Rostad blomkål

Blomkål i all sin glans :) Blomkålsmos....blomkålsris.....igår provade vi rostad blomkål och det var väldigt gott. Vi blandade ner lite lök och ärtskidor från svärmors koloni också och åt det tillsammans med ryggbiff med kappa och bearnaisesås. Min sambo gjorde ett supergott vitlökssmör (smör, vitlök, salt, ramslök, citron) som fick smälta på ryggbiffen.
 
Rostad blomkål
Blomkål
Olivolja
Salt
Citron (färsk eller på flaska)
Vitlök
 
Ugn 225°C.
Dela blomkålshuvudet i buketter. Lägg ner blomkålen i en ugnsform och ringla över olivolja, salt, pressad citron och pressad vitlök. Blanda runt och tillaga i ugnen till blomkålen är mjuk och har fått en fin färg, ca 25 min. Rör om då och då.
 



 

Kommentarer
Lana

Oh, vad gott det låter! Mums, mums! Ska testa nån gång!
Ha det fint!
Kram
//Lana

Svar: Mycket! fick även tips av sonja att hon hade smulat över fetaost och soltorkade tomater....låter ju inte helt fel ;) Kram
Karin Törnblom

2012-09-03 15:23:58
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Sonja

Mmm, blomkål funkar ju verkligen i ALLA former och även supergott som ugnsrostad! Gjorde en variant på rostad blomkål tidigare där jag smulade över fetaost och soltorkade tomater, himmelskt! :)

Svar: Det där lät väldigt gott! Får nog prova det nästa gång det blir rostad blomkål här hemma :) Tack för tipset! Kram
Karin Törnblom

2012-09-03 15:55:35
URL: http://motionwellness.blogspot.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0