Tekaksrutor LCHF
Provade ett nytt brödrecept förra veckan som jag hittade hos Erika. Hon använde sig av detta bröd när hon gjorde sin fina smörgåstårta så jag får nog göra en ny omgång och göra en smaskig smörgåstårta jag med :) Passar nog väldigt bra till maffiga räkmackor också så sommaren är räddad kan man säga ;)
En långpanna (ca 30x40 cm)
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl bakepro
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
6 ägg
3 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
25 g smält kokosfett
1 dl pofiber
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl bakepro
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
6 ägg
3 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
25 g smält kokosfett
Ugn 200°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, grädde och kokosfett i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna och blanda väl. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper, täck med plastfolie och kavla ut till en så fyrkantig kaka som möjligt (ca 30x40 cm). Lägg över i långpanna och dra bort plastfolien. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Låt brödet svalna och skär det sedan i rutor*.
*För smörgåstårta delas brödet i den storlek man vill ha på smörgåstårtan.


Kommentarer
Lana
Ser mycket gott ut! Längesen det var jag bakat LCHF-bröd... nu blir det ändring på det! :)
ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Marja
Har börjat baka LCHF-bröd, så detta var spännande!
http://bakasockerfritt.blogg.se/
Erika - LCHF till vardag och fest
Vad kul att du provade bröden, jag gillar dem. :-)
Trackback