Träning, jobba och fest :D

Änligen fredag (tycker vissa)!!! Själv ska man jobba hela helgen. Tur att jag har underbara jobbarkompisar :D Men bara jobb blir det inte, på lördag ska jag på 50-årskalas (25+25) hos min fina vän Ida och hennes sambo Robin. Själva festen är i en lokal men det är dem som fyller år :) Riktigt kul ska det bli!! Meeeen vad ska man ha på sig?? Där har vi alltid det största problemet! Lite roligare nu när man är i lite bättre form men det är ändå ett problem ;)
Min PT har varit sjuk så träningen har blivit framflyttad två ggr men idag blev den av iaf!! Ett svettigt pass med Roddmaskin, TRX, aktiv vila, benövningar (jag dog!!) och lite planka på d. Fast det var inte vanliga plankan utan vi körde en variant där man går från vanlig planka å upp i armhävningsposition å sen ner i vanlig å sen upp i armhävning....haha jag förstår om ni inte fattar för det var verkligen ingen bra förklaring men man har fötterna stilla iaf å man ändrar position på armarna!
Har bestämt mig för att börja löpträna lite....byta ut någon promenad mot löpning istället. Borde sätta fart på förbränningen lite tycker jag! Vill inte gå för hårt ut så jag tröttnar så en gång i veckan får duga så länge!
Nu ska jag dra iväg till jobbet....handla lite innan eftersom jag jobbar stängning och inte hinner efter.
Ha en underbar helg....solen skiner och det är jättevarmt här i Helsingborg!! Hoppas det är det hos er också :)


Britney Spears

Wihoo!! Vilken härlig impulsgrej vi gjorde ikväll, jag och min sambo. Vi har alltid sagt att vi måste gå på mer konserter....för sååå dyrt är det inte och det är ju hur kul som helst!! Så var det reklam för Britneys konsert i Malmö den 11 okt på tv..... å vips så var det betalt och klart :D Vi har ju faktiskt nästan fem månader kvar på vårt 10:e år tillsammans så det här får vi unna oss :)
Det ska bli grymt kul att se och höra en av världens, enligt mig, bästa popdrottning!! Hon har fått tagit mycket skit och kanske gjort lite dumma saker men man får inte glömma musiken som garanterat många av er har dansat till!
Bilder och en sammanfattning av konserten kommer absolut att finnas här sen!



Blogg.se - app till iphone

Äntligen finns blogg.se som app till iphone!!! :D Ladda ner den så kan du följa min och andra bloggar (endast bloggar på blogg.se) direkt från mobilen. Det är hur smidigt som helst ;)


Skogssvampsoppa

Nu när hösten närmar sig lagar man allt fler soppor och mustiga grytor. Här kommer ett recept på en härlig skogssvampsoppa :)
6 pers
 
1 stor gul lök
200 g champinjoner
2 dl torkade trattkantareller
Smör att steka i
5 dl vatten
8 dl vispgrädde
1 dl Kavli skogssvampost (ask)
1 svampbuljongtärning
1,5 dl vitt vin
3 pkt bacon
Svartpeppar
 
Lägg de torkade trattkantarellerna i blöt ca 30 min. Hacka lök, champinjoner och fräs tillsammans med trattkantarellerna i riktligt med smör i en kastrull. Tillsätt buljong, vatten, vispgrädde och skogssvamposten. Låt koka upp och tillsätt vinet. Skär bacon i bitar (ca 2 cm) och knaperstek dem. Lägg det sedan på hushållspapper för att droppa av allt fett. Krydda soppan med svartpeppar, smaka av. Om det behövs mer sälta, tillsätt lite salt men tänk på att bacon är salt i sig själv. Häll upp soppan och toppa med knaperstekt bacon.
 
Smaklig spis!
 
