3-rätters á la fredagsmys
I fredags ville jag överraska älsklingen med lite mat och avkoppling. Jag slog på stort och förberedde en 3-rätters meny bestående av massa kärlek och LCHF ;)
Recepten är för ca 4 personer.

Förrätt
Crepes fylld med trattkantarellstuvning
2 dl torkade trattkantareller
2 scharlottenlökar
2 x pannkakor (uteslut stevia)
Smör till stekning
1/2 dl philadelphia
1-2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Ca 2 dl smakrik riven ost
Mixsallad (ruccola, mangold, caesarsallad)
Ugn 200°C.
Lägg den torkade svampen på en tallrik och häll över vatten till de mjuknat (häll sedan bort vattnet). Finhacka under tiden scharlottenlöken och fräs sedan med lite smör i kastrull tillsammmans med trattkantarellerna. Häll ner 1 dl vispgrädde och philadelphian, salta och peppra. Häll sedan ner så mycket vispgrädde du vill ha beroende på hur tjock stuvning du vill ha.
Tillaga crepesen enligt receptet.
Fyll crepesen med stuvningen och rulla ihop. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över en smakrik riven ost på toppen och tillaga i ugnen till osten fått fin färg. Dela crepesen på mitten på snedden.
Servera med mixsalladen.

Varmrätt
Pasta kyckling med pesto och soltorkade tomater
2 kycklingfiléer
Salt
Peppar
1 dl soltorkade tomater i olja (men utan olja)
1 burk philadelphia tomat och pesto
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1/2 dl soltorkade tomater
Pesto
2 paket shiratakinudlar fettuccine
Strimla, krydda och stek kycklingfiléerna. Strimla soltorkade tomaterna (1 dl) och blanda ner i kycklingen. Häll ner philadelphia, creme fraiche och vispgrädde och låt koka ihop.
Tillaga shiratakinudlarna enligt förpackningen.
Blanda ner nudlarna i kycklingsåsen och häll sedan upp på tallrik. Toppa med strimlade soltorkade tomater (1/2 dl) och ett basilikablad om man vill. Droppa över pesto på tallriken.

Efterrätt
Mesostbrulé (recept hämtat från tidningen mat & hälsa)
5 st små portioner
2 dl vispgrädde
1 dl riven mesost 30% fetthalt
1/2 påse vaniljarom
2 ägg
1 äggula
Ugn 225°C.
Koka upp grädden och tillsätt mesost och vaniljarom. Sjud under vispning några minuter till osten smält. Vispa ägg och äggula fluffigt med elvisp. Häll gräddkoket över äggen och vispa lite till för hand. Häll upp i 5 st små (ca 1,5 dl) portionsskålar och grädda i vattenbad i ca 20-25 min.

Kommentarer
Erika - LCHF till vardag och fest
Oj, vilken god middag. Efterrätten låter väldigt spännande.
Svar:
Karin Törnblom
Lana
Vilken underbar och god mat! Och så snyggt upplagd också! Läckert!
Ha en fin kväll!
kram
//Lana
Svar:
Karin Törnblom
Sonja
Vilken lyxig, god och fin middag ni haft! :)
Ha en härlig lördag!
Kram Sonja
Svar:
Karin Törnblom
Erika - LCHF till vardag och fest
Ja, jag har Mat och hälsa hemma, men det receptet måste jag ha missat helt. :-)
Svar:
Karin Törnblom
Trackback