Vallmofrallor
Jag har bakat en hel del i helgen och igår gjorde jag vallmofrallor som jag hittade hos Jills mat. Det var första gången jag snubblade in på den sidan och blev glatt överraskad! Fina bilder, trevliga recept och framför allt LCHF :)
Jag har nog sagt det förut men det här är faktiskt de godaste frallorna jag har bakat och smakat inom LCHF. Jag delade frallorna tre ggr och rostade dem...jättegott med smör och ost, pepparrotsost, vitlöksost, philadelphia och skivad purjolök m.m
De är enkla att göra och inte sådär kladdigt som det brukar vara med LCHF-bröd.
Nästa gång penslar jag nog frallorna med ett uppvispat ägg innan jag strör på vallmofrön så de fastnar och för att få en fin yta.
6 st frallor
2 ägg
50 g smör (väldigt mjukt så det går lätt att vispa)
2 dl fet yoghurt, minst 10% fetthalt. (jag hade bara lättkesella hemma men tillsatte lite vispgrädde)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vallmofrön
50 g smör (väldigt mjukt så det går lätt att vispa)
2 dl fet yoghurt, minst 10% fetthalt. (jag hade bara lättkesella hemma men tillsatte lite vispgrädde)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Vallmofrön
Ugn 175°C.
Vispa ihop ägg, smör, yoghurt, salt och bakpulver. Blanda resten av ingredienserna (förutom vallmofrön) och rör ner i smeten. Låt stå och svälla i cirka 10 minuter. Rulla 6 st bollar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över vallmofrön. Grädda i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg.


Kommentarer
Lana
Oh, vilka fina! Kan tänka mig att de smakr gott också! :)
Kram kram
//Lana
Erika - LCHF till vardag och fest
Dessa ska jag testa.
Marja - Baka Sockerfritt
Vilka fina frallor! Härligt med lite nybakat bröd :)
Ida Nilsson
Åh dessa ska jag testa i veckan!
Svar:
Karin Törnblom
Ida Nilsson
De blev ju knappast sådär fluffiga ;) Men de är goda!
Svar:
Karin Törnblom
Trackback