 


Långhelg :)

I torsdags efter jobbet åkte jag och min sambo till Västerås för att fira födelsedag och att lille Olle har kommit till världen :) En fullspäckad helg med massa onyttigheter och endast en lugn skogspromend med pappa på björnön gör att jag har fullt upp den här veckan!!! Det börjar med en hemmaträning idag innan jobbet. Imorgon är det dags för PT-pass igen men jag tänker nog gå en promenad innan också.
Nu ska jag laga till nån form av brunch :)


Köttfärsgratäng

Gott, gott och gott!!
Ca 500 g köttfärs
1 gul lök
1 dl vispgrädde
1 dl rött vin
1 köttbuljongstärning
1 zuccini (ca 200 g)
1 grön paprika
Färska champinjoner (ca 150 g)
1 stor tomat
250 g keso
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
Salt
Peppar
1 1/2 msk Sambal Oelek
Cayennepeppar
Paprikapulver
Stek köttfärsen tillsammamns med löken. Krydda med salt, peppar och 1 msk sambal oelek. Tillsätt sedan vispgrädde, rött vin, smulad buljongtärning och låt koka samman i ca 10 min. Häll över i en bunke.
Tärna zuccini och paprika, skiva champinjonerna och stek allt i smör. Tärna tomaten, stek vidare tillsammans med grönsakerna. Häll sedan tillbaka köttfärsen.
Blanda keso, creme fraiche och riven ost. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, cayennepeppar och 1/2 msk sambal oelek.
Varva köttfärs och kesoröran 2 ggr i en ugnsfast form och toppa med riven ost. "Grädda" i ugnen till osten fått färg i 200°C.
Servera med en härlig sallad :)


Vilse på morgonpromenaden!

Jag har lite skrivartorka! Jag äter ju hela tiden men jag har inte lagt ut recept....ska lägga ut ett ikväll som jag åt i lördags....asså det är så gott och vi gjorde mycket så jag har det i matlåda idag :) "Fläskfilégryta" får den väl kallas men jag har ätit den till ris förut när jag inte visste bättre :P Helt klart en av mina favvorätter!!
I morse gick jag ut på morgonpromenad medan jag ringde kära mor min. Skönt att man kan göra två flugor i en smäll när man har lite tidsbrist :) Tänkte att jag skulle vara ute ca 1 tim men av nån anledning gick jag vilse och var ute i nästan 2 tim haha :D Jag ville se lite nytt och kom heeelt bort mig. Efter ett tag följde jag efter en cykel för jag tänkte att han ska säkert till stan eller jobbet som ligger i närheten av något jag känner till iaf....rappade på och gick igenom en liten skog och när jag kommer ut så ser jag bara industri och tänker shit!! Men oj vad glad jag blev när jag såg Bildeves skylt :) Nu hade jag bara ca en halvtimme hem :)
Så kan det gå när man gör något utanför boxen så att säga.
Imorgon blir det PT-pass igen. I love it!! :)
Tar nog bilen till jobbet idag....lite trött i benen efter promenaden ;)
Hej svejs! Ha en bra måndag :)


Glädjerus!!!

Jag är så glad :D Jag går på rosa moln och ler. Jag har blivit faster till världens sötaste kille! Äntligen har han kommit...älskade Olle :) Du är så välkommen i våra liv.
Imorse var jag trött eftersom det var lite svårt att sova med alla tankar på lillskrutten som jag får träffa först nästa helg (han bor ju i Västerås)....men upp å gå morgonpromenad och sedan bodypump skulle jag ändå :) Sedan for jag iväg för att shoppa lite...alltid härligt med lite shopping en fredag innan jobbet ;)
Det var så fint väder idag så jag tog en promenad till jobbet istället för att ta bilen....bra för mig och för plånboken ;)
I helgen hinner jag inte till gymmet nåt (jobbar) men ska försöka pressa in en promenad till och antingen gå eller cykla till jobbet. Kanske lite hemmaträning åxå...vi får se vad jag orkar...det är ju trots allt helg :)
Må så gott och trevlig helg på er :)


