Morgonträning är skönt

Det är riktigt skönt att träna på morgonen för då har inte alla biffar vaknat än ;) Då vågar jag mig fram till spegeln och de fria vikterna! Det är skitkul att träna med fria vikter :) Det är långt kvar till biff men jag ser iaf mina muskler mer å mer när jag tränar nu och det är väldigt motiverande och roligt!!
Har nu tränat varje dag från i söndags plus fotboll i måndags också....känns bra och jag ska försöka träna allt vad jag kan även fast det lockar med solen :) Kan ju springa ute också....tänkte inte på d ;)
Nu är det snart dags att åka till jobbet....drygt när det är så fint väder ute men men......imorn blir det förhoppningsvis en tripp till göteborg för lite shopping med älsklingen :) Myspys och sol har jag beställt!! ;)
Ha en fantastisk fredag allihopa!!
Puss & Kram


Skaffa PT - Det bästa jag gjort!!

Jag har tränat med min PT i över ett år och skulle jag räkna ut hur mycket pengar det blir skulle jag komma till månen och tillbaka. Skrämmande siffra men det är värt varje krona!
I början var det endast träning, träning och träning men allt eftersom vi lärde känna varandra har han även blivit en "kompis" som man kan prata om lite allt möjligt med :)
Läste i SATS-magasinet där det var en PT som berättade att de är lyhörda när en klient t.ex har vissa aggressioner privat och då kan få utlopp för dem på t.ex en boxsäck.....Precis så var det för mig....det hade hänt en grej och jag var så arg/ledsen att jag inte visste hur/om jag skulle palla träna utan att börja gråta. Jag fattade det inte då men jag tror nu att min PT valde att låta mig först putta ner en stående "boxsäck" (vilket inte var helt lätt) för att sedan ställa mig över den och boxa 10 snabba (och sedan upprepa detta tills jag var heeeelt slut) för att få ut min aggression!! Det hjälpte kan jag säga.....stackars boxsäck ;)
Det var en positiv grej med att ha PT men det finns tusen till.....Jag har lärt mig väldigt mycket om träning och hälsa, hur och varför jag tränar just den muskeln, hur jag tränar rätt, jag kan så många olika övningar att jag själv nästan skulle kunna bli PT hehe, har blivit enormt intresserad av träning i allmänhet och vilka vinster man får av träning. Trodde väl aldrig att jag skulle göra mina armhävningar på tårna och det ska läggas till att jag gör snygga armhävningar enligt min PT ;)
Efter ett PT-pass är jag tokglad, taggad till att träna mer, fylld av livsglädje....
Med detta menar jag att skaffa en PT är det bästa jag har gjort!!


Lax med pepparrotstäcke

Det här blir min lunch idag och min sambos kvällsmat :)
4 pers
4 st laxfiléer
2 burkar pepparrotsost (cantadou)
Salt
Peppar
Ugn 200°C. Salta och peppra laxfiléerna. Klicka över pepparrotsosten och tillaga i ugnen ca 20-25 min.
Godaste laxen jag någonsin har ätit!!


När lagade jag mat senast egentligen??

Den senaste tiden har jag bara ätit kesella med lightsaft och bär, ost och skinka, ägg och shakes känns det som! Senast jag lagade mat var nog korvstroganoff förra veckan nångång...
Man hinner inte äta så mycket när jag bara har 15 min rast :S
Den här veckan har jag "kompis-vecka" på SATS så Helena hakar på :) Man får utnyttja veckan så mycket som det går så vi kör varje dag tycker jag ;) Det passar mig bra för jag kan inte vara med på någon match den här veckan med fotbollen för att mitt knä inte vill som jag vill så då måste jag ju träna på annat sätt....SATS :D
Solen skiner och snart får jag väl ta mig i kragen och börja gå eller cykla till jobbet! Herregud det tar ju bara ca 10 min att cykla och 20 min att gå....nu får jag ge mig!! ;) Kasta bort bekvämlighetsskorna nu...
Har precis ätit smält ost med oregano och lite lättsockrad ketchup ringlad över....gooott ;) Till matlåda blir det....ja, ost och skinka och kesella med funlight och bär :)
Ha d gott!


