Bountybollar LCHF

Det här receptet kommer från boken Bakglädje med LCHF.
Jag har lagt till stevia för att få bort bismaken från sukrinet och gjorde bollar istället för kvadrater annars har jag nog inte ändrat nåt ;)
HUUUR GODA SOM HELST!!!!!
Ca 35 st bollar
50 g kokosfett
1 dl sukrin
1 krm stevia
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjölk (Santa Maria)
200 g kokos
150 g mörk choklad (minst 70%)
Smält kokosfett, sukrin och stevia och rör om. Tillsätt grädde, kokosmjölk och kokos, låt sjuda. Blanda runt allt och låt sedan stå i kylen minst en (1) timme  (du ska kunna forma bollar utan att de ramlar sönder).
Forma lagom stora bollar (mumsbitar) och ställ in i *frysen i en (1) timme.
Smält chokladen i vattenbad. Var försiktig och rör om mycket så den inte blir grynig!
Doppa bountybollarna i chokladen och placera på brickan igen.
Ställ in i frysen för att chokladen ska stelna.
Förvara sedan bountybollarna i kylen.
*Om ni tillhör dem som alltid har fullt i frysen precis som jag så har jag ett knep ;) Lägg ett bakplåtspapper på "lådan/brickan för is". Passar perfekt ju :) Då kan man heller inte gör för stora bollar utan lagom stora mumsbitar :)
Tips! Lägg skålen med kokossmeten i kallt vattenbad så smeten håller sig kall medan du formar bollar.
Blöt gärna händerna i kallt vatten då och då så går det lättare att forma bollarna :)


Kommentarer
Lana

bollar är verkligen jättegoda! Gjorde sådana i julas...

Ha en fin söndag!

//Lana

2012-02-26 10:47:18
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Erika - LCHF till vardag och fest

Mumsigt!

2012-02-26 16:42:40
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0