Inspiration till sommarens grillning :)

Har ni en ICA-butik där ni bor kan jag rekommendera deras "grilltidning" som finns i butiken (gratis)! Där finns det massor med tips på olika tillbehör, såser, rubbing till kött, tips på hamburgare, olika kryddkorvar m.m
Jag blev riiiktigt sugen att tända grillen iaf :)


Fläskfilé med grön currypasta

Det här blev kvällens måltid igår....gottigott :) Rätten har allt man behöver...protein, fett och lite kolhydrater. Eftersom jag fick hem nytt kokosfett i veckan tänkte jag prova att steka i det.....nyttigt :)
Ca 4 pers
1 fläskfilé
Salt
Peppar
1 gul paprika
1 röd paprika
2 normalstora lökar
400 g fryst broccoli
Kokosfett att steka i
1-1 1/2 msk grön currypasta
5 dl vispgrädde
Sesamfrön
Strimla fläskfilén (salta och peppra) och hacka alla grönsaker. Stek fläskfilén i kokosfett. Lägg den stekta fläskfilén i en skål och tillsätt mer kokosfett i stekpannan. Stek grönsakerna. Vänd ner fläskfilén igen och krydda med grön currypasta. Tillsätt vispgrädde och låt koka ihop.
Toppa med sesamfrön vid servering.


God förmiddag :)

Jag försöker med periodisk fasta och jag lyckas jättebra med att inte äta något innan kl 12. Det är efter 20 jag har problem :( Jag tror att tiderna inte passar mig för jag jobbar nästan alltid kväll och äter min kvällsmat runt 16-17 för då har jag min långa rast. I tisdags jobbade jag 13-20...då har jag 30 min lunch (kvällsmat för mig) vid 15.00 och sen 15 min kl 18. Jag är ju hungrig och sugen på allt när jag kommer hem efter jobbet då kl 20 men får inte äta! Jag får nog hitta på något annat....ändra mitt "ätfönster" eller kanske prova på worrior diet istället. Då äter jag lite smått under dagen och vråläter på kvällen ;) Passar nog mig bättre. Igår slutade jag kl 21...hungrig....sprang förbi delikatessen och köpte med mig lite kittost och skinka som vi sen åt till ett avsnitt av Prison break :) Mums va gott det var!
Idag kan jag äntligen vara med på fotbollsträningen igen :D Är det inte knät så jobbar jag......när tränade jag fotboll senast?? Det var på grus iaf och nu tränar vi på gräs....härligt!! men det är tyvärr inget bra väder så jag får se om jag kör utan långkalsipper eller barbent. Det är ju lite d som är grejen med att gå ut på gräs....bort med understället, nu är det vår :)
Jaja, fotbollen är ikväll.....innan dess har jag ett PT-pass att ta mig igenom, jisses vilken bra dag! :)
Såja, kaffet är uppdrucket och tvätten väntar....
Ha en härlig torsdag, snart är det helg! ;)
Puss & Kram


Wiiihooooo leverans!! :D

Yes! Innan jag åkte till jobbet så åkte jag å hämtade allt jag beställt från lchfbutiken som kom idag :D
Jag fick ju fira att mitt kokosfett hade kommit med en kopp kaffe med kokosfett i åklart ;)


Protein och bärdrink

Det är så gott med såna här drinkar, riktigt uppfriskande! Jobbar inte så länge ikväll så det här blir perfekt att ta på rasten :)
Två stora drinkar
1 burk kesella 10% (mer protein i den)
2 dl vispgrädde
1/2 dl Fun light green stevia blackberry blueberry
1 dl vatten
2 dl frysta blåbär
3 dl frysta hallon
Häll allt i en blender och mixa!


