Kyckling med het paprikasås
Mumsfillibabba va gott det här är!!! Ibland lyckas jag ganska bra i köket ;)
4 pers
4 kycklingfiléer (jag hade färska)
Salt
Peppar
Sås
4 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
4-5 msk ajvar relish (paprika röra, mild eller stark)
2 msk tomatpuré
Paprikapulver
Lökpulver
Cayennepeppar
2 pressade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Riven ost
Ugn 200°C.
Salta och peppra kycklingfiléerna, bryn dem och lägg sedan ner dem i en ugnsform.
Blanda alla ingredienser (krydda efter smak) till såsen och häll över kycklingen.
Toppa med riven ost. Tillaga i ugnen till kycklingen är klar och osten fått fin färg, ca 45-60 min. Täck med folie om osten får för mycket färg.
Servera med stekt rotfruktsriv.

Kommentarer
Trackback