Tacopaj :)

Igår gjorde vi tacopaj och den blev supergod! Har ett gammalt recept som jag älskar men gjorde en annan pajdeg så det skulle vara LCHF. Detta är till ca 6-8 personer så om du inte vill ha så mycket tar du bara hälften av allt såklart.
Ni bara måste prova det här receptet! :)
 
Pajdeg
 
300g mandelmjöl (från lchfbutiken.se)
100g bake pro (kan köpas i hälsobutiker)
150g smör
En skvätt vatten
 
Smält smöret och knåda sedan ihop alla ingredienser.
Tryck ut pajdegen i en form och låt förgrädda ca 5 min på 175°.
Mandelmjöl får lättare färg än vanligt mjöl så du kan behöva täcka pajdegen med folie efter en stund.
 
Ca 800g köttfärs
1 stor hackd gul lök
2dl santa maria tackokrydda (massa kolhydrater i den så komponera gärna en egen med spiskummin, salt, parikapulver, lökpulver och chilipulver)
 
Fylning
  • 4dl creme fraiche
  • 4st vitlöksklyftor
  • 10msk santa maria garlic salsa (ca en burk)
  • 4dl riven ost
  • salt och peppar
tomat och paprika
 
Stek köttfärsen med den hackade löken. Krydda med tacokryddan. Häll i lite vatten och låt det stå och gotta till sig medan du gör fyllningen.
Blanda creme fraiche, pressade vitlöksklyftor, salsa, riven ost, salt och peppar i en bunke.
Fyll pajskalet med köttfärs och häll sedan över fyllningen.
Skär några ringar paprika och tomat att lägga överst. Toppa med lite riven ost och in i ugnen till den har fått fin färg, ca 25-30 min.
För att inte kanterna ska bli brända kan du täcka dem med folie efter ett tag.
 
Servera med sallad, salsa och creme fraiche.
Trackback
RSS 2.0