Laxbullar i krämig dillsås
Ca 25 laxbullar
Ca 2 kg lax (jag hade en hel sida färsk lax)
1 liten purjolök
3 ägg
2 dl kesella
2 msk pofiber
Dragon
Dill
Salt
Vitpeppar
Dillsås
Creme fraiche
Grädde
Fiskbuljong
Dill
Lökpulver
Salt
Vitpeppar
Ta bort skinnet från laxen och skär i tärningar. Mixa i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Hacka purjolöken och mixa tillsammans med laxen. Blanda ner ägg, kesella, pofiber och kryddor. Mixa allt till en jämn smet.
Forma bullar med hjälp av en matsked (doppa handen i vatten så fastnar inte smeten så lätt).
Stek i smör.
Lägg bullarna i en skål och gör sås direkt i stekpannan för smakens skull. Låt puttra till krämig konsistens. Lägg därefter tillbaka laxbullarna i såsen.
Servera med sparris :)

Kommentarer
Elena
Lät gott!
Trackback