Tidningen Hälsa & Fitness

I söndags tog jag tåget till Jönköping för att träffa mamma och pappa (jag kommer från Västerås men har flyttat till Helsingborg och mamma och pappa bor i Västerås) som åkte dit över dagen för att träffa mig och min sambo (han jobbade på Elmia i helgen).....haha fattade alla? ;) Hur som helst så är det skönt att ha något att läsa när man åker tåg så jag letade efter någon träningstidning. Oftast tycker jag bara det står samma skit...."gå ner 4 kg på 4 veckor" å bla bla....men nu hittade jag en tidning som verkligen var perfekt för mig just nu! Hälsa & Fitness. Framsidan tilltalade mig på alla sätt och vis....mycket av den träningen jag och min PT brukar köra fanns med och höstens hetaste träningsoutfits föll mig i smaken :)
Tidningen tog även upp lite skönhetstips och eftersom jag har valt att ta bort tvålen i ansiktet och bara tvätta mig med olja (ricinolja) så var det kul att läsa att kändisfavoriten tydligen är olivolja :) Bort med tvålar som innehåller massa konstiga ämnen....kör naturligt!! :)
Efter att jag nu har läst den kan jag rekomendera er som tränar att köpa denna för det fanns lite allt möjligt. Alla övningar i träningshandboken kan du göra hemma med lite enkla redskap som hopprep, pilatesboll och gummiband. Ett annt redskap som jag själv funderar på att köpa och som jag och min PT brukar använda är TRX-band. Du kan ta med dig det överallt men passar perfekt hemma. I tidningen står det lite om TRX-träning och några övningar du kan göra. Rekomenderar!


Morgonpromenad och frukost

Jag gillar morgonpromenader! Istället för att sova länge för att lyckas bli pigg kan man ju gå ut på promenad med en kompis och snacka lite skit :) Det är inte varje morgon jag känner så men just nu är jag inne i en promenadbubbla. Det är verkligen skönt med frisk luft och lite lagom träning direkt på morgonen....å när man kommer in är det gott med en proteinrik frukost med t.ex. ägg och bacon. Något jag gillar som frukost eller bara som mellanmål är att varva ost och skinka, krydda med favoritkryddan (jag brukar ha oregano), in i micron till osten har smält...mums! :)
När jag kom in efter promenaden var jag uppe i varv och körde lite styrka i form av vanliga och sneda sit ups, armhävningar och plankan. Kändes lagom efter en superbra träning igår!
Ikväll ska vi äta laxfjäril med romsås.....det var längesen och är så himla gott!


Taggad :)

Måste bara få skriva av mig om mitt härliga träningspass med min PT. Innan idag var jag inte alls laddad för träning...mådde lite illa och var trött som fan....men när jag hade skuttat runt hemma till svinbra musik så kände jag mig mycket piggare :) När jag ställde mig på löpbandet på SATS var jag taggad till 1000!! Å jävlar va bra det gick på träningen sen....kände mig stark och uthållig. Vi körde crosstraining med aktiv vila*. Nu ligger jag i sängen och är sådär härligt trött i hela kroppen :)
Imorgon blir det en morgonpromenad med Sara utan dess like! Jag e taggad :D
*Aktiv vila = t.ex. gå upp och ner på stepbräda i takt till musiken (vilket vi gjorde idag) mellan de olika övningarna. En annan variant är att köra plankan mellan övningarna. Finns massor med fler såklart men det här var två exempel.
Gonatt på er :)


En bra träningsvecka

Förra veckan var en bra träningsvecka måste jag säga. Cyklade alla dagar till jobbet förutom måndag då jag slutar sent (gillar inte att cykla själv när det är mörkt/sent)
Måndag: Core pulse-pass
Tisdag: Promenad och PT-pass
Onsdag: Promenad
Torsdag: PT-pass
Fredag: Vilodag
Lördag: Bodypump
Söndag: Promenerat i Jönköping med mamma och pappa (inget tempo men jag rörde iaf på mig :P)
Jag känner mig nöjd! Den här veckan ska inte bli sämre men jag jobbar hela helgen så då har jag ingen chans att ta mig till SATS men jag löser det på annat sätt.
Ha en underbar måndag och träna på! :)


