Laxpasta med spenat och citron
Det här är en variant på laxen som Klara Desser gjorde på mässan i Malmö förra året.
Jättegott och nyttigt med lax och spenat tillsammans med den syrliga citronen.
4 pers
4 laxfiléer
Salt
Citronpeppar
200 g spenat
1 stor rödlök
1 citron
4 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 paket shiratakinudlar
Stek laxfiléerna och hacka samtidigt sönder dem i stekpannan. Salta och citronpeppra. Lägg över laxköttet i en skål och tillsätt en rejäl klick smör i stekpannan. Skiva rödlöken och stek tillsammans med spenaten (fyller hela stekpannan men krymper snabbt). Häll tillbaka laxköttet och tillsätt creme fraiche, vispgrädde och pressad citron. Låt koka ihop till en krämig sås.
Tillaga shiratakinudlarna enligt förpackningen.

Kommentarer
Trackback