Husman-vecka

Den här veckan har blivit lite av en husman-vecka och ska så förbli. I måndags gjorde jag hederliga kotletter (fast jag bankade ut dem) med champinjonsås (på grädde och philadelphia), gott gott.
Igår hade jag PT-pass och åt inte så jättebra till lunch men på jobbet senare åt jag min matlåda, kotletter och champinjonsås :)
Idag har jag rotat fram ett paket torskfilé från frysen så torsk i äggsås står på matsedeln! Till d kommer jag ha gröna ärtor som jag bara älskar!! :)
Som vanligt har jag fått i mig mitt kokosfett och omega-3 på morgonen (tillsätter kokosfett i t.ex kaffe eller te) och det är nu hög tid för Våra bästa år :D
Senare idag ska jag ta mig ut till jobbet och handla resten av veckans husman :) Korv och pepparotssås är en klassiker från min barndom som jag längtar efter just nu. En annan rätt är ju korvstroganoff som också är hur gott som helst (blev sugen igår när Carina på jobbet hade kyckling med korvstroganoffsås och blomkålsris!).
Korv två ggr den här veckan? Ja varför inte? det är ju så gott!! :D Inte jättekolhydratsnålt med falukorv men strunt samma...jag tränar ju så mycket!
Skön onsdag på er :)


PT-pass, inte hungrig och fina blommor ;)

Snart ska jag iväg på PT-pass och jag är alltid så dålig att äta innan passet när det är så här "tidigt". Gillar mer att träna på kvällen för då har man haft en hel dag att ladda med mat.
Jag gillar inte att äta "bara för att" när jag inte är hungrig....det smakar inte bra och jag slänger oftats hälften. Idag har det därför endast blivit ett kokt ägg, två koppar kaffe med kokosfett (för att sparka igång fettförbränningen) och nu får jag nog ta en shake så jag inte trillar ihop på träningen :)
Igår sken solen i Helsingborg så då passade jag på att röja på balkongen och göra lite fint på bordet med nyplanterade blommor...älskade vår du är så välkommen!!! :)
Idag är det inte lika fint väder så då passar det bra att träna och sedan fara iväg och jobba eftermiddag/kvällen :)
Ha en underbar dag!
Puss å Kram :)


Mandelbröd

Det här brödet fick jag smaka tillsammans med laxen på Hem och villamässan i Malmö när Klara Desser lagade LCHF-mat :) Klara hade brett örtost mellan två tunna skivor och det var jättegott!! Hennes blogg hittar du här
Mandelbröd
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl pofiber
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost
4 ägg
2 tsk fiberhusk
knappt 1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200°.
Vispa äggen pösiga och blanda under tiden de torra ingredienserna. Blanda ner osten och allt de torra, låt stå en stund.  Häll i liten smord form. Grädda i ca 20 minuter.
Jättegott med pepparotsost på!! (blanda riven pepparot med philadelphia)


Tacopaj 2

Provade en annan pajdeg den här gången och det blev också gott så nu kan jag varera mig lite. Hittade förövrigt receptet på pajdegen här.
 
Pajskal
 
2 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön utan skal
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 g osaltat smör
ev. 1-2 tsk kallt vatten
1 ägg
 
Jag gjorde inte som receptet här utan hällde bara ner allt i en bunke och knådade ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform (man kan kavla ut degen lite först mellan två bakplåtspapper),smöra formen om det inte är en med non-stickbeläggning, stick hål i pajdegen med en gaffel och ställ sedan in i kylen minst en halvtimme så håller skalet formen bättre.
Förgrädda skalet ca 7-8 min i 200°C (täck med folie runt kanterna efter ett tag så de inte bränns).
 
Fyllning (halvera satsen och köttfärsen till den här pajdegen!)
 
