  (du ska kunna forma bollar utan att de ramlar sönder).
Forma lagom stora bollar (mumsbitar) och ställ in i *frysen i en (1) timme.
Smält chokladen i vattenbad. Var försiktig och rör om mycket så den inte blir grynig!
Doppa bountybollarna i chokladen och placera på brickan igen.
Ställ in i frysen för att chokladen ska stelna.
Förvara sedan bountybollarna i kylen.
*Om ni tillhör dem som alltid har fullt i frysen precis som jag så har jag ett knep ;) Lägg ett bakplåtspapper på "lådan/brickan för is". Passar perfekt ju :) Då kan man heller inte gör för stora bollar utan lagom stora mumsbitar :)
Tips! Lägg skålen med kokossmeten i kallt vattenbad så smeten håller sig kall medan du formar bollar.
Blöt gärna händerna i kallt vatten då och då så går det lättare att forma bollarna :)


En bra dag och stekt grillkorv :)

Igår var en mycket bra dag :) Solen sken, jag var på toppenbra humör och jag hade ett (som vanligt) jättebra pass med min PT!! :)
Det kändes t.o.m bra att åka och jobba lite haha
På kvällen när jag kom hem från jobbet blev det lite enkel snabbmat bestående av grillkorv och majonnäsgurka. Ibland blir det bara så enkelt ;)
Men idag är det fredag!!! :) Vad ska man äta ikväll?  Jag håller iaf på att göra små bountybollar....goooott :P
Bild och recept kommer senare idag hoppas jag!


Kyckling med soltorkade tomater

Detta blev jag bjuden på hemma hos min bror och hans fru hemma i Västerås. Mycket gott!! De hade pasta till men jag hoppade över den och det gick jättebra :) Fick aldrig något recept men jag tror det var något i den här stilen...
3-4 pers
3 kycklingfiléer
1 burk soltorkade tomater (130g avrunnen vikt)
2 burkar creme fraiche soltorkade tomater och fetaost (Skånemejerier)
2-3 dl vispgrädde
Salt
Peppar
Strimla kycklingfiléerna, salta och peppra, och stek. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner i stekpannan. Tillsätt creme fraiche och vispgrädde, koka ihop.


Semlor LCHF

Här kommer receptet på semlorna jag gjorde igår men fyllde idag :)
Det är en mycket mättande semla!
Källa: Baka med LCHF
4 st semlor
4 stora ägg
3 msk sukrin
1/4 krm stevia
50 g smält smör (osaltat)
1 dl vispgrädde
4 msk fiberhusk (Lindroos)
0,5 dl kokosnötsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
Mandelmassan:
1,5 dl skållad skalad mald mandel
2 msk sukrin
1/2 krm stevia
1-2 msk grädde (jag tog 2)
Valfri mängd vispad grädde.
Sötrix-flor

Smält smöret. Vispa äggen och sötning. Blanda ner smör och grädden , vispa. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl.
Låt stå och svälla i minst 5 min. 
Rulla försiktigt fina bollar, 4 st stora, vät händerna i kallt vatten och rulla dem, fös ihop dem i handen ett par gånger fram och tillbaka. (Eller lägg dem i jättestora muffinsformar.) Se till att de är lite höga på plåten. 
Lägg på bakplåtspapper och grädda ca 25-30 minuter i 175°C, känn på bullen så den är fast som en bulle ska vara.

Mandelmassan:
1,5 dl skållad mald mandel hälles i matberedare (jag hade en stavmixer) ta i sötningen och  låt detta gå i några minuter i beredaren,  häll sedan i ca 2 msk grädde till önskad konsistens.

Dela av toppen och gröp ur lite ur bullen och blanda ”urgröpet” väl med mandelmassan, ta eventuellt ytterligare lite vispgrädde i. 
Fördela mandelmassan i groparna och lägg på en redig klick vispad grädde (jag spritsade ut grädden) och sedan lägg locket på. Sila över lite  sötrix-flor.



