Sådär ja!

Va duktig jag är....andra träningen på grus igår och jag halkar på en isfläck och gör illa mig! Mitt högerknä som jag skadade när jag var yngre fick sig en smäll när jag landade. Lite svullen och har ont som fan..... så jävla ont så jag gråter ibland. Bara att torka bort tårarna och vila vila vila och hoppas på att det blir bättre. Jag går inte med på nån operation!!
Det är så tråkigt att jag ska ställa till det såhär nu när jag har kommit igång med fotbollen igen och hamnat i ett lag med kanontjejer!! Jag älskar att få spela fotboll igen:D Så snälla Gud, läk mitt knä nu så jag kan gå ut på planen igen!!
Pratade med min PT nyss och han lugnade ner mig som tur är. Har även en tjej i laget som har problem med sitt knä så jag har fått lite råd av henne åxå. Skönt när man e omgiven av experter ;)
Nej, äta lite mat kanske och gå runt i lägenheten innan jobbet så mitt knä fattar att det inte blir nån operation utan jag läker av mig själv!! ;)
Tack å hej :)


Vitamin well stevia

Titta här vad som har kommit :D
Ikväll när jag var och tränade fick jag smaka på nya Vitamin well stevia. Gott men stevian tränger igenom väldigt mycket tyvärr....blir en konstig eftersmak.
Vill ni också smaka så är det bara att gå till SATS, den finns bara där fick jag höra.....men den kommer nog ut på marknaden väldigt snart kan jag tro.


Pasta Carbonara

Det är ju väldigt gott med den nya pastan som kommit till LCHF-världen! Ikväll blev det Pasta Carbonara :)
 
1 sats pasta
 
3 paket bacon
1 gul lök
Ca 8 färska champinjoner
5 dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
Peppar
Salt (om det behövs, bacon är väldigt salt i sig)
Äggulor (en till varje tallrik)
 
Hacka bacon, lök och champinjoner och stek i smör. Tillsätt grädde och parmesan, krydda och koka ihop.
Häll upp på tallrik och knäck ett ägg (separera gulan från vitan och häll tillbaka gulan i äggskalet). Äggulan blandas sedan tillsammans med pastan/såsen.
 
 


LCHF-PASTAN :)

Den berömda LCHF-PASTAN har även jag provat och måste säga att det var väldigt gott! :)
Jag skulle gärna vilja veta vem personen är som har knåpat ihop receptet för detta finns nog med på alla LCHF-bloggar vad jag vet iaf!! ;)
1 sats (3-4 pers)
4 ägg
125 g färskost (jag använde Lidl´s Pic Frisch)
1/2 dl fiberhusk
Ugn 150°C.
Vispa äggen i en bunke. Tillsätt färskost och fiberhusk och vispa. Bred ut halva smeten på en bakplåtpappersklädd plåt och lägg över ett till bakplåtspapper, kavla ut tunnt. Upprepa plåt nr 2. Grädda i 10 min (behåll bakplåtspappret på). Låt svalna och ta bort översta pappret och skär pastan i strimlor (t.ex med en pizzaslicer).
Ett tips är att krydda pastan med någon krydda för att få smak.
* Vitlök
* Paprika
* Oregano
* Tomatpuré m.m


Pannkaka LCHF

Har provat ett till recept på pannkaka som jag hittade hos Åse och det var supergott!! Jag tog i pyttelite stevia också för att få balansen mellan sött och salt som är i pannkakor. Man blir mycket mättare på dessa än på "vanliga pannkakor" vilket är toppen. Här får man i sig protein och nyttiga fetter.
Jag åt en pannkaka till frukost idag med vispad grädde smaksatt med en liten skvätt jordgubbslightsaft :) Mumsfillibabba!
När jag var på Ullared för ett tag sen köpte jag detta fantastiska redskap.
Superbra att vända pannkakor, omeletter m.m med.
Den är stor och bra!



Lyxig korvgratäng

Falukorven ser man oftast i det klassiska recepten falukorv i ugn, korvstroganoff m.m. Därför tänkte jag prova på att lyxa till den lite :) Förhoppningsvis blir den så bra som jag hoppades på och att man nu kan servera falukorv till lite festligare tillfällen!
4 pers
800 g falukorv
500 g rättika
1 stor gul lök
1,5 dl creme fraiche
200 g philadelphia
4 dl vispgrädde
4 dl riven smakrik ost (t.ex cheddar)
1 st vitlök solo
Salt
Svartpeppar
Lökpulver
Ugn 175°C.
Hacka korven i kuber och stekt en stund kryddat med lökpulver och peppar.
Skiva rättikan i små stavar, finhacka löken, blanda runt i en bunke med salt och peppar. Häll i korven.
Blanda creme fraiche, philadelphia, grädde och hälften av den rivna osten i en annan bunke. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
Häll rättika-korven i en ugnssäkerform och fördela över såsen. Se till att det blandas lite med rättikan. Tillaga gratängen i nedre delen av ugnen så den inte bränns.
Ta ut formen efter ca 30 minuter och rör lite i gratängen så allt blandar sig.
När rättikan känns mjuk (efter ca 1-1,5 tim totalt!) lägger du på den sista osten och gratinerar gratängen till osten fått fin färg.
Avnjut denna lyxiga korvgratäng tillsammans med en sallad.

