Semlor LCHF
Smält smöret. Vispa äggen och sötning. Blanda ner smör och grädden , vispa. Blanda torra ingredienser och blanda ner det väl. Låt stå och svälla i minst 5 min. Rulla försiktigt fina bollar, 4 st stora, vät händerna i kallt vatten och rulla dem, fös ihop dem i handen ett par gånger fram och tillbaka. (Eller lägg dem i jättestora muffinsformar.) Se till att de är lite höga på plåten. Lägg på bakplåtspapper och grädda ca 25-30 minuter i 175°C, känn på bullen så den är fast som en bulle ska vara.
Mandelmassan: 1,5 dl skållad mald mandel hälles i matberedare (jag hade en stavmixer) ta i sötningen och låt detta gå i några minuter i beredaren, häll sedan i ca 2 msk grädde till önskad konsistens.
Dela av toppen och gröp ur lite ur bullen och blanda ”urgröpet” väl med mandelmassan, ta eventuellt ytterligare lite vispgrädde i. Fördela mandelmassan i groparna och lägg på en redig klick vispad grädde (jag spritsade ut grädden) och sedan lägg locket på. Sila över lite sötrix-flor.