Semlor.... själva bullen

Jaha då var själva bullen till semlan färdig. Haha det blev ju...bra :P
Nästa gång tänker jag grädda dem i en muffinsform så de iaf blir höga och håller formen! men egentligen är de bättre som de är...man får in den i munnen mycket bättre ;)
Imorgon ska jag bjuda min vän Helena på en semla tänkte jag så slutbilden med grädde å allt + recept kommer då.
Håll tillgodo med denna :)


Ostsnacks

Det här är bara så sjukt gott!! Väldigt enkelt att göra och mycket uppskattat :) Passar perfekt som mingelsnacks, fredagsmys till filmen eller som jag har det som idag...mellanmål ;)
Ost
(Oregano)
Färskost (valfri smak)
Hyvla ost och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt (eller riv ost och lägg ut i små högar). Jag brukar smula över oregano som krydda. Ugn 225°C till osten fått fin färg och blivit krispig.
Bryt osten i lagom stora bitar och para ihop två och två.
Bred på färskosten (idag hade jag creme bonjour vitlök) på ena ostchipset och lägg sedan på det andra och tryck till.
OBS! Vänta till precis innan servering med att ta på osten så inte ostchipsen mjuknar! Servera direkt om du vill ha dem varma!
Tips! Välj tacosmaken på färskosten när det är dags för tacokväll.....ljuvligt gott :)


Hemma igen...

Då var man hemma i Helsingborg igen efter en härlig minisemester hemma i Västerås med dop och allt vad det innebär :) Jag säger "hemma" om både Helsingborg och Västerås för det är precis så det känns!
Idag ska jag packa upp resväskan(orna) och plocka lite här hemma (behövs alltid av nån anledning även fast man varit borta...) Det ska även planeras mat för veckan, kolla kylen vad som behövs fyllas på m.m
Det blev ju lite gottgott i Västerås fast att jag inte skulle *ajabaja*! Så nu blir det hårda tag igen eftersom det är dags för tester med min PT.....då måste jag göra bra ifrån mig så jag inte får hemläxa ;)
Haha, jag måste skratta lite nu! Kommer precis på att det är fettisdagen idag, ooops :) Skulle ju baka semlor hade jag tänkt....jaja får börja det hårda efter semlorna då ;) En semla måste jag få äta.....LCHF såklart!!
Härlig fettisdag på er :)


Västerås-kebab!

När jag åker till Västerås måååste jag äta kebab :) Här finns helt klart godaste kebaben!!
Jag åt det i torsdags när jag kom hit och det var så mycket att jag tog bort lite kött och kunde då äta kebab idag med ;) Lyllo mig :)


Västerås :)

Åh vad jag har det bra i Västerås hos familj och vänner :)
I fredags träffade jag min fina vän Madde. Vi åt tacosallad och snackade skit till sent in på natten.
Dopet igår gick hur bra som helst, Olle var så duktig!! Han bråkade ingenting utan bara satt snällt hos morbror och mamma och tittade på allt som hände runt omkring honom. Ååå vad jag kommer snakna honom :(
Jag ska erkänna att jag smakade en liten bit av doptårtan men sen hade jag med mig eget, vispad grädde och färska hallon :)
På kvällen sen fick jag mig en blodig biff!
Dagen var perfekt fram till klockan slog ca 21.20.....HALLÅ SKANDAL!!!! Hur kunde Ranelid gå vidare till final????? Jag satt bara och väntade på att de skulle säga att det var ett skämt. Vad röstar svenska folket med egentligen?!?
Aja nu är det så, han vinner inte hela skiten det kan jag lova....och gör han det så vet jag inte vad jag gör!!
Idag började jag dagen med ett kokt ägg och 2-minutersbrödet.
Sista dagen ser ut som så att vi ska ut å shoppa lite tror jag i olika roliga affärer, me like!! :)
Imorgon bär det av igen....tillbaka till Helsingborg....ca 53,5 mils bilkörning. Jag gillar att åka bil :)
Puss och Kram


Gästbloggar

Nu gästbloggar jag på min egen blogg. Detta är ju en blogg om LCHF och träning så lite har väl mitt inlägg här att göra men ändå inte men jag måste få släppa ut lite nu!! Det är ju ändå min blogg....
Efter en natt av gråt och en morgon av gråt....
Usch, nej, ska jag verkligen? Klarar jag av att träna nu i mitt tillstånd?
Hur som helst så går jag in med tunga steg och rödsprängda/svullna ögon på SATS för att genomföra ett PT-pass (som jag alltid ser fram emot annars).
Jag har lite planer för framtiden och när jag förut diskuterade detta med min PT (Jocke) så skämtade jag att jag skulle lämna honom som referens för han känner mig så bra....