BIK :)

I lördags var jag på lagfest med Billesholms ik.....vilket härligt gäng!! :) Ikväll är första träningen och jag är nervös men det ska nog gå bra. Har köpt nya fotbollsskor och benskydd....vilken tur jag har att Billesholm har samma färger som Skiljebo (mitt gamla lag), då känner jag mig hemma ;)
Undrar hur mycket jag har tappat på 3 år?
Det får vi se ikväll ;)


Kall senapssås

En god kall senapssås som passar bra till sallader av olika slag. Ikväll hade jag den till tonfisksallad.
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
2-3 msk senap (Hellmans hot dog)
Peppar
Ev. lite salt
Blaaaanda! :)


LCHF-müsli

Även detta recept fick jag av min vän Carina. Hon i sin tur hade hittade det på denna sida. Va bra det är när man kan dela med sig till höger och vänster :)
Ca 1 liter
1 dl hasselnötter
1 dl sötmandel
1 dl cashewnötter (naturella)
1 dl paranötter
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön (hela)
1 dl sesamfrön
2 dl kokoschips (sellton)
2 msk kanel
1-2 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver
1/2 dl flytande kokosolja (min var fast så jag värmde på den till flytande)
1/2 dl vatten
Ugn 175°C.
Hacka nötterna och häll i en skål/bunke. Tillsätt kärnor och fröer. Häll i kanel och vaniljpulver, rör om noga med en slev/sked. Blanda kokosoljan med vattnet och rör ner i nöthacket.
Fördela müsliblandningen på en bakplåtpappersklädd plåt och rosta i ca 20-25 min. Rör om då och då. Efter rostningen stängde jag av ugnen och lät plåten stå inne på eftervärme med luckan lite på glänt till ugnen var kall (och då även müslin)
Förvara müslin i en lufttät burk.
Mycket gott till LCHF-yoghurten :)



Sjukt jävla taggad!!!!

Jag är så sjukt jävla taggad!!!! Min träning blir bara bättre och bättre. Nu ska jag ta upp fotbollen igen....så jävla kul ska det bli!! :D
I och med det kommer min träning verkligen bli varierande och typ hela tiden ;)
Jämn vecka:
Mån: Fotboll
Tis: Ledig
Ons: Fotboll
Tor: PT-pass
Fre: Crosstraining (cirkelträning som min PT håller i, grymt jobbigt!!)
Lör: Ledig
Sön: Ledig
Udda vecka:
Mån: Fotboll
Tis: Ledig
Ons: Bodypump
Tor: PT-pass
Fre: Ledig
Lör: Fotboll
Sön: Ledig
Tycker att jag får vara riktigt nöjd med det schemat för jag har ju ett jobb att sköta också. All min lediga tid går åt till träning men det gör mig inget för jag är så taggad till att få den starka kropp jag alltid velat ha. Förhoppningsvis försvinner även det förbannade fettet som håller sig kvar med karlssons klister på min kropp....FÖRSVINN NÅNGÅNG!!!!
Vinterträning, grusträning i fotboll är bland det tråkigaste som finns men det är de lagen som tränar mest och bäst under det halvåret som vinner serien, tro mig!! Man sliter och skriker, allt är pest och pina men oj oj oj vad man har igen det sen....då flyger man förbi motståndren som får kramp och mjölksyra i benen!!
Imorgon kör jag en promenad om jag får sällskap av Carina...annars hoppar jag det för jag är helt slut i kroppen nu efter kvällens PT-pass!! Härligt :)
Trevlig måndagkväll på er!
Kraaaam :)



Som en blixt från en klar himmel!

