Mjuk pepparkaka LCHF
Mjuk pepparkaka gör min mormor varje jul och det är så gott! Denna LCHF-variant är en bra ersättare när man inte äter kolhydrater och är gott med lite lingongrädde till (vispad grädde med lågkalori lingonsylt).
1 kaka
2 ägg
0,5 dl sukrin + en knivsudd stevia
150 g smör
0,5 dl vatten
2 msk lågkalori lingonsylt
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl Bake Pro
1 tsk bakpulver
2 msk peparkakskrydda
Ugn 175°C. Smält smöret. "Bröa" en sockerkaksform med kokosflingor. Vispa ägg, sukrin och stevia poröst med elvisp. Häll ner det smälta smöret, vatten och lingonsylten och vispa. Blanda alla torra ingredienser (jag häller allt i en fryspåse och knådar runt) och vispa ner i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 min.

Kommentarer
Erika - LCHF till vardag och fest
Ser riktigt smarrigt ut.
Karin
Ja den var riktigt god :) möjligen att man skulle skippa vatten
Trackback