Saknar mitt kokosfett :(

Ååh mitt kokosfett tog slut för ett tag sen och jag väntar och väntar på att min beställning från lchfbutiken ska komma snart! Har nästan blivit beroende av kokosfett känns det som. Eller så är det kaffet jag är beroende av som jag har kokosfettet i på morgonen ;)
Igår var det hur fint väder som helst och jag hade hoppats på samma väder idag så jag kan sitta ute på balkongen och läsa mina nya tidningar och min fantastiska bok LCHF & TRÄNING men det ser inge vidare ut :( Får bli sängläge ett tag till tror jag...
Hoppas ni har och får en fortsatt härlig morgon :)
Premiärerbjudande på tidningen mat & hälsa!! 4 nr för bara 98:- (erbjudandekoden följer med tidning nr 1 som finns i butik just nu)


Köttfärslimpa LCHF

Idag blev det husman på hög nivå :) Köttfärslimpa tror jag inte många ungdomar ställer sig och gör faktiskt men det borde de göra för oj va gott det är!
Jag blandade i en burk ärtor och morötter så har jag grönsakerna redan där ;) Mycket gott!
4 pers
800 g blandfärs
3 ägg
4 msk vispgrädde
1 lök
1 burk konserverade ärtor och morötter (ICA)
Salt
Peppar
1 msk köttbullskrydda utan socker (köpte det på nån marknad, vet ej om det finns i butik)
Ugn 175°C. Hacka löken och morötterna. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av! Fördela "smeten" i två brödformar eller i en lergryta. Tillaga i ugnen i 40 min.
Gräddsås
Spat från köttfärslimpan (från formen)
5 dl vispgrädde
Lite soya eller Collorit (för färgens skull)
1 st fond du chef biff
4 msk lågkalori lingonsylt
Låt allt puttra samman till önskad konsistens.
Severa med lågkalori lingonsylt och saltgurka.


Gräslökslax med varma körsbärstomater

Det var billig lax (hel sida) på jobbet efter påsk så jag passade på att köpa och frysa in lite. Det blev även kvällsmat och matlådor på det (hur mycket kött som helst på en hel sida!)
Ca 4 pers
Lax (så stor bit att det räcker till 4 pers)
1 burk creme bonjour gräslök
Salt
Peppar
Körsbärstomater
Sparris
Ugn 200°C. Salta och peppra laxen. Bred över gräslöksosten över laxen lägg ut tomaterna och tillaga i ugnen i ca 25 min. Värm sparris i stekpanna eller i kastrull. Servera!


Kalas+Kalas :S

Ja då har vi firat pappa (igår) och idag ska vi till faster Greta som också fyller år...mycket nu :) Jag valde att fuska hela dagen igår så det började med bröd till frukost....påskmat till lunch med riktig Jansson (såååå gott)....mormors goda hembakade fikabröd..lite tårta....tacos på kvällen....lite chokladägg mellan varven ;) Jag kände mig som gasballong igårkväll så i morse blev det en slät kopp kaffe med kokosfett och det blir inget fikabröd hos faster! Nej nej jag måste vila idag!

Något jag saknar väldigt mycket är mammas spaghetti å köttfärssås så jag e bara tvungen att beställa d till imorn :S
Jag väljer själv att äta kolhydrater å det får jag lida för det sen men jag känner min kropp ändå rätt bra så jag vet hur jag ska göra för att komma tillbaka.

Till lunch idag gjorde jag hel lax i ugn med romsås som mamma hade beställt av mig ;) Mums, det var jättegott!

Va fint det är med pelargoner! I år SKA jag ha en Mårbacka!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/2754181/images/2012/pic_198540029.jpg" class="image">


Jag har smakat den :)

Japp nu har jag åxå smakat nya Fun light Stevia. Smakar bra men inte lika mycket smak som den vanliga Fun light tycker jag. Eftersmaken är nån varm smak....kan inte förklara riktigt....men den är klart godkänd :)
Vi ha en smak till på mitt Maxi som jag får köpa när den här e slut.


LCHF & TRÄNING

Den har kommit....boken jag har väntat på i flera månader :) Den släpptes 3 april och nu har jag den äntligen i min hand! Wihoo :D
Vad tror ni att jag ska göra heela helgen?? ;)


24h fasta!!

Igår hade jag en fasta på 24h och det gick faktiskt bra så länge jag var på jobbet...när jag slutade kl 20 å kom hem sär det fanns massa mat å nötter å en sambo som ville äta....då var det lite jobbigare! Jag var nog hungrig men det värsta var att jag låg och tänkte på att jag ville äta hela tiden! Knäppt att bara för att jag inte fick äta så blev det jobbigt. Kl 00 inatt åt jag lite innan jag somnade bara för att...
Idag när jag får äta igen så behöver jag inte! Jag äter d första nu kl 14 :) Konstigt hur vi fungerar egentligen! ;)

Till lunch idag blev det iaf tonfisksallad med kokta ägg. Gjorde en dressing på creme fraîche, vispgrädde, majonnäs, salt, peppar, italiensk salladskrydda, lökpulver å vitlökspulver. Gott :)



På fredag bär det av till Västerås igen för att fira lite påsk å att pappa fyller år :)

Ha d så bra nu ska jag snart åka å jobba lite... Puss å kram


Ojdå....