Jag trodde att jag skulle bryta ihop totalt men lyckades ändå hålla de mesta tårarna borta.... (endast några tårar när han gick för att hämta musik)....
Han frågade hur det var med mig idag och jag svarar "låt säga så här, det är en perfekt dag att träna!" Han sa nåt i stil med att då lämnar vi det där.... jag svarar att annars måste jag boka två timmar till....
FY FAN VILKET JÄVLA HÅLL KÄFTEN PASS!!!!! SÅ JÄVLA SKÖNT!!!!! Vet inte om han ändrade upplägget allt eftersom och för att jag sa som jag sa men det här var precis vad jag behövde..... Jag slet som ett djur och all min ilska gick ut över redskapen! Ett å annat fult ord slank ur mig åxå haha :)
Jag gick in på SATS helt förstörd men gick ut med ett leende på läpparna :) Min PT är helt enkelt den bästa som finns!! Alla borde ha den turen att få en så bra PT!! TACK!!
Så, nu har jag avreagerat mig lite. Hoppas ni inte slutar titta in på bloggen! Nu fortsätter jag med LCHF och träning ;)
Puss och kram på er <3


"Rensa-kylskåpet-grytan" :)

Imorgon åker jag och sambon till Västerås för jobb och dop (sambon ska jobba och jag ska på dop ;)) och då är det bra att man kollar igenom kylskåpet om det är något som akut måste ätas upp!
Detta blev resultatet ;)
4 pers
Ca 500 g fläskfilé
250 g färska champinjoner
1 gul lök
1 burk wokgrönsaker
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
3 msk Findus frysta asiatiska kryddor (liten kartong)
1,5 tsk grön currypasta
Renée Voltaire Tamarisoja
Salt
Peppar
Strimla fläskfilén i lagom stora bitar. Salta och peppra. Stek i stekpanna och tillsätt sedan champinjoner, lök och wokgrönsaker. Låt steka ihop.
Häll ner vispgrädde och creme fraiche, krydda med asiatiska kryddor, currypasta och tamarisoja. Låt allt koka ihop. Smaka av med salt.
Gurka är gott och svalkande när maten är lite kryddstark :)


Debatt i kvällsöppet

Ååååh va trött jag är på allt skitsnack om LCHF hela tiden. Kan inte folk ta reda på fakta innan de sätter näsan i vädret?? Igår gick segern iaf till Andreas, Anna och Katrin helt klart!! (vilket det alltid gör) Anna Hallén är så duktig och allt kom så naturligt. Gubben med glasögon snackade bort sig själv hela tiden haha!
Det här kommer fortsätta i all evighet tror jag för det kommer alltid finnas dem som tycker att LCHF är farligt och att det naturliga fettet ska täppa igen kärlen.
Jaja....jag mår bra av att inte äta massa kolhydrater iaf :)
Katrin var så rolig igår! Det är kul att lyssna på henne för hon har verkligen kollat upp sina källor innan hon vräker ur sig. Kul när hon och Cicci pratade om vad som stod på Ciccis blogg/twitter eller inte :D


Våfflor LCHF

Jag fick ett våffeljärn i julklapp och i helgen gjorde jag äntligen våfflor! Receptet skrev jag ut för säkert ett år sedan från lchfbutiken.se.
Ca 3-4 våfflor
2 st ägg
1 dl mandelmjöl
1 dl kallt vatten
2 msk kokosfett
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Salt
Blanda ägg, vatten och smält kokosfett. Vispa ner resten av ingredienserna och låt sedan stå och svälla i ca 5 min. Grädda i ett riktigt varmt våffeljärn för bästa resultat.
Den här gången serverade jag våfflorna som en "fusklangos" med vitlökssmör (eller gnuggga en vitlöksklyfta mot våfflan) creme fraiche, rödlök, räkor och caviar.
Tips! Tillsätt lite sukrin och/eller stevia i våffelsmeten för en sötare efterrättsvåffla med vispad grädde och färska bär eller sylt på toppen.


Maaassa taco :D

Jaha, efter att jag nu har stekt 2 kg köttfärs så vet jag iaf att jag behöver göra ny tacokrydda ;)
Fredagsnöje!! :D


Omelett med trattisar, bacon och lök

Rejäl frukost stod på menyn och det blev en mättande omelett med trattisar, bacon och lök.
1 omelett
4 normalstora ägg eller 5 små
1/2 dl vispgrädde
Trattkantareller (torkade, ca 1,5 dl)
1,5 dl riven ost
1 paket bacon
1 gul lök
Salt
Peppar
Vispa ihop ägg och vispgrädde. Tillsätt de torkade trattkantarellerna och låt dem svälla en stund. Under tiden hacka bacon och lök och stek i stekpanna. Häll ner bacon, lök och riven ost i omelettsmeten och krydda med salt och peppar.
Tillaga omeletten i stekpanna på låg-medelvärme till den har stannat. "Peta" då och då med en slev så smeten rinner ner och fördelas.
Servera med en klick creme fraiche. Jag tog även fetaost :)
Omelett går lika bra som frukost som till middag (när som helst!). Hacka bara upp en trevlig sallad så har du din middag :)


