Rostad blomkål
Blomkål i all sin glans :) Blomkålsmos....blomkålsris.....igår provade vi rostad blomkål och det var väldigt gott. Vi blandade ner lite lök och ärtskidor från svärmors koloni också och åt det tillsammans med ryggbiff med kappa och bearnaisesås. Min sambo gjorde ett supergott vitlökssmör (smör, vitlök, salt, ramslök, citron) som fick smälta på ryggbiffen.
Rostad blomkål
Blomkål
Olivolja
Salt
Citron (färsk eller på flaska)
Vitlök
Ugn 225°C.
Dela blomkålshuvudet i buketter. Lägg ner blomkålen i en ugnsform och ringla över olivolja, salt, pressad citron och pressad vitlök. Blanda runt och tillaga i ugnen till blomkålen är mjuk och har fått en fin färg, ca 25 min. Rör om då och då.
Kommentarer
Lana
Oh, vad gott det låter! Mums, mums! Ska testa nån gång!
Ha det fint!
Kram
//Lana
Svar:
Karin Törnblom
Sonja
Mmm, blomkål funkar ju verkligen i ALLA former och även supergott som ugnsrostad! Gjorde en variant på rostad blomkål tidigare där jag smulade över fetaost och soltorkade tomater, himmelskt! :)
Svar:
Karin Törnblom
Trackback