Helgen som var...
Usch idag har vi tråkigt väder och jag har ingen lust att blogga och hitta på nya maträtter :( I helgen åt vi trerätters och började med en förrätt bestående av parmesanskål med skagenröra toppad med löjrom. Smaskigt värre :) Skagenröran kan jag verkligen rekommendera er att göra för den är så otroligt god!!
Parmesanskålen passar till alla sorters röror och sallader. Det blir lite festligare att servera en sallad i en krispig parmesanskål eller hur :)
Till varmrätt stekte vi kalvfilé och gjorde blomkålspure med persilja. Vi kokade blomkålen i buljong för att få lite extra smak och det blev väldigt gott. När vi var i Västerås förut hittade vi ca 10 st kantareller (haha) och dem smörstekte vi och gjorde lite stuvning och fyllde sedan stora champinjoner med kantarellstuvningen toppat med riven ost.
Till efterrätt vispade vi grädde och hade jordgubbar till men vi var så mätta efter maten att vi lämnade jordgubbarna och grädden till dagen efter :) Istället blev det lite nötter framför tv:n.
Nu ska jag kura ihop mig i soffan med en filt och läsa lite LCHF-tidningar och förhoppningsvis få lite inspiration!
Puss och Kram på er :)
Kommentarer
Lana
Vilken smaskig mat! Mums, mums! Parmesankorgar är så goda och festliga! Har också gjort sådan några gånger! :)
Skagenröran är också gott!
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Sonja
Åh, vilken mumsig finmiddag! :)
Allting låter toppengott och förrätten är ju speciellt intressant! Så smart och GOTT att ha räkröran i parmesanskålar!
Svar:
Karin Törnblom
Trackback