Jalapenoburgare med avokadodressing och pico de gallosalsa

Det här var riktigt gott och jag kommer nog göra avokadodressingen och pico de gallosalsan igen till tacosallad eller liknande. Jalapenoburgaren köpte jag färdig på ICA Maxi.
4 pers
Pico de gallosalsa
2 tomater
1 gul lök
1/2 gurka
2 msk inlagd jalapeno
Salt
Svartpeppar
1/2 lime
Ta ur kärnhuset och tärna tomaterna. Skala lök och gurka. Finhacka löken, kärna ur och tärna gurkan. Hacka jalapenon och blanda alla grönsaker. Smaksätt med salt, peppar och pressad limesaft.
Avokadodressing
2 avokado
2 dl turkisk yoghurt
1/2 burk tacosås medium
Salt
Svartpeppar
1/2 lime
Mosa avokadon tillsammans med yohurten. Tillsätt tacosåsen, salt, peppar och pressad limesaft.
Servera de grillade hamburgarna med strimlad isbergssallad, ost, pico de gallosalsa och avokadodressing.



Bacon och äggröra

Jag ska snart iväg på PT-pass och för att ladda på med proteiner slängde jag ihop en enkel bacon och äggröra.
1 paket bacon
1/2 lök
2 ägg
Vispgrädde (ca 1 dl)
Peppar
Stek bacon och lök. Häll ner äggsmeten och rör runt till ägget stelnat. Servera med creme fraiche.


Balkonghäng :)

Inget ont om vanligt kranvatten men man kan ju piffa till det lite om man vill :) Det är så gott att tillsätta citron eller lime i vattnet och det svalkar ju så bra en het sommardag. Idag har jag suttit på balkongen nästan hela dagen och läst en blogg som jag hittade på aftonbladets plussida. En mycket inspirerande tränings och LCHF-blogg! Gå gärna in å bli inspirerade ni med! ceciliafolkesson.wordpress.com


Ny bok LCHF

Igår efter att vi hade varit på Freeport Kungsbacka och köpt en ny kostym till min sambo svängde vi förbi Ullared :D Till min förvåning köpte jag inte alls mycket och hittade ingenting nästan??? Kan bero på att det inte var så länge sedan jag var där men ändå, jag blev verkligen förvånad!
Hur som helst.....jag köpte en ny LCHF-bok :D 59,90kr....helt otroligt!
Den ska jag kika i nu på balkongen tillsammans med min kopp kaffe :)
Ikväll är det PT-pass igen.....härligt!
Puss på er :)


Veckans träning och mat :)

Solen fortsätter att skina och det är ett helt fantastiskt sommarväder vi har haft nu. Hoppas det håller i sig för visst blir vi lite gladare och lyckligare när det är soligt ute :)
Träningsveckan har varit bra får jag säga med härlig intervallträning i skogen, benpass, dubbelpass i form av PT-pass (styrketräning överkropp) och senare på kvällen intervallträning samt mage. Veckan är inte slut så ikväll efter jobbet blir det en runda till SATS igen om jag inte har världens träningsvärk från igår :S
Helgen bjuder på sol (SMHI), grillning, shopping, mello (wihooooo!!!!) och lite mer träning hoppas jag att orka med för hinner gör man alltid ;)
Känns som att man äter färre gånger på sommaren....men jag kanske har fel. Jag kommer iaf inte ihåg vad jag ätit nu när jag ska berätta ;) men jag gör ett försök....
I måndags var jag på stranden hela dagen så då blev det nåt så enkelt som tonfisksallad med kokta ägg iaf. Jo just ja! på vägen hem från stranden körde jag inom konsum och köpte ett grillspjut som vi grillade. Det är väldigt smidigt med färdigmarinerat men säkert massa socker och skit i tyvärr.
Min käre sambo är väldigt duktig på att laga mat och i tisdags när jag kom hem från jobbet hade han gjort köttfärsbiffar med lök och champinjonsås. Jag kunde ha druckit såsen i glas så god var den :) Tur att han gjorde mycket så jag kunde äta det till lunch dagen efter :D
Igår grillade jag hamburgare på balkongen (elgrill). Det var färska färdiga från ICA. Lite onödiga ingredienser i men lite skit rensar ju magen säger de ;) Till hamburgarna gjorde jag en variant på coleslaw. Hade inte riktigt allt hemma så jag fick slänga i lite allt möjligt. Vitkål, lite morot, majo, lite creme fraiche, vispgrädde, Hellmann´s hotdogsenap, bostongurka, salt och peppar.
Vad ska vi äta idag? Jag har lagt fram benfri kotlett från frysen så om den är ok (har legat ett tag i frysen) gör jag nog grillspett med kotlett och grönsaker.
Hur länge kan man ha fläskkött i frysen? När är det verkligen dags att slänga? Nån som vet?
Imorgon ska vi äta tacoburgare med lite olika tillbehör som jag hittade i gratistidningen "GRILLAT" på ICA som jag tipsade om för ett tag sen. Det ser jag fram emot :)
Nu har jag babblat på om veckans mat ett tag....hoppas ni inte har somnat ;)
Må så gott i solen och smörj in er!
Puss å Kram


