Kycklingfilégryta
Mamma brukar göra en gryta på hela kycklingfiléer och det blir så god smak på såsen!! Jag slängde i lite grönsaker för att sätta lite extra smak på såsen. Man behöver inte äta morötterna om man är känslig för kolhydrater eller äter strikt LCHF men de måste koka med i grytan för det ger en väldigt god smak.
4 pers
4 kycklingfiléer
Salt
Pepar
4 morötter
2 stjälkselleri (2 stänger)
1 gul lök
Vatten (ca 4-5 dl)
3 dl vispgrädde
Soya
Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem på hög värme så de får en fin yta. Hacka grönsakerna i lagom stora bitar, lägg ner i grytan tillsammans med kycklingen och tillstt vattnet. Låt småkoka till kycklingen är färdig och grönsakerna är mjuka (blir en slags buljong av vattnet). Ta upp kycklingen och grönsakerna med en hålslev och häll ner vispgrädden i "buljongvattnet". Koka ihop och smaka av med salt och peppar (skvätta i lite soya för att få mer färg på såsen om du vill).

Bilden är från lunchen idag och jag var inte så hungrig så jag tog bara en halv kycklingfilé...resten blir matlåda till jobbet ikväll :)
Kommentarer
Lana
Man misslyckas aldrig med kycklingfilé! Grytan låter jättegott! :)
Kram kram
//Lana
Svar:
Karin Törnblom
Trackback