Kokos och nötchoklad
Varför kan man inte äta upp en chokladkaka innan man öppnar en ny? Jag hatar att det alltid blir massa småbitar som ligger kvar i folien och tar plats i "gottekorgen".
Idag tog jag tag i det och gjorde kokos och nötchoklad :)
1 dl vispgrädde
100 g choklad (så hög kakaohalt som möjligt men minst 70%)
1/2 dl hela hasselnötter
1/2 dl kokoschips
Grovhacka hasselnötterna (och kokoschipsen om man vill). Smält chokladen tillsammans med vispgrädden i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden så det inte bränner fast. Blanda sen ner nöt och kokoshacket i chokladen. Vik ett bakplåtspapper på mitten och bred ut chokladsmeten i ett jämt och lagom tjockt lager. Låt stelna i kylskåp och bryt (eller skiva med hjälp av en kniv) sen chokladen till mumsbitar.


Kommentarer
Trackback