En liten salami-briesallad

För ett tag sen fick jag hem en beställning på salami från delikatesskungen. Det är inte jättebilligt, 170 kr för en salami på 800 g! men vad gör man inte för barnen som säljer ;) Jag och min vän Helena delade på en pepparsalami och en vitlöksalami.
Jag har brieost hemma så det blev en salami-briesallad med vitlöksoliver till lunch.....enkelt och gott!


En dag i solen

Igår var det superväder i Helsingborg!! å säkert i hela Sverige , härligt :)
Jag gjorde en tonfisksallad med kokta ägg, packade ner böcker och lite gott och drog iväg till Domsten som ligger utanför Helsingborg. Eftersom det fortfarande är ganska tidigt på säsongen var jag själv på stranden med endast några pensionärspar...skönt! ;) Va gulliga de är....varje gång de gick förbi mig för att gå ner å bada "hejade" de på mig :D Jag tillhör inte "dagens ungdom" längre haha.
Jag badade igår!!!! :D Wihoo årets första dopp i havet....lovely! Det var så varmt att jag bara var tvungen att slänga mig i ;) Med lätt andnöd doppade jag mig några ggr för att svalka mig i hettan.
Här kommer några bilder från min soliga dag :)
*Klicka på bilden för att förstora*
Jag var så hungrig att jag glömde ta kort på tonfisksalladen men det var en helt vanlig sallad med tonfisk och kokta ägg och majonnäs ;)
Däremot tog jag kort på min lilla efterrätt.....jordgubbspannacotta, skivade jordgubbar och sen smulade jag ner lite sockerkaka, allt LCHF såklart! Det blev jättegott :)
Senare på kvällen drog jag och Sara ut och sprang lite intervall. Det var massor med folk ute och det är så härligt att se :)
Fint väder idag med men jag ska jobba så det blir balkongen en stund innan det är dags att röra sig till Maxi.
Ha en underbar tisdag!
Puss & Kram


Den lösaktiga jordgubbspannacottan ;)

Egentligen vill jag inte kalla det för pannacotta för den blev inte stel som en pannacotta ska vara så därav det lite lustiga namnet ;) men jag tror jag vet varför det blev som det blev. MEN OBS! Det blev supergott och därför lägger jag upp receptet ändå! ;)
Grundreceptet kommer från tidningen ALLT OM LCHF Nr 1 (billaga till kvällsposten, gt och expressen) men finns även med i Annika Rognebys nya bakbok "Bakglädje till vardags och till fest". Jag har ändrat, bytt ut och lagt till liiite.
4 pers
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
0,75 dl sukrinmelis och 1 knivsudd stevia
1 påse vaniljarom (Dr. Oetker)
1 dl turkisk yoghurt
Ca 300 g färska jordgubbar
Blötlägg gelatinbladen. Sjud grädde, vaniljarom och sukrinmelis/stevia underomrörning i 5 min. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen (urkramade från vatten). Rör om. Mixa jordgubbarna till en sås. Tillsätt sedan yoghurten och jordgubbssåsen. Rör ihop. Häll smeten i 4 "pannacottaformar" och låt stå kallt 4-5 timmar, innan servering.
Skiva över lite färska jordgubbar innan servering.
Jag tror att det blev för mycket vätska med jordgubbssåsen. Därför stelnade den inte som en vanlig pannacotta. Men som sagt så blev det jättegott ändå ;)