Ja precis så var det! Som en blixt från en klar himmel kom febern och hälsade på hos mig. Det roliga i kråksången var att den försvann nästa lika snabbt igen.....så idag har jag jobbat och tränade t.o.m i morse.....först promenad och sen in till gymmet :)
Ny vecka imorn och jag startar med en promenad och sen några timmars extrajobb. Tänkte försöka hinna med att göra den där muslin jag skulle gjort för längesen!
Kvällen avslutas med ett PT-pass.....hua, jag som fortfarande har träningsvärk sen i torsdags och fredags :S
Jag ska försöka minimera kolhydratsintaget den här veckan och kanske lite till för jag ska snart ha nya tester med min PT och jag vill verkligen få bra resultat. Jag hoppas att jag har minskat ännu mer i fett%. Starkare borde jag ha blivit för jag tycker att jag har tränat bra och känner mig starkare.
Det var måndagens träning och lite tankar om framtiden :)
Kram kram och sov så gott :)


Många böcker blir det ;)

Jag älskar receptböcker och jag älskar LCHF-receptböcker ännu mer!! Många recept förekommer i flera böcker men med en liten egen touch så varför inte köpa en till? :P
Just nu väntar jag på träningsboken jag berättade om tidigare, "LCHF & TRÄNING" av Jonas Bergqvist!!
Den kommer i mars men dagarna går så fort så den står snart i min hylla ;)
Jag vet redan att det går utmärkt att träna hårt och äta LCHF men som sagt, jag älskar LCHF-böcker :)


Korv i ugn

Igår åt vi korv i ugn och det blev sååå gott!! :)
4 per
1 ring falukorv (scan 4g/100g)
1 gul lök
Ketchup (Heinz lättsockrade)
Senap (Hellmans, endast 8g/100g)
Riven ost
1 burk krossade tomater
Salt
Peppar
Lökpulver
Ugn 225°C.
Skär djupa snitt i korven och lägg i en ugnsfast form. Hacka lök och fördela detta tillsammans med ketchup och senap i snitten (och även ketchup och senap ovanpå). Toppa med riven ost, snåla inte ;)
Häll ner krossade tomater i formen och krydda med salt, peppar och lökpulver.
Överflödet av ketchup och senap kommer rinna ner i tomakrosset och blir då en härlig sås.
"Stek" i ca 20 min till korven är genomvarm och osten fått fin färg.
Servera med en klick creme fraiche och sallad (hoppa över tomat eftersom det redan är en hel del i maten).


God morgon :)

Va mysigt det är när man går upp tidigt och äter frukost i soffan och tittar på tv :) Idag blev det LCHF-yoghurt och fröknäcke med bregott och gräddost. Vitaminen får inte glömmas ;)
Idag ska jag träffa Idas lilla Linnéa för första gången, myyysigt!! :)


Påfyllningsbara kettlebells i plast!

Gymgrossisten har fått hem kettlebells i plast som du själv fyller med vatten eller sand. Det är perfekt att ta med på resan eftersom de inte väger nåt utan innehåll! Jättebra att ha hemma också såklart för gör man ett uppehåll i träningen eller inte använder dem av någon annan anledning är det bra att de inte väger nåt vid förvaring! :)

De finns i tre olika storlekar 2, 4 och 6 liter. Fyller du med vatten väger dem 2, 4 och 6 kg men om du istället fyller med sand blir vikten lite mer ;)
Pris: 269kr, 279kr och 299kr.
Tråkigt att rosa bara finns i den lilla storleken (som jag fattar det iaf)!! Tror de inte att starka tjejer vill ha rosa eller!!?? :(





LCHF-yoghurt

Hur enkelt som helst och så himla gott!!! :)
Blanda grekisk/turkisk yoghurt eller kesella (färre kolhydrater i grekisk yoghurt från Lidl) med lightsaft efter smak.
Klart! Kan det bli lättare än så?
Till det kan du göra egen müsli (har inget recept för tillfället)...


Välkommen 2012!!

Då var det nytt år :) Egentligen vill jag inte ha några nyårslöften för de bryts ju bara ändå men jag vill så gärna åka utomlands så det får bli mitt nyårslöfte :) Plus att jag har bestämt mig för att göra saker i år....alltså gå ut och äta mer....dra iväg till en annan stad och bo på hotell (behöver inte kosta så mycket)...GÖRA SAKER HELT ENKELT!!! Jag tror att man mår bättre av att unna sig lite lyx då och då.
Har ni några nyårslöften?
Nyårsmenyn bestod av tre rätter:
  • Räkcocktail med hemmagjord rhode island sås
  • Helstekt oxfilé med rättikagratäng och hemmagjord bearnaisesås (köpt rödvinsås)
  • Kokospannacotta med lime och färska hallon (från 56kilo.se)


Fröknäcke

Här kommer ett recept från min goda vän och kollega Carina :) Hon fick ett recept gjort på dinkelmjöl och gjorde om det till LCHF! Tack :)
En plåt
Ugn 150°C
1 dl solrosfrö
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl pumpafrö
2 d mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
Blanda allt och bred ut på en bakplåtspapperklädd plåt (tunt).
Strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 50-60 min. Kan vara så att man behöver "torka ut" knäcket på eftervärmen.