Jordgubbssylt LCHF

Igår tog jag reda på jordgubbar, som vi glömt bort att äta, innan de blev förstörda och gjorde lite jordgubbssylt.
Jag tillsatte ingen sötning eftersom det var svenska jordgubbar och är söta i sig själva. Det blev jättebra och nu har jag härligt god jordgubbssylt i frysen att ta fram när det vankas pannkakor eller kanske rulltårta :)
 
Skiva jordgubbarna i mindre bitar och låt koka till syltkonsistens. Skumma av med en sked/slev. Rör om ofta så det inte bränner fast i kastrullen!
 
 

 
 

Enkel kyckling i ugn

Väldigt enkelt och väldigt gott blev det igår! Jag provade en ny creme fraiche från ICA med smak av vårlök, vitlök och svartpeppar och det blev verkligen lyckat. Fem kastruller av fem ;)
 
Det här behöver du:
 
Kycklingfilé
Salt
Svartpeppar
1 gul lök
2 dl creme fraiche (ICA vårlök, vitlök och svartpeppar)
100 g philadelphia
1 dl vispgrädde
 
Ugn 200°C.
Krydda och bryn kycklingfiléerna. Lägg ner dem i en ugnsform. Hacka och bryn löken. Fördela sedan över kycklingen. Bland creme fraiche, philadelphia och vispgrädde i en bunke och häll sedan ner det i ugnsformen. Tillaga i ca 30 min (till kycklingen är färdig)
 


Äntligen semester!

I fredags kl 16 gick jag på semester......hääärligt!! Det har varit fullt upp hela helgen för i onsdags fick vi besök av familjen som bor i Västerås. Vi gick ut för att visa Helsingborg för dem som inte hade varit här tidigare och senare  gick vi hem och grillade en enormt god och mör oxfilé.....har nog aldrig ätit godare!! Vi lyckades kanon :) Självklart måste man åka en sväng till Ullared åxå så hela torsdagen gick åt till shopping ;) Vi sa hejdå till bror med fru och barn och till vår glädje stannade mamma och pappa kvar ända till söndag :D Så mysigt vi har haft med Helsingborgsfestival, loppis, matmarknad, malmö, go kart, Ullared, god mat, Höganäs och massa mys.
 
Jag behöver verkligen semester nu och jag hoppas på bra väder men prognosen säger nåt annat tyvärr :( 
Idag såg det riktigt dåligt ut men det sken upp tillslut och jag släppte det jag höll på med inne och gick ut på balkongen :) Finns massor man kan göra på en balkong....noppa bort vissna blommor, vattna blommor, sopa trägolvet från gamla fimpar från grannarna över, möblera om (fick mycket mer golvyta nu!), och blogga ;)
 
De senaste veckorna har jag varit dålig på att undvika kolhydrater! Har egentligen ätit precis vad jag ville och kände för. Jag har heller inte tränat de där 4 gångerna i veckan som jag och min PT kom överens om.....uj uj hur ska jag förklara detta för honom nu när vi ska köra igång igen??? :S Och nästa vecka får vi besök igen...hur ska detta sluta? Jag har så lätt att falla dit när det är sommar och när vi är med kolhydratsätande personer. 
 
Jaja det är bara vätska och nu är jag igång igen :) Ikväll äter vi kyckling i ugn med sås på en creme fraiche som jag vill testa "vårlök, vitlök och svartpeppar"....det låter väl gott?
 
Hoppas ni har det bra. Nu ska jag bli bättre på att uppdatera! ;)
Må så gott!
Puss och kram :)


Full fart framåt sen tar jag semester :)

Det är dagen före besök från mamma, pappa, bror, svägerska och brorson och jag springer runt i lägenheten. Måste tvätta så den inte ligger framme och plocka undan allt som kan vara av intresse för lille skrutten som kryper fortare än vinden ;) Det är första gången vi har en sån liten hemma hos oss. Mysigt ska det bli iaf!! :)
Imorgon blir det Ullared....wihoo!! kan inte vara där för ofta ;) Tänkte kolla om det finns någon "blomhylla" som jag kan ställa blommor och örter på. Grillen får omvandlas till en bordsgrill så jag får plats med lite lull lull på balkongen istället ;)

Nu ska jag snart iväg och jobba, sen blir det handla lite mat för vi ska grilla imorn, mums!! Tänkte baka en sockerkaka och bjuda på till kaffet också.
 
På fredag kl 16 går jag på semester.....sååå skönt!!!!!

Nej nu har jag bråttom helt plötsligt! Ha en fin dag :)
Puss & Kram


Kalkonsås med shiratakinudlar

Dessa shiratakinudlar...va glad jag är att de finns! Jag älskar pasta men jag äter det inte för att jag mår dåligt av det och får uppsvälld mage. Därför är jag extra glad nu när jag har ett superbra alternativ :D
 
Den här gången gjorde vi en sås på skivad kalkon (påläggskalkon) som vi hade billigt på jobbet. 
 