Rödspätta med vitvinsås

Hade aldrig ätit rödspätta innan men det var faktiskt gott :)
600 g rödspätta
Smör
Salt
Vitpeppar
1,5 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
1,5 msk kycklingfond
2 dl fiskspad
Salt
Vitpeppar
Lite stevia (eventuellt)
3 st äggulor
200 g skalade räkor
Dill
Citron (om man vill)
Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om i formen.
Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter på 200°C.
Häll av, sila och spara fiskspadet.
Vispa samman vispgrädde, fiskspad och kycklingfond. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och stevia. Rör neroch red såsen med äggulorna.
Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen, 200°C, cirka 10 minuter.
Dekorera med räkor, dill och citronklyftor.
Servera med gröna ärtor.


Laxbullar i krämig dillsås

Ca 25 laxbullar
Ca 2 kg lax (jag hade en hel sida färsk lax)
1 liten purjolök
3 ägg
2 dl kesella
2 msk pofiber
Dragon
Dill
Salt
Vitpeppar
Dillsås
Creme fraiche
Grädde
Fiskbuljong
Dill
Lökpulver
Salt
Vitpeppar
Ta bort skinnet från laxen och skär i tärningar. Mixa i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Hacka purjolöken och mixa tillsammans med laxen. Blanda ner ägg, kesella, pofiber och kryddor. Mixa allt till en jämn smet.
Forma bullar med hjälp av en matsked (doppa handen i vatten så fastnar inte smeten så lätt).
Stek i smör.
Lägg bullarna i en skål och gör sås direkt i stekpannan för smakens skull. Låt puttra till krämig konsistens. Lägg därefter tillbaka laxbullarna i såsen.
Servera med sparris :)


Kärleksmums

Jag har provat receptet på kärleksmums från boken Baka med LCHF. Tyvärr så var mina mått i diskmaskinen (såklart!!) så jag fick höfta mig fram men det blir nog bra :P
Jag tog en rund form för jag hittade ingen form som var ca 15x23 cm. Va har jag då för konstiga formar hemma egentligen? :)
1 kaka
6 ägg
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
150 g osaltat smör
1/2 dl kakao
3/4 dl kokosnötmjöl
1/2 dl pofiber
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Chokladkräm
1 msk snabbkaffepulver (kan uteslutas)
100 g mycket mjukt osaltat smör
50 g cream cheese
3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
4 msk kakao
Kaka
Vispa ägg och sötning pösigt. Smält smöret och vispa ner det i äggsmeten. 
Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten. Häll smeten i en smord och bröad (pofiber) form, cirka 15x23 cm. Grädda i 175° cirka 20 minuter, känn med sticka att den är klar. Låt kakan svalna.

Chokladkräm
Lös upp snabbkaffepulvret i lite varmt vatten. Rör sedan ihop alla ingredienser väl.

Bred krämen över kakan. Garnera med kokosflingor. Förvara kakan svalt. Skär upp i fyrkanter vid servering.

Tips: Vill man ha mjukare kräm kan man ta 50 g smör och 100 g cream cheese.


Fortfarande lite ont men jag går normalt ;)

Mitt knä läker kanon! Igår var jag i gymmet men tränade bara överkropp och idag samma sak fast betydligt tyngre eftersom det var med min PT! Kommer ha megaträningsvärk ikväll och heeela helgen... Lovely ;)
Får nog tyvärr hoppa över fotbollsträningen på lördag tyvärr :( men jag "vilar" på gymmet istället för hemma. 
Snart helg igen, veckorna går snabbt som f*n!
Å vad är det på tv i helgen? Jo....MELODIFESTIVALEN!!!!! Wihoooo me like!!! :D Längtar längtar längtar!
Jag älskar ju tacos men tänkte kanske ta det till en annan nivå....eller iaf göra nåt annorlunda än bara tacosallad som det alltid blir när man inte kan äta brödet. Mmm vi får se vad det blir, vad jag hittar på. Gott ska det bli iaf :)


Asså det är ju så gott!! :)

Det här är nog min nya favvofrulle :) Kanske inte när jag börjar tidigt men som idag när jag börjar 15 så är det perfekt som typ brunch ;) Samma grundrecept som tidigare men jag trixar lite ;)
1 pannkaka
1 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk bakepro (idag hade jag 1,5 msk)
1/2 msk fiberhusk (idag hade jag 1/4 msk)
Kokosfett
Lite salt
Lite stevia :)
Vispa allt och låt stå nån minut. Grädda i smör. Idag vispade jag grädde och blandade det med lågkalori jordgubbssylt....MUMS!!!