Rättikapaté

Igår provade jag ett recept som jag fått av min vän och kollega Carina. I receptet skulle det vara potatis men det byttes ut mot rättika. Jag har ännu inte blivit vän med rättika och hur lång tid den behöver vara i ugnen :S Första gången jag använde mig av rättika var i jannson. Då kokade jag först rättikan några minuter för att mjukna något men jag tyckte att det blev för vattnigt. När jag gjorde rättikagratäng blev den ju aldrig klar nångång! Tyvärr tog det väldigt lång tid den här gången också men resultatet är jag ändå nöjd med.
8 pers
Ca 1 kg rättika
1 dl färsk hackad persilja
2 msk färsk oregano
1 vitlöksklyfta (det kunde gärna vara fler för min smak)
Salt
Peppar
2 dl riven västerbottenost
4 ägg
3 dl vispgrädde
Ugn: 175°
Skala och skiva rättikan. Blanda persilja, oregano, pressad vitlök, salt, peppar och ost. Smörj en avlång brödform och varva rättikan och ostblandningen i formen. Vispa ihop ägg och grädde. Häll över lite mellan varven och avsluta sedan med äggrädden.
Tillaga i ca 1 1/2 timme och stäng sedan av ugnen. Låt patén stå i ugnen på eftervärme till rättikan är mjuk (ca 45 min).
Till detta hade jag fläskytterfilé och en snabb bea gjord på creme fraiche, majonnäs, salt, peppar, dragon som blandats med vinäger och vatten.
* Tips! Lägg örterna i ett glas och klipp istället för att hacka. Smidigt värre ;)


Kycklingsallad med currydressing

Idag ska jag träna med min PT och behöver mycket proteiner så jag gjorde en kycklingsallad. Guldfågeln har färdiggrillade kycklingfiléer med smak som jag tinade upp och skar i skivor. Till detta gjorde jag en enkel och snabb currydressing.
Creme fraiche
Vispgrädde
Salt
Peppar
Currykrydda
Blanda samman allt till lagom konsistens och smak.


En bra start på dagen!

God morgon på er! Pigga och glada? :)
Så här startar jag min dag. Det ger energi längre än man tror.
Kaffe med kokosfett!
Omega-3
Vitamin/mineral (Fit & Smart från gymgrossisten)
D-vitamin


Varm korvsallad

Gårdagens käk blev lite "man tager vad man haver" igen :) Det resulterade i nåt jag kallar "varm korvsallad".
4 st kryddiga korvar (sommargrillare från danska gøl)
2 paket bacon
1 gl lök
1 stor burk champinjoner
Gurka
Tomat
Gul och röd paprika
Stekta ägg
Hamburgerdressing
Stek korv, bacon, lök och champinjoner. Hacka grönsakerna och häll över i stekpannan. Blanda (stek ej) och servera tillsammans med hamburgerdressing och ett stekt ägg.


Grillbilder och Hockey-VM :)

Det har varit väldigt fint väder ett bra tag nu och man passar på att grilla så mycket som det går för det är ju hur mysigt och gtt som helst!!
Hockey-VM är igång och vi har vunnit tre raka hittills....wihooo!! På onsdag jobbar jag kvällen så hinner inte se hela matchen tyvärr men på fredag är det viktig match och då sitter jag bänkad framför tv:n igen ;D

Baconlindad lyxgrillare :)

Jag hittade både det ena och det andra i kylen ;) "Lyxgrillare" från Per i Viken (klassiskt "märke" från Skåne), bacon, grönsaker, bea och amerikansk hamburgerdressing "peppar".....perfekt lunchgrillning :)
Med dessa bilder säger jag GRILLEN ÄR INVIGD! :D


Solen bränner

Oj vilket härligt väder vi har nu!! Att jag är ledig gör inte saken värre ;)
Jobbade kvällen igår och den ena kunden var rödare än den andra! Det är som när den första halkan kommer.....glömmer folk verkligen bort från år till år?? Smörj in er!! Jag är väldigt ljus och smörjer in mig med hög solfaktor men solen är så himla stark att jag lyckas ändå bränna mig varje år! Sola förnuftigt vad är d?? :S I år tänker jag försöka att tänka annorluna för jag vet ju att jag inte blir brun ändå (alltid blekast av alla och).
Jaja nog om d......Idag tog jag upp grillen från källaren och gjorde rent den. Tror det blir grillat till lunch idag ;) Jag bor ju i lägenhet å att brassa på en kolgrill är inte att tänka på, nej nej här det tråkig elgrill som gäller (får ju lov att tänka på grannarna) Bättre än ingen grill alls! ;)
Varje år säger jag att nu ska jag ta tillvara på den här sommaren och grilla typ varje dag och hitta på massa saker.....mmm vi får se om jag lyckas hålla d löftet i år då ;) Jag börjar iaf idag!
Nu ska jag kolla kylen....vad går att grilla? ;)
Soliga kramar :D