Grym träningsvecka och min goda tonfiskröra :)

Idag blev det inte den mest exklusiva lunchen men min tonfiskröra är så himla god :) Passar till alla tillfällen ;)
Ser ni den orangea paprikan? Det är såna mini-snacks-paprikor....otroligt goda!!
 
 
Det har varit en mycket bra träningsvecka måste jag säga. Kan ni förstå att jag är lite trött i kroppen idag? ;)
 
Måndag: Fotboll
Tisdag: PT
Onsdag: Vila
Torsdag: Vila
Fredag (morgon): Spinning
Fredag (kväll): Crosstraining
Lärdag: Match fotboll 
Söndag: Spinning
 
Imorgon är det en ny vecka och visst passar jag på att starta den med ett grymt PT-pass!! Ingen rast och ingen ro ;) Funderar på att vila på tisdag (beror på hur jag känner mig imorgon) för på onsdag är det fotboll igen. 
 
Ha en underbar söndag!!
Puss & Kram
 


Muskler väger mer

Ofta när man (inte alla såklart) vill gå ner i vikt, ändrar sin kost och börjar träna tittar man för mycket på vad vågen visar (jag väger mig och blir ofta sur för att det inte händer nåt!) Det man ska tänka på är att muskler väger mer än fett (ett kilo muskler har mindre volym än ett kilo fett, se bilden). Det bästa för att se resultat är att mäta sig med måttband eller jämföra med sina kläder. Sitter dina jeans inte lika hårt runt midjan som tidigare, grattis då händer det något! :)
Mitt mål just nu är att minska i fettprocent så att mina muskler, som jag faktikst har, syns och det hoppas jag att jag ska uppnå med min blandning av träning (fotboll och crossfit). Eftersom jag tränar så högintensivt och tungt fortsätter min förbränning långt efter passet är slut. Det är viktigt att äta direkt efter träning för att få ut bästa möjliga resultat av träningen. Jag dricker alltid en proteinshake efter ett pass, snabbt och smidigt!
 
Ha en bra dag :)
 
2,2 kilo fett och 2,2 kilo muskler
 
Det här är alltså 2,2 kilo fett och 2,2 kilo muskler....skillnad va!!?
 


Fylld kycklingfilé med tzatziki och blomkålsris

I fredags lagade jag mat igen vilket jag inte gjort på väldigt länge. Det blev fylld kycklingfilé som serverades med egengjord tzatziki och blomkålsris. Det blev jättegott och kan verkligen rekommendera det!!

2 st kycklingfiléer

100 g naturell philadelphia

Sltorkade tomater i olja

Röd pesto

Fetaost

Salt

Peppar

Ugn 175°C. Stek kycklingfiléerna till de är nästan genomstekta och dela dem nästan helt på mitten för att ge plats till fyllningen. Blanda philadelphia, hackade soltorkade tomater, röd pesto och smulad pesto i en bunke, salta och peppra. Fördela fyllningen i kycklingfiléerna och tillaga i ugnen i ca 15 min.

Tzatziki

2-3 dl turkisk yoghurt

1/2 gurka

2 vitlöksklyftor

Citron eller limesaft

Salt

Peppar

Riv gurkan (rivjärn eller det du har hemma) och låt dra ur vattnet på hushållspapper. Blanda alla ingredienser och låt stå en stund innan servering.

Blomkålsris

Blomkål

1 buljongtärning (välj vilken du vill, jag brukar ha grönsaks men hade ingen hemma så det blev hönsbuljong)

Riv blomkålen och koka i ca 10 min i buljongvatten.

Fick äntligen prova min födelsedagspresent, grönsaksrivsats till min KitchenAid :)


Tuffar på i samma takt

Hej och hå...jag tuffar på i samma takt....inte så snabbt vill säga. Igår blev det en kebabsallad som jag tror var lite dålig för jag mådde inte bra efteråt!! Det ekar i mitt kylskåp och jag har ingen lust att fylla den heller och laga till något riktigt gott. Jag dricker mitt äggkaffe med smör och på jobbet äter jag väldigt enkel mat som t.ex fetaost i olja och örter, skinka, avokado stekt ägg m.m
 
Kl 12 idag ska jag iväg och träna med min PT...och imorgon nån form av egen träning på gymmet. Resten av veckan kommer spenderas i Västerås så jag tror inte det blir nån vidare bra träningsvecka men men....jag tar igen det nästa vecka ;)
 
Jag jobbar kvällen imorn och direkt efter jobbet kommer Jon och hämtar mig så drar vi till Västerås. Det ska bli riktigt najs att spendera sista timmarna på min födelsedag i en bil ;) 
 
Ledsen att jag inte ger nån direkt inspiration just nu men jag har några idéer som jag ska ta tag i när allt lugnat sig lite. Jag ber er att stå ut ett tag till ;)
 
Nu ska jag höja volymen och peppa mig själv innan träningen!!! 
 
Ha en awesome måndag!! :D
 
Puss & Kram
 


Våååååår!!!

Det är så underbart väder i Helsingborg idag och har faktiskt varit hela veckan om jag inte minns helt fel :) Våren är verkligen på väg!! Ingen snö, solen skiner och fåglarna kvittrar...det är vår för mig :) Ställer upp balkongdörren på vid gavel och känner en sval vårvind komma in....härligt!
 
Jag vill så mycket men jag kommer inte ens få hälften känner jag :( En av sakerna jag vill är att börja plugga. Det får ju bli på distans för om jag vill flytta på mig så gör det ingenting. Det vore toppen om jag kunde plugga samtidigt som jag jobbar och jag behöver jobba mycket nu för att få ihop lite mer pengar varje månad. Jag jobbar bara 50% och det räcker inte på långa vägar och jag är bara 29 år!!! Jag vill jobba heltid....lättare sagt än gjort ibland när jobben inte finns. 
 
Det går sådär för mig att äta nyttig mat som är bra för mig. Det började så bra idag men när jag blev hungrig låg chipspåsen alldeles för nära!! :S Jaja imorgon får det bli....då har jag fotbollsmatch och sen ska jag jobba kvällen. Jag borde nog slänga allt ikväll.....eller äta upp allt ikväll....hm jag är inte bra för mitt eget bästa! ;)
 
Babbel babbel....trevlig fredag på er :D
 
Puss & Kram
Längtar längtar längtar...