LCHF-pannkakor

Helt otroligt goda pannkakor!!! Smakar precis som vanliga och ser ut som vanliga åxå :)
Receptet kommer från Anna Halléns bok LCHF-husmanskost men har redigerats lite av Åse på 56kilo.se. Nu är jag ensam hemma ikväll så jag halverade satsen och det blev ca 10 st (2 personer) men jag lägger ändå ut det rätta för ca 4 personer.
5 ägg
4 dl vispgrädde
4 dl gammeldags mjölk (jag tog 2 dl vatten och 2 dl grädde istället)
1/2 dl kokosnötmjöl
2 msk fiberhusk
1 krm salt
Blanda samman allt i en bunke. Låt stå en stund så fiberhusken får "svälla". Stek sedan (ca 1/2 dl smet) i smör. Jag använde min lilla söta rosa stekpanna och den var perfekt storlek! Provade först med en vanlig men det blev inte alls bra.....men ni har kanske bättre snitts ;)
Pannkakorna serverade jag med blåbärsgrädde (alltså mosade blåbär vispade med grädde).


Gudomligt gott!

Igår kände vi för att lyxa till det lite med en 2-rätters :) Denna mycket enkla förrrätt slänger du ihop på några minuter. Blanda creme fraiche med majonnäs, hackad rödlök, dill och lite salt. Låt stå i kylen en stund för att gotta till sig. Lägg upp på tallrik och toppa med handskalade räkor och en klick röd caviar. Servera med strimlad isbergssallad och kokt sparris.
En lyxig kväll som denna snålar man inte på köttet ;) Fyra tjocka rostas, som legat i rumstemperatur för bästa smak och resultat, står på menyn tillsammans med ugnsrostade grönsaker (röd och gul paprika, rödlök, broccoli, zuccini, palsternacka och hela vitlöksklyftor). Ringla över olivolja och krydda med grönsakskrydda från Knorr.
Till detta gjorde jag ett ljuvligt gott och hettande vitlöksmör med sambal oelek. Bea är ju alltid gott så det hade vi såklart åxå :)


Chili con carne

Vi hade billig köttfärs på jobbet förra veckan och det blev så mycket kvar så idag var det ännu billigare pga kort datum...me like! så nu har jag fyllt frysen ;) Vet inte om det blir nån köttfärsvariant till kvällsmat men igår gjorde jag iaf chili con carne :)
4 pers
Ca 400 g köttfärs
1 gul paprika
1/2 röd paprika
1 gul lök
1 burk champinjoner (stor)
1 burk sojabönor (mycket färre kolisar än i vanliga bönor i tomatsås)
4 msk tomatpuré
1 köttbuljong
1-2 vitlöksklyftor
Vatten
Paprikapulver
Chilipulver
Salt
Peppar
Stek köttfärsen och tillsätt grönsaker och champinjoner efter en stund. Häll på vatten (ca 2-3 fyllda champinjonburkar), pressa i vitlöken, smula ner buljongen och rör ner tomatpurén. Krydda efter smak och styrka. Sätt på lock och låt puttra. Under tiden sköljer du av sojabönorna i ett durkslag för att få bort all "gelé". Innan det är dags att servera häller du i sojabönorna så att d bara får värmas upp i grytan.
Man kan ha blomkålsris till eller kanske en klick creme fraiche men vi körde den som den var :)


Köttfärsbiffar på tre sätt

Idag har jag gjort massa köttfärsbiffar! För att det skulle bli lite roligare att äta dem sen gjorde jag tre olika smaker.
  1. Kebab och vitlök (Santa Marias Kebabkrydda, en stor pressad vitlöksklyfta, 1 ägg)
  2. Fetaost (Apetina Classic fetaost 150 g, salt, peppar, 1 ägg)
  3. Basilika och lök (Philadelphia basilika 100 g, 1/2 msk Santa Maria basilika, 1 riven gul lök)
Blanda allt och platta till biffar och stek på medelvärme. Ett tips om du gör alla satser är att märka de olika biffarna med tex en tandpetare eller bara anteckna vad som är vad....jag höll på att glömma å då är det ganska lätt att inte se skillnad ;)


Jag förtjänar en rak höger!!!