4 pers
 
Ca 600g kalkon
1 gul lök
1 stor burk champinjoner
Grön, gul och röd paprika
1 msk sambal oelek
2 msk chilisås
2,5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl philadelphia
Salt
Peppar
Paprikapulver
 
2 paket shiratakinudlar
 
Skiva kalkon och grönsaker i lagom stora bitar, stek. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och låt småkoka ihop. Smaka av. Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
 
 


Ny vecka igen då...

Tiden går å går....vädret består! Men imorse hade jag faktiskt hopp, det var riktigt fint väder. Tyvärr övergick det till moln och sedan regn och nu fint igen...haha vad ska man säga? 
 
Jag var i Västerås i helgen och lämnade älskade puman (bilen) och hämtade puman 2 (nya bilen). Med tunga steg gick jag ur puman och hoppade in i puman 2....
 
Ny bil = nya kostnader. En liten utmaning blir att inte handla varje dag på jobbet (ica maxi) för att spara in på matkontot som får hoppa över lite till bilkontot. Som det är nu äter vi upp typ hela min lön känns det som. Jag vet inte hur mycket mat vi får kasta för att det har antingen gått ut i datum eller varit öppnad för länge och blivit oätlig pga det. Jag är bra på att köpa billigt, ekonomiskt och lagra upp. Tycker att det är så bra men när man inte äter upp det så blir det ju dyrt! Nån som har tips på hur man shoppar smart i en matbutik och lyckas äta upp allt också?? Jag gör ju uppenbarligen fel iaf!
 
Vad ska vi äta ikväll?? Det enda jag vet är att vi ska åka en tur med bilen och sen träna....men mat lär vi ju skriva in i kalendern också. Hade varit gott att grilla....som alltid ;)
 
Ha en bra måndag och start på veckan :)
Puss och Kram

 

Ny omgång knäckefrö :)

Det var ett bra tag sen jag beställde knäckefrömix från lchfbutiken men ikväll blev det av att baka dem. Jag tänkte ta med några till Västerås så jag kan knapra på något till en eventuell ostbricka ;)
 
Mycket goda "kex" som är superlätta att göra. Köp bara en påse knäckefrömix på lchfbutiken.se och blanda den med 1,5 dl kallt vatten och två normalstora ägg. Klicka och platta ut på en plåt, in i ugnen 20 min 175°C till de har fått en fin färg och låt stå kvar på eftervärme för att bli knapriga.
 


Ingen klädhängare ;)

Dagens träning blev hemma-träning när den är som bäst - Tung musik och svetten flödar ;) 
Uppvärmning med crosstrainer
Styrka av olika slag
 
Måste försöka gå en promenad iaf i Västerås utifall vi inte hinner hem innan SATS stänger på söndag.
 

 

"Spaghetti" och köttfärssås

OMG va gott det här va!!!! Det är självklart inte spaghetti utan shirataki nudlar men det smakar ju typ som spaghetti. Jag måste äta shirataki nudlar oftare för det är minimalt med kolhydrater (endast 0,4 per 100g) och så himla bra substitut för pasta.
 
Köttfärsås

500 g nötfärs
1 gul lök
Tomatpuré
Vispgrädde
Heinz ketchup med mindre socker
Salt
Peppar
Oregano
Paprikapulver
Kebabkrydda
 
Stek köttfärsen och löken. Krydda med alla kryddor och tomatpurén. Tillsätt vispgrädde och ketchup. Låt koka ihop och smaka av.
Tillaga shirataki nudlarna enligt förpackningen, blanda ner i köttfärsåsen och njut njut njut!
 


Efter regn kommer solsken

Ibland har man tur...idag på morgonpromenaden hängde regnet i luften. Det var mörkt på himlen och kallt så man fick lägga på ett kål för att inte frysa ihjäl. 
Jag hann inte mer än innanför dörren i stort sett så vräkte det ner ute!
Nu däremot kikar solen fram....knäppt väder! Det får inte regna när jag ska cykla till jobbet!!
 
Till brunch idag blir det pannkakor, mums :)
Ha en fin dag!
 
 


Kvällsterapi

Ikväll har jag sysslat med lite terapi. Vi har paprika billigt på jobbet och jag köpte på mig lite för att frysa in. Det har jag alltså gjort ikväll, hackat och strimlat i olika storlekar. Det är perfekt att ta fram till wok, såser, ugnsgrönsaker m.m
Ett litet tips ;)



Vi är med bil :D

Wihoo vi ska äntligen köpa ny bil och byta ut älskade puman så på fredag efter jobbet drar jag och puman till Västerås för att hämta nya Black beauty ;) En sista åktur, det känns i hjärtat. Jag är knäpp som har känslor för en bil men det är vår första och det är faktiskt speciellt!
 
Chokladsnittarna jag bakade förra veckan var så otroligt goda så jag tänkte baka en ny omgång och ta med till Västerås. Det finns några där som inte riktigt förstår att LCHF är bra och gott så speciellt dem ska få smaka tänkte jag ;)
 
Vad händer med sommaren? Idag när jag gick från SATS frös jag ihjäl.....höst redan!!?? Nej nu vill jag ha sol. Hörde av en kund, som hade bekanta som rest utomlands, att priserna är inte att leka med. Nu myser resebolagen riktigt ordentligt. Vi är ju så beroende av solen på semestern så visst drar vi om sommaren regnar bort här hemma.....även om det kostar skjortan!
 
