GI-köttsoppa med rotfrukter

Den här soppan är väldigt god och kan med fördel ätas dagen efter i matlåda då den fått gotta till sig ännu mer :)
 
En stor kastrull
1 kg högrev
2 st Köttbuljong (knorr fond "du chef")
1 st grönsaksbuljong (knorr fond "du chef")
2 liter vatten
150 g morot
100 g palsternacka
150 g kålrot
150 g rotselleri
200 g purjolök
 
Skär köttet i små grytbitar och bryn i smör i kastrullen. Häll på vattnet och tillsätt buljongen. Låt koka i ca 1 timme. Under tiden hackar/skivar du rotfrukterna. När 1 timme har gått tillsätt alla rotfrukterna utom purjolöken, den ska i precis innan servering för att behålla lite tuggmotstånd! Låt koka tillsammans i ca 30 min. Smaka av och tillsätt lite salt om så önskas.
 
 

Trackback
RSS 2.0