 


Tonfiskröra á la Karin

Åh det här är så gott!! Man kan ha den som fyllning i en wrap, till avokadon, till buffén, fyllning i smörgåstårta, bara som den är....endast fantasin stoppar dig ;)
2 pers, t.ex 2 avokado
1 burk tonfisk i vatten
2-3 kokta ägg
1 dm av en tjock purjolök
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
Fryst dill (rätt mycket så det verkligen smakar)
Salt
Citronpeppar
Strimla purjolöken fint och hacka äggen. Rör ihop alla ingredienser ordentligt och låt stå i kylen, gärna över natten så gottar den till sig och blir riktigt smaskig!


Fänkål och zuccinigratäng med brie

Ett alternativ till potatisgratängen och det är jättegott! :)
1 stor fänkål
1/2 normalstor zuccini
200 g philadelphia
4 dl vispgrädde
Vitlök (efter smak)
Salt
Peppar
Brieost
Blanda ihop philadelphia och vispgrädde, pressa i vitlök, salta och peppra.
Skiva fänkål och zuccini. Blanda ner i philadelphiaröran (blanda väl!)
Häll ner allt i en ugnssäker form och täck sedan med skivad brieost.
Tillaga i ugen på 225°C till osten fått fin färg och fänkålen är mjuk.
Tips! Man kan tillsätta 2 dl riven ost i philadelphiaröran för att få gratängen ännu mer krämig ;)


Dålig uppdatering!

Den här veckan har varit lite "inte min vanliga vardag" för min sambo har varit ute och rest rätt mycket. Det resulterar att jag gör precis som jag vill och när jag vill....Tyvärr har det inte blivit så mycket lagad mat med nya recept....har mest ätit lite småplock eller kött och bea :) vilket är väldigt gott men tråkigt att lägga upp här och för er att läsa.
Jag har helt glömt bort att lägga upp fänkål och zuccinigratängen men jag ska ta tag i den saken ikväll! efter jobb och träning ;)
Igår åkte jag på en spontantripp till Ullared...själv! :) Jäääätteskönt att gå runt och titta på allt bara jag vill titta på och slippa stressen. Jag fick med mig tre kassar hem och ikväll efter jobb, träning och gratäng (får nog äta nåt åxå) ska jag plocka upp allt jag har köpt :) Att jag har kunnat vänta såhär länge är ett under ;)
Oj vad klockan blev mycket....måste göra mig klar för jobb. I matlåda har jag.....da ta da....kött och bea :D
Puss och Kram, lycklig fredag på er!


Helguppdatering :)

Vilken helg jag har haft! Det är bra att fylla år :P Först fredag som spenderades med mina fina vänner Helena och Jennifer på Harrys :) Middag och "lite" party party efter det ;) Dansade av en massa fett tror jag allt hehe. Lördagen inkluderade självklart MELLO!!! :D Mina två underbara vänner Helena och Jennifer kom hem till mig och hade med sig massa paket ...hihi :) Vet inte hur jag ska beskriva detta med ord men jag är så glad att jag har dem i mitt liv <3
Jag fick två tavlor....på den ena hade de valt ut en fin text och fixat och donat med så att den skulle bli så fin som den blev... det stod "En stjärna är för alltid, fast livet är så kort. Du finns här för evigt. Du glöms aldrig bort." Från Helena & Jennifer
Den andra tavlan var tom....men där ska det sitta en bild på oss tre (den är på väg från "förstoringsfirman"). Sen fick jag en bok om bästa vänner :) Sist men inte minst fick jag näsdukar om jag skulle börja gråta ;) hehe. Jag borde ha börjat gråta för det är sån jag är men grejen är att jag fann inga ord.....jag kommer alltid att finnas i deras hjärtan och de i mitt....det var det enda jag kunde tänka på! Love u girls <3
Varför jag fick tavlorna var för att jag en dag kommer flytta tillbaka till Västerås och då har jag alltid dem med mig vilket jag älskar!!
Eftersom det var mycket vännermys i helgen blev det tyvärr ingen träning förutom en snabb promend med Sara igår men idag har jag tränat lite styrka hemma och varit på fotbollsträning i kväll. Jag har fortfarande ont i mitt knä och jag vågar inte köra fullt ut på träningen och i det nya laget har jag svårt att visa vad jag går för, har dåligt självförtroende och blir stressad så fort jag får bollen. Hoppas det släpper snart!!
I morgon är det åter igen dags för PT-pass :D Veckorna går fort och det är snart sommar....kom igen och bränn lite fett nu då!! ;)
Jag lagade en jättegod fänkål och zuccinigratäng ikväll som jag tänkte lägga ut recept på....kommer antagligen imorn för nu e jag lite trött...ska hoppa in i duschen och göra mig redo för kvällen....hm kl e 21.30 men men ;)
Ha en fortsatt trevlig måndagkväll.
Puss och Kram


