Chili con carne
Vi hade billig köttfärs på jobbet förra veckan och det blev så mycket kvar så idag var det ännu billigare pga kort datum...me like! så nu har jag fyllt frysen ;) Vet inte om det blir nån köttfärsvariant till kvällsmat men igår gjorde jag iaf chili con carne :)
4 pers
Ca 400 g köttfärs
1 gul paprika
1/2 röd paprika
1 gul lök
1 burk champinjoner (stor)
1 burk sojabönor (mycket färre kolisar än i vanliga bönor i tomatsås)
4 msk tomatpuré
1 köttbuljong
1-2 vitlöksklyftor
Vatten
Paprikapulver
Chilipulver
Salt
Peppar
Stek köttfärsen och tillsätt grönsaker och champinjoner efter en stund. Häll på vatten (ca 2-3 fyllda champinjonburkar), pressa i vitlöken, smula ner buljongen och rör ner tomatpurén. Krydda efter smak och styrka. Sätt på lock och låt puttra. Under tiden sköljer du av sojabönorna i ett durkslag för att få bort all "gelé". Innan det är dags att servera häller du i sojabönorna så att d bara får värmas upp i grytan.
Man kan ha blomkålsris till eller kanske en klick creme fraiche men vi körde den som den var :)

Kommentarer
Paula
Jag åt jämt chili con carne förut. Har saknat det i LCHF-kosten!
Trackback