Ååååh va trött jag blir på mig själv!! Dagarna går och förra veckan var ingen bra träningsvecka...bara ett PT-pass och en promenad :( Jobbade hela helgen åxå så det blev ingen träning då heller. Fan fan fan!!! Därför älskar jag söndagar på ett sätt, man får ny styrka inför nästa vecka å lite jävlaranamma! Så imorse var jag på ett core pulse-pass :) Svettades som en gris men jag hade nog lite för mycket kläder på mig :/
Jag jobbar ikväll och jag känner att det får inte bli så mycet mat då för jag åt på tok för mycket i helgen....är fortfarande mätt. Tar med mig ägg och makrill :) Imorn är jag ledig och då tänkte jag göra köttfärsbiffar i mängder! Gör nog oilka kryddningar så man inte tröttnar ;)
Plikten kallar....
Önskar alla en härlig måndag :)


Kyckling Asian style

När mannen är ute så lagar kvinnan mat ;) Här kommer en wok på kyckling grön curry pasta.
Minst 6 personer
3 kycklingfiléer
2 medelstora gula lökar
375 g champinjoner
1/3 påse WOK Gold Youcai & Bamboo shoots (Findus 850 g)
1/2 påse WOK Lotus (Findus 500 g)
3-4 msk Green Curry paste (ICA ASIA)
2 burkar kokosmjölk ("Fet" Sanat Maria)
Salt
Peppar
Soya
Skär och stek kycklingfiléerna i en wokpanna. Krydda med salt och peppar. Efter ett tag skvätta i lite soya. Tillsätt currypastan och rör om. Lägg i grönsakerna och tillsätt sedan kokosmjölken. Smaka av med salt och pepar. Häll i några droppar till av soyan för färgens skull.


Snabba kakan

Det här receptet hittade jag på en norsk blogg, minns tyvärr inte adressen. Perfekt om du får oväntat besök och inte har något att bjuda på. Det enda du behöver är en kopp (ja, två om ni är två osv), en micro och lite klssiska LCHF ingredienser :)
1 kaka
1 msk smör (smält i micron medan du tar fram d andra ingredienserna)
1 msk olja
1 ägg
3 msk vispgrädde
1 msk kakao
2 msk kokosnötmjöl
1/2 msk sukrin
Blanda allt och "grädda" i micron i 2 min på 900 W
Servera med vispad grädde (jag hade sprutgrädde den här gången)
Variera gärna med att lägga till lite nöthack, chilli för extra sting, pepparmyntsarom.....vad du vill :)



Tacosallad

Åååååh d här e så gott!! Nu hade jag vanlig tacokrydda men jag ska komponera en egen till nästa gång så blir det inte så mycket kolhydrater. Det här åt jag igår, till lunch idag och ska äta det på jobbet ikväll.....tröttnar aldrig ;)


LCHF Frukostbullar

Det här är nog det godaste brödet jag ätit med LCHF!! Möjligen att jag lägger till salt i receptet för kokosmjölet gör att det smakar lite "sött". Det här måste ni verkligen testa :D
Även detta recept hittade jag på 56kilo.se men grundreceptet kommer från Anna Halléns bok LCHF FÖR KVINNOR.
6 st frukostbullar
0,5 dl fibrex
0,5 dl vatten
2 ägg
0,5 dl BakePro
1 dl kokosnötmjöl
1 dryg tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
1 dl kesella
Salt
2 msk kallpressad kokosolja
Lägg fibrex i blöt i 0,5 dl vatten. Blanda under tiden alla ingredienser utom kokosoljan. Lägg i fibrex och kokosoljan och blanda väl. Forma 6 bullar och lägg upp på bakplåtpappersklädd form. Grädda i ca 20 min i 200 grader.


LCHF Formbröd

Det här receptet har jag helt kopierat från Åse på 56kilo.se. Mycket gott och går utmärkt att rosta :)
Ca 22 skivor (1 kolhydrat/skiva)
4,5 dl mandelmjöl 
1 msk Bake Pro
6 msk sesamfrö
6 msk fiberhusk 
3 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
6 medelstora ägg
3 dl creme fraiche
6 msk smält kokosfett
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan det smälta kokosfettet. Häll i ägg och creme fraiche. Låt stå i fem minuter, häll sedan ner i bakpappersklädd brödform. Ta en blöt sked och jämna till ytan. Grädda i 200°C i ca 45 minuter. Lägg evenetuellt på folie över brödet den sista kvarten.