Hoppsan det blev visst lite fusk igår :S Min sambo skulle komma hem igår efter att ha jobbat i Jönköping men blev tvungen att stanna en dag till....jag skyller på att jag blev ensam en kväll till å mitt dåliga "jo du förtjänar lite godis nu till påsk-beteende" ;)

Men idag är det andra bullar....kött bea å grönsaker, back on track!!


Jordgubbar :D

När jag var på Willys och köpte mitt flak energidryck hittade jag även jordgubbar....åh det är ju så gott!! :) Det blev nästan ännu godare när jag fick äta dem ur denna söta hjärtskål som jag köpte på Freeport i Kungsbacka i helgen ;) Köpte mintgrön, rosa och lila....två av varje....19:-/st....billigt!! :)
Tillsammans med lite trevlig läsning...


Fetaostomelett

Det bev en snabb omelett till lunch idag....och till den serverade jag en örtkräm :)
"Ca-mått" för en omelett
3 ägg
3 msk vispgrädde
Salt
Peppar
1/2 förp Pärssons rökta skinka (tunna skivor)
1 förp färsk gräslök (ica)
1/2 liten purjolök
1-2 dl fetaost (ica basic salladsost i olja med kryddor)
Vispa ihop ägg och vispgrädde, salta och peppra.
Hacka skinka, gräslök och purjolök i lagom stora bitar. Stek på medelvärme. Häll över äggsmeten och toppa med fetaosten. Tillaga omeletten på svag värme till den har stannat.
Örtkräm
Creme fraiche
Santa Maria Franska örter


Vad händer idag?

Jo idag ska jag haka på min fina vän Helena....vi ska ut på lite trädgårdsmöbleräventyr :) Jag har bara en lite balkong så här får det inte plats nå stora fina möbler tyvärr....men det är alltid kul att planera sin uteplats i huvudet och få drömma lite :)
Senare bär det av hem igen för att göra det tråkigaste som finns....nämligen städa! :( Det blir lite lättare att städa när man har energidryck hemma så vi får åka till Willys och köpa ett flak ;)
Träning står även på schemat denna dag (som alla andra dagar). Jag har problem med bänkpress så jag å Jon ska nöta det idag. Jag får höra av min PT och Jon att jag inte gör nån min när jag tränar så det får jag ju öva på såklart så jag kan pressa ur det allra sista som finns i min "lilla muskliga kropp" ;)
Har ni handlat all påskmat? Snälla gör inte det när alla andra gör det.....vi får så himla mycket att göra på jobbet då ;)......påsken är STÖRSTA helgen på Ica Maxi...uj uj uj va mycket människor det finns! :)
Nu måste jag snabba mig på, Helena har redan åkt!
Puss & Kram så länge, ta hand om er <3


Sillinläggning LCHF

Snart är det påsk och då äter vi massa gott. Det är inte svårt att äta påskmat enligt LCHF.....ägg, prinskorv, sill, köttbullar, lax, omelett med en god stuvning, jansson på rättika eller fänkål.....finns massor att äta :D
Jag köpte 5-minuterssill men tror att jag lägger in själv från grunden ändå. Receptet kommer från lchfbutiken
2 burkar urvattnade sillfiléer
3 msk 12% ättika
2 dl vatten
15 gram stevrix
1/2 påse Santa Maria Sillkrydda
1 liten rödlök
Koka upp vatten, ättika och Stevrix. Låt lagen kallna helt. Skiva rödlöken och lägg i den + kryddorna och de hela sillfiléerna. Låt sillen dra i lagen minst ett dygn i kylen.
Detta är alltså grunden och sedan kan du blanda till din egen favoritsill som t.ex skärgårdsill, senap limesill, vitlökssill m.m
Till en krämig sill blandar du hälften-hälften av creme fraiche och majonnäs. Tillsätt sedan "smaksättningen" och sillen.