Rödspätta med vitvinsås

Hade aldrig ätit rödspätta innan men det var faktiskt gott :)
600 g rödspätta
Smör
Salt
Vitpeppar
1,5 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
1,5 msk kycklingfond
2 dl fiskspad
Salt
Vitpeppar
Lite stevia (eventuellt)
3 st äggulor
200 g skalade räkor
Dill
Citron (om man vill)
Skölj och dela filéerna på mitten och rulla ihop dem. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Häll det vita vinet runt om i formen.
Täck över fisken med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, cirka 15 minuter på 200°C.
Häll av, sila och spara fiskspadet.
Vispa samman vispgrädde, fiskspad och kycklingfond. Koka 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt, vitpeppar och stevia. Rör neroch red såsen med äggulorna.
Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera i övre delen av ugnen, 200°C, cirka 10 minuter.
Dekorera med räkor, dill och citronklyftor.
Servera med gröna ärtor.


Kommentarer
Erika - LCHF till vardag och fest

Åh, fisk är ju så gott.

2012-02-08 16:43:34
URL: http://vardagfest.blogspot.com
Karin

Det är ju faktiskt det! När jag var liten var det ingen favorit direkt.....åt bara fiskpinnar och fiskbullar i stort sett (å det räknas ju nästan inte ens som fisk haha)

2012-02-09 11:47:59

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0