Välkommen tillbaka solen :)

Åh va skönt att solen änligen tittar fram igen! Vilken skillnad det är att vakna upp till solsken istället för moln, regn och rusk. Jag är tillbaka på balkongen med mitt kaffe med kokosfett i och jag njuter! :)
Jag älskar mina nya muggar Mon amie från Rörstrand. Ett klassiskt märke som har kommit tillbaka. Jag har tittat på dem länge i butiken och nu står äntligen muggar och fat i min hylla :) Finns mer att köpa men jag får ta det i lugn/lagom takt så inte sambon blir galen ;)
Ikväll kommer min sambos barndomskompis hit och hälsar på...å va roligt! :) Det är första gången han är här och vi har ändå bott här sedan januari 2009.....det var på tiden Erik ;)
Han är inte så kräsen av sig och väldigt artig så han äter nog det som serveras....LCHF :D Jag tänkte inte göra nå avanccerat så chicken nuggets ikväll och tacossallad imorn blir bra. Han har inte sagt hur länge han stannar men på lördag känner jag för att grilla om det är fint väder *hoppas*.
Det är faktiskt sommar och även om solen inte är framme så vill man ändå äta ute på balkongen. Jag har ju lagt på nya duken också...rosa såklart....manligt ;) Haha Erik får nog en chock av allt rosa :)
Idag står lite städning på schemat och jag måste handla så det finns mat hemma.....vår gäst ska känna sig välkommen! Ikväll tar vi nog en sväng med båten (scandlines) och köper lite förfriskningar ;)
Ha en underbar dag!
Puss och Kram


Dagens lunch...

Dagens lunch blev en sallad med kycklingkebab från guldfågeln och en mumsig kebabsås (har inget recept, sambon gjorde den).

Idag är det mitt sista PT-pass innan han går på semester :( Träna helt på egen hand hela sommaren....hoppas motivationen håller!!


Hur mycket kolhydrater är det i....?

Jag får ofta frågan "hur mycket kolhydrater är det i....?" och "får jag äta det här?" Fortsätt gärna att fråga för det är roligt att hjälpa till men 100gram.se är en bra sida där man kan söka på olika livsmedel och då får du reda på hur mycket kolhydrter det är per 100g.
Använde mig av den senast idag då en kollega till mig hade en kund igår som sa att hon inte hade klarat av LCHF om det inte vore för hennes älskade rädisor som snacks! Vi båda tänkte...hmm rädisor? Under jorden? Måste vara mycket i dem men precis som rättikan är det ganska lite kolhydrater.
Rädisor: 2,2g/100g
Rättika: 2,5g/100g
Rädisor är helt ok som snacks alltså :)


Nya numret av Hälsa & Fitness

Igår köpte jag nya numret av Hälsa & Fitness. Sveriges mest framgångsrika modell- Emma Wiklund berättar hur hon håller sig i form och ger lite hälsotips. Som vanligt är det en bra blandning av skönhet, hälsa, lite recept (inte LCHFvänligt alla ggr dock) och framför allt massa träning.
Gillar du zumba så är det ett litet repotage och tips på snygga zumbaträningskläder och vart du köper dem.
Är du en soffpotatis? Hälsa & Fitness ger tips på 4 st övningar som du kan göra i de tråkiga reklampauserna...du kommer inte undan ;)
När jag ändå pratar om träning vill jag rekommendera en kanonsida för dig som gillar att träna och är intresserad av träning i allmänhet - Styrketräningsprogram
Här finns styrketräning för nybörjare, olika träningsprogram, träning hemma, bygga muskler, bränna fett, periodisk fasta, info om alkohol, olika kosttillskott m.m. En kanonsida helt enkelt! Gå in och bli inspirerad :)



Tekaksrutor LCHF

Provade ett nytt brödrecept förra veckan som jag hittade hos Erika. Hon använde sig av detta bröd när hon gjorde sin fina smörgåstårta så jag får nog göra en ny omgång och göra en smaskig smörgåstårta jag med :) Passar nog väldigt bra till maffiga räkmackor också så sommaren är räddad kan man säga ;)
En långpanna (ca 30x40 cm)
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl bakepro
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
6 ägg
3 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
25 g smält kokosfett
Ugn 200°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, grädde och kokosfett i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna och blanda väl. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper, täck med plastfolie och kavla ut till en så fyrkantig kaka som möjligt (ca 30x40 cm). Lägg över i långpanna och dra bort plastfolien. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Låt brödet svalna och skär det sedan i rutor*.
*För smörgåstårta delas brödet i den storlek man vill ha på smörgåstårtan.


