Carpaccio

Till nyår hade många butiker oxfilé billigt i vanlig ordning. Vi skulle äta ankbröst men vi köpte ändå oxfilé eftersom det äts en hel del kött här hemma....man får passa på! :)
 
I helgen åt vi oxfilé x2 och till förrätt gjorde vi carpaccio. Jag har bara ätit carpaccio en gång tidigare och då var det väldigt gott så jag vågade mig på att göra det hemma också. Det är väldigt enkelt och kostar inte alltför mycket eftersom man skär så tunna skivor. Om du bara ska ha oxfilén som förrätt behöver du inte köpa en hel oxfilé på ca 2 kg utan två fina bitar (ca 200g) som butiken paketerat själv räcker till 4 personer (det är en förrätt ingen huvudrätt!)
 
Carpaccio / 4 pers
 
Ca 200 g oxfilé
Ruccola
1 tsk pressad citronsaft
2 tsk olivolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Pinjenötter
Parmesan
 
Linda in köttet i plastfolie och låt det halvfrysa i frysen. Blanda under tiden pressad citronsaft och olivolja i en liten skål, torrosta pinjenötterna i en het panna (använd ingen olja eller smör och passa dem noga så de inte bränns!) och skölj ruccolan.
Ta ut köttet och skär lövtunna skivor med den vassaste kniven i lådan. Lägg upp på tallrikar och toppa med ruccola. Ringla över citronoljan, strö över flingsalt, nymald svartpeppar och de rostade pinjenötterna. Hyvla sist över parmesan.
 
 
Just på den här tallriken är det faktiskt ca 100 g oxfilé (vi var bara två som åt och vi gjorde på 200 g) men det räcker absolut med 50 g /person eftersom det är en förrätt (jag åt bara hälften ska tilläggas). 
 


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0