Hoppas att solen lyser på någon av er iaf! :)
Puss & Kram

 

Kaffe är ju gott ;)

Jag har aldrig gillat kaffe men sen en tid tillbaka dricker jag ju en kopp kaffe med kokosfett på morgonen....hur vet man om man är beroende? Är det när man går upp och är svintrött och går ut på promenad (brukar man bli pigg av) men kommer hem lika trött och endast efter koppen kaffe blir man människa igen?? ;)
Jaja det spelar ingen roll...1-2 koppar om dagen ska ju vara bra för en säger de :)
Ska snart iväg för att göra nya naglar.....usch vad mina har växt och pekfingret har jag tappat, nageln asså ;)
Ska bli så skönt att korta ner dem!
Jobbar ikväll så fredagsmyset blir på maxi....naaajs ;) Har ju fina vänner där iaf! :)
Ha en underbar fredag!
Puss och Kram


Morgonpromenad

Japp, nu var sista dagens "måsteträning" avklarad :) Kom ju överens med min PT att jag skulle träna mins 4 ggr i veckan nu när han är på semester och även när jag själv går på semester så jag inte faller tillbaka i ett dåligt mönster och får börja om från början i höst igen.
Jag har varit i gymmet i tre dagar och imorse blev det en morgonpromenad. Det blir nog träning antingen i morgon eller på söndag också.....eller både lördag och söndag....vi får se hur pigg jag känner mig :)
Jag är nöjd med min vecka iaf och nu får det gärna bli helg :)


Chokladsnittar med hasselnötskross

Herregud vilka goda kakor jag gjorde idag!!! Det är svårt att lyckas med LCHF-bakning tycker jag men det här receptet går inte att misslyckas med :)
Receptet kommer från Marja och hon har hur mycket gott som helst på sin blogg så kika in och bli garanterat frestad!! :)
Ca 15 st chokladsnittar
1 ¼ dl mandelmjöl 
35 gram rumsvarmt smör 
½ msk kokosnötmjöl 
1 äggula 
4 msk ica stevia strö 
ca 1 msk kakao 
1/3 tsk bakpulver 
½ krm vaniljpulver
1 uppvispad äggvita att pensla på. 
Ca 1 dl finhackade hasselnötter att strö över snittarna.
Ugn 185°C. Blanda alla ingredienserna i en bunke till en deg. Rulla 2-3 "korvar" och platta ut dem ganska tunna och långa på en plåt med bakplåtspapper. Pensla äggvitan på kakorna och strö över hasselnötterna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. För över bakplåtspappret på ett galler (var försiktigt för de går lätt sönder) och låt svalna. Skär sen kakorna på snedden i lagom stora bitar.
Smakar underbart som de är men doppa gärna i vispad grädde...himmelriket :)


Nyheter i menyn

När jag startade den här bloggen för lite mer än ett år sedan så valde jag att ha kategorier "Recept" och "Allmänt" bara i stort sett. Jag har förstått att efter ett X antal recept så blir det jobbigt att leta sig fram till olika favoriter så idag tar jag tag i det och ordnar upp alla inlägg och recept i fler kategorier. Jag ska städa bloggen helt enkelt ;)
Så håll tillgodo....det blir bättre :D
Puss å Kram


Tacosallad

Mums mums vad gott det är med tacosallad :) Jag äter det so ofta jag kan. Det är så enkelt och funkar jättebra i matlådan.
Köttfärs
Tacokrydda
Isbergsallad
Gurka
Tomat
Lök
Riven ost
Creme fraiche
Garlic salsa sås (Santa Maria)
Ät tacosalladen såhär....
....eller såhär, kladdigt och mumsigt ;)


Reklamhäng i solen

Idag är det superfint väder i Helsingborg!! :) Skönt att jag är ledig och kan passa på att fånga lite sol. Passar på att gå igenom all reklam och planera veckans mat (det som är kvar av den). Det blir nog ganska mycket grilla ;)
I måndags var jag å min sambo (Jon) på möte med vår PT. Vi pratade lite om hur året hade varit, utveckling och hur sommarens träning ska se ut. Både jag och Jon vill köra stenhårt. Vi måste träna mins 4 ggr i veckan och måndagar är a och o! Superviktigt att starten på veckan blir bra annars är det lätt att slappa till, hårda träningspass på gymmet byts ut mot slappa dagar i solen och massa kolhydrater. Exakt så har våra sommrar sett ut de senaste 2 åren. När vi då kommer tillbaka får vi börja om från början och det känns inge kul :(
Nej den här sommaren ska bli annorlunda! De närmsta 4 veckorna blir nog inte så svårt för då jobbar vi men sen när vi drar iväg på semester blir det tuffare. Vi kommer inte samma närgång till SATS och rutinerna försvinner. MEN jag SKA vara duktig i år!!!