Snabblunch

Abbas fiskbullar i hummersås är sommarmat från min barndom. När mamma och pappa åt sill fick jag fiskbullar...så himla gott!! :) Nu är jag vuxen och älskar sill men jag äter fortfarande fiskbullar då och då ;)
Ganska mycket kolhydrater men det är värt varenda en!


En regnig midsommarafton

Regnet öste ner i Helsingborg och det var inte läge att gå ut och sätta sig i gräset direkt. Tur man har balkong och roligt att solen kom fram mot kvällen iaf :)
Jag hade gjort tre sortes sill (vitlök, chili och skärgårdssill) + löksill från Ikea...gottigott.


Lunchlådan

Jag längtar måttligt mycket till min lunchlåda idag :D
LCHF i sin enkelhet!


Tonfiskomelett

Oj vilken god omelett jag gjorde igår!! Smakde som Al tonno (pizzan) fast utan brödet ungefär :) Så alla som gillar tonfisk och omelett bara måste göra den här! :)
1-2 pers
3 ägg
Vispgrädde (jag måttade aldrig men kanske 3 msk + lite till)
Salt
Peppar
Lite italiensk salladskrydda
1 burk tonfisk
1 normalstor gul lök
Smör att steka i
Hyvlade ostskivor
Blanda ägg, grädde, salt, peppar och salladskrydda i en bunke. Hacka och stek löken. Häll ner tonfisken när löken har fått lite färg och mjuknat. Fördela ut jämt i stekpannan och häll sen över äggblandningen. "Grädda" omeletten på medelvärme till den stelnat. Tryck lite med en slev för att äggblandningen ska rinna ner emellan allt eftersom. Hyvla över lite ost som får smälta som topping på omeletten.
Servera med grönsaker och creme fraiche.


Enkelt med LCHF

Igår fick jag mig en känga på jobbet minsann av min kära kollega Linda :) Hon undrade varför jag inte uppdaterar min blogg??? Jag får ställa mig i skamvrån med dumstrut på huvudet ;) Hon har helt rätt! jag har varit mycket dålig på att uppdatera! Vad har jag gjort som tagit all min tid egentligen?
I helgen var jag iaf på bröllop :D Struntade helt i att kolhydraterna inte är mina vänner och tryckte i mig allt från snittar till bröllopstårta. Konstigt nog kände jag mig inte så uppsvälld....jätteskönt men jag fattar inte varför?! Det kan ha varit mina party-strumpbyxor som drog in lite överallt ;)
Nu är jag iaf hemma igen och tillbaka på vanlig kost som jag mår bra av!
Det är inte alls krångligt med LCHF....hur enkelt som helst.
Här har jag bankat ut och stekt fläskytterfilé. Stekta varma grönsaker bestående av bönor, champinjoner och lök. Lite fetaost och bea så är man hemma :)
En liten sommarbakelse slänger du ihop lätt. Vaniljmuffins LCHF. Vispa lite grädde och toppa med skivade jordgubbar. Enkelt och perfekt i sommar :)


Äggpizza

När jag var i Ullared köpte jag en ny LCHF-bok och i den hittade jag detta recept på äggpizza. Det låter kanske inte så jättegott men det är faktiskt gott! :)
1 portion
1/2 paprika
1/2 gul lök
3 färska champinjoner
1 kycklingfilé
3 ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 1/2 msk tacosås
Riven ost
Skär kycklingfilén i bitar, krydda och stek. Tillsätt hackade grönsaker.
Vispa ihop ägg, salt och peppar och häll ner i stekpannan. Stek på medelstark värme tills det har stelnat.
Bred tacosås över "omeletten" och strö över den rivna osten. Lägg på ett lock och låt stå till osten stelnat.
Skär upp i trekanter som pizzabitar och servera med en sallad och någon god sås/dressing (jag hade vanlig creme fraiche)
Byt gärna ut kycklingen mot skinka, köttfärs eller vad du nu vill ha i :)
Jag gjorde dubbel sats, så på bilden är den högre än vad den blir som 1 portion!
Man kan även grädda pizzan i en långpanna i ugnen, fyrdubbla då satsen.


Uppladdning

Jag kör ju periodisk fasta men igår blev sista måltiden så tidig att jag var tvungen att starta mitt ätfönster lite tidigare idag så jag har lite kraft på mitt PT-pass nu kl 11. Jag laddar upp med ett hackat ägg i creme fraiche/majoröra med lite dill, salt, peppar och en skvätt pressad citron och en burk makrill i tomatsås....massa proteiner :)


Chili con carne Nr 2

Vad kan man köra med köttfärs? Mycket! men ikväll gjorde jag chili con carne. Eftersom jag redan har en chili con carne här på bloggen döpte jag denna till Nr 2 :)
800 g köttfärs
1/2 zucchini
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1/2 gul lök
1/2 purjolök
2 msk hackad jalapeno
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 burk sojabönor
1 msk harissa (het chilipasta)
Salt
Chilipeppar
Stek köttfärsen, salta och peppra. Hacka alla grönsaker och häll ner i köttfärsen. Pressa i vitlöksklyftorna. Häll ner krossade tomater och harissa, låt puttra. Skölj av sojabönorna i ett durkslag och rör sedan ner i grytan. Smaka av.
Servera med en klick creme fraiche.


Godaste mellanmålet

Det här är bland det godaste mellanmålet jag vet!
Förknäcke med brieost.
Kesella smaksatt med fun light jordgubb, färska jordgubbar och riven mörk choklad över.
Varva jordgubbskesellan, jordgubbar, riven choklad och kaksmulor så har du en enkel efterrätt :)



Skagenröra

Igår var det som ni alla vet Sveriges nationaldag och vi började dagen med nyhetsmorgon på tv4. Där lagade Ola Stålnacke svenska tapas med bland annat denna skagenröra. Vi gick iväg till affären och inhandlade det vi behövde och vips satt vi med två toast skagen :) Lägg ner mest energi på att titta på skagenröran och inte på det vita brödet under för även solen har sina fläckar ;) hehe.
Supersmarrig skagenröra som passar perfekt till midsommarbuffén!
1 kg skalade räkor
1 dl hackad dill
2 msk färsk, riven pepparrot
1 msk pressad citronsaft
1,5 dl majonnäs
Vitpeppar
Blanda alla ingredienser och smaka av.
Fler recept från nyhetsmorgon och Olas svenska tapas hittar du på recept.nu. Där hittar du även andra trevliga LCHF-recept gjorda av kända personer i LCHF-världen :) Sök på LCHF.


Rabarberpaj LCHF

Det här är verkligen sommar när jag var barn för mig! Hur många ggr gick man inte ut i trädgården och tog en rabarber och doppade i socker :)
Pajdeg
100 g rumsvarmt osaltat smör
4 dl mandelmjöl
1 dl kokos
1,5 msk stevia strö (ica)
Knåda ihop alla ingredienser och låt stå i kylen en stund.
Jag gjorde två portionspajer ikväll och en liten blåbärspaj som ligger i frysen för senare tillfälle. Har lite pajdeg kvar som kanske blir en jordgubbspaj imorgon ;)
Rabarberpaj

Smörj formarna och tryck ut ett tunt lager med pajdeg i hela formarna. Förgrädda i ca 10 min, 175°.
Ansa och skiva rabarberna i slantar. Strö över lite sukrinmelis och stevia på rabarberna.
Fyll de förgräddde pajformarna med rabarber och smula över mer pajdeg. Krydda ev. med lite kanel på toppen.
Höj ugnen till 200° och grädda pajen i ytterligare 10 min.
Servera pajen med vispad grädde smaksatt med vaniljarom.


Blomkålsmos with a twist

Jag gjorde ett mycket gott blomkålsmos i veckan där jag tillsatte lite morot och purjolök för smakens skull.
1 blomkålshuvud
100 g morot
1 liten purjolök
Vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Ca 2 dl riven ost
Dela blomkålen i mindre buketter, skiva moroten i slantar och låt koka först i vatten en stund och sedan i vispgrädde till de mjuknat. Häll ner hackad purjolök, salta och peppra. När allt är mjukt häller du bort grädden men spar lite i botten (spar grädden som blir över som grund till en god sås). Mixa allt med en stavmixer och tillsätt sedan riven ost, rör runt.
Moroten och purjolöken gör att det blir jättegod smak på moset. Det är mycket kolhydrater i morot såklart men någon gång ibland gör det inget att lyxa till vardagen lite ;)


Mulet Skåne :(

Åh va tråkigt väder vi har haft i Skåne nu den här veckan! Jag vill ha solen tillbaka så man blir lite glad igen. Vet inte om det är vädret eller att jag börjat med periodisk fasta igen som gör att jag är såååå trött på morgonen! Innan hoppade jag upp och gjorde kaffe och satte mig på balkongen med glädje :) Nu känns det som att jag kan sova hela dagen lång. Det var tur att min sambo ringde och väckte mig på väg till Linköping för jag missade att ställa klockan och sov som en gris!
Jag har varit dålig på att blogga nu igen också.....men ikväll ska jag sitta vid datorn och läsa och skriva för jag har recept och bilder bara inte orkat få ner d! Vi har kollat på en massa film och tv som har tagit min tid....förlåt ;(
Dags att dricka mitt kaffe och göra mig klar för jobbet. Jag cyklar varje dag och känner mig lite duktig för d faktiskt ;)
Puss å Kram, trevlig helg!!