Lax med spenat och rödlöksås

Här kommer laxen som Klara Desser lagade på Hem och Villamässan i Malmö. Jag har lagat den så som jag kommer ihåg den och det blev supergott!! :)
Ca 3-4 pers
4 laxfiléer
2 rödlökar
200 g bladspenat
5 dl creme fraiche
1 citron
Vitvinsvinäger (Wingborgs)
Salt
Peppar
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull (salta vattnet). Dela filéerna i mindre kuber. När vattnet kokat upp stänger du av plattan och drar av kastrullen. Lägg ner laxen och låt "koka på eftervärmen" medan du gör såsen.
Strimla löken och stek med en rejäl klick smör tillsammans med bladspenaten. Det blir väldigt mycktet spenat i början men den krymper av värmen. Tillsätt creme fraiche, rivet skal av 1 citron, saften av 1/2 citron, en skvätt vitvinsvinäger och salta och peppra efter smak. Låt det småputtra.
Häll av vattnet och lägg upp laxen på tallrikar. Häll över såsen och njut!


Kött kött kött....yummie!! :)

Jag älskar detta!! Kött, bea och grönsaker kan jag äta hur ofta som helst :)
Idag lade jag till bladspenat och fänkål i min grönsakspytt...mycket gott och näringsrikt!
Tidigt imorse gick jag och tränade med Sara....det kändes som att någon hade slagit mig med en stekpanna för det var riktigt svårt att gå upp idag! Är lite krasslig IGEN men det kändes ändå bra, jag kände mig liiite stark iaf ;)
Wihoo ikväll ska jag tillbaka till fotbollen!! :) Nu skiter jag i mitt knä. Jag kan inte bara vara hemma. Tränar ju på SATS men jag vill spela fotboll också. Trodde det var styrka ikväll men den är slut och vi kör bara grus nu....hur kul som helst!! Förut var grus pest och pina men jag har längtat så mycket efter att få spela igen så det är bara roligt!! :D
Inför fotbollen ikväll ska jag äta laxen som Klara Desser lagade på mässan i Malmö. Det var så gott :) Recept kommer senare...(även fast jag inte har det riktiga receptet och måtten, jag höftar lite).


Broccolisoppa

Hungrig och idébrist! Jag slängde ihop en broccolisoppa som blev väldigt god :)
 
6 pers
 
450 g broccoli (jag hade fryst)
8 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
3 paket bacon
 
Tina broccoli och hacka i mindre bitar. Häll upp grädden i en kastrull, tillsätt broccoli och pressa i vitlök. Låt koka ihop. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
 
Välj att servera baconchips till soppan eller hacka i mindre bitar (stek) och lägg ner i varje skål/djup tallrik vid servering.
 
 

 
 

Nya rosa saker :)

Ibland har jag tur att sambon är på rätt humör. Det var han i Malmö :) Jag fick köpa rosa saker till köket :D wihooo trodde inte det var sant! En fin rosa skärbräda, rosa måttsats och en fin rosa korg till snacks eller vad jag nu ska ha den till... hehe jag ville ha den iaf ;) Man får ju passa på....vet aldrig när han är på det humöret igen :P


Helgen i Malmö :)

Vilken underbar helg jag hade i Malmö!!
Jag å min sambo drog iväg på lördagsmorgonen för att besöka Hem och Villamässan + Skånsk trädgård. Tyvärr var det mest markiser, olika värmetyper, bubbelpoler m.m....inget jag kan trycka in i min lägenhet. Trodde att det skulle vara mer försäljning av inredning till hem och trädgård men icke.
Till min stora glädje ser jag att Klara Desser ska laga mat och prata lite om LCHF kl 12....wihooo :D Roligt att få se henne i verkligheten och inte bara läsa hennes receptböcker.
Hon lagade lax med en supergod sås som jag tänkte laga nu i veckan. Till det serverades ett mandelbröd som var mycket gott!
På kvällen åt vi buffé på en helt fantastisk restaurang som heter Sankt Markus Vinkällare. Servicen var outstanding och maten gudomlig!! Älskar buffé för man får äta precis vad man vill och slipper peta bort om man inte kan eller vill äta. Det fanns ALLT. Här kommer jag garanterat äta igen och jag rekommenderar det varmt!
Efter maten var det mello för hela slanten :)
Inte nog med att kvällen var underbar.....dagen efter var det bokat för spa med ir-bastu, jacuzzi, halvkroppsmassage och relax. Fy 17 va skönt det var!! Varför gör man inte sånt här oftare??
Jag är så tacksam för den här helgen med god mat, shopping, dans, avkoppling, massa mys och skratt.....å allt var planerat i förväg. Tack älskling <3 <3 <3
Efter en sån här bra helg kan man inte sluta den på ett bättre sätt än att träna ;) Vi gästade SATS Västra Hamnen (Malmö) och det var mycket större än SATS i Helsingborg men både jag och min sambo var överens om att vi gillar SATS Helsingborg mer ;)
Nu ska jag fortsätta att fylla år :D
Puss och Kram


God morgon :)

Efter gårdagens två träningspass är jag lite mör i kroppen och valde att gå tillbaka till sängen efter min omega-3 och matsked kokosfett ;) Känner att jag har lite träningsvärk överallt faktiskt....men det är ju härligt!
Jag trodde att jag skulle vara trött i kroppen efter mitt första pass med min PT men när jag väl var på SATS igen och hade pluggat in musiken var det bara att köra...det gick skitbra!!! Hoppas kroppen klarar av att köra några dubbelpass i veckan för det är vad jag har tänkt iaf :) När jag är ledig från jobbet och har fotboll på kvällen är det tänkt att jag ska köra ett styrke alt konditionspass på förmiddagen.
Jag älskar att träna!! Igår efter konditionspasset sprudlade jag av glädje....man blir verkligen glad av att träna :D
Nu ska jag pallra mig upp och slänga ihop brödet med lite mer fibrer som jag "kom på" igår...
Ha en härlig fredag, imorn är det helg och den ska spenderas i Malmö för på måndag fyller jag visst hela 28 år ;) Stora tjejen haha :D
Puss å Kram


Första passet avklarat...

Idag har jag kört ett PT pass som var underbart jobbigt som vanligt :) Så nu är första träningspasset avklarat för den här månadens utmaning! Ikväll går jag tillbaka till SATS men kör då endast kondition (utan PT) för att inte trötta ut mina muskler! I lurarna har jag min peppande playlist såklart!! Ser fra emot att svettas som en gris för andra gången idag ;)
Det blir mycket duschande och jag vill inte torka ut min kropp så därför smörjer jag in mig med mandelolja efter :) Jag tvättar mig alltid med mandelolja i ansiktet och min hud mår toppen av det! (Japp, sminket går bort!)
Detta åt jag innan PT-passet! Kött, grönsaker och bea är väl klassisk LCHF....gott i alla lägen :)


Fiberbröd LCHF

Mitt favoritbröd är helt klart 2-minutersbrödet men idag tänkte jag att jag skulle prova nåt nytt. Resultatet blev ett fiberbröd. Gott och mättande!
1 bröd
1 ägg
25 g smör
1 msk fibrex
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk kokosnötsmjöl
Brödkryddor alt bara salt
Smält smöret. Knäck ett ägg i en djup tallrik och häll i smöret, vispa ihop. Blanda ner fibrex och låt stå ca 5-10 min för att mjukna. Tillsätt hasselnötsmjöl, kokosnötsmjöl och kryddor. Grädda i micron